Cum se folosește Google Drive pentru a maximiza productivitatea

Cum se folosește Google Drive pentru a maximiza productivitatea
⏱️ 8 min read

Google Drive este unul dintre cele mai populare servicii de stocare în cloud. Acest serviciu de stocare în cloud vă oferă 15 GB spațiu de stocare gratuit cu opțiunea de a cumpăra spațiu suplimentar, de îndată ce vă înscrieți pentru un cont Google.

Cu Google Drive, puteți obține acces la fișierul dvs. pe orice dispozitiv la care v-ați adăugat contul Google. Vă puteți bucura și de acces offline la fișierele dvs.

Cum să vă înscrieți pentru Google Drive

Există două moduri în care vă puteți obține contul Google Drive. Poti sa te duci la Google Drive și înscrie-te acolo, sau poți creați un cont Gmail care vă va crea automat un cont Drive.

După ce vă înscrieți, Google vă va face un scurt tur al lucrurilor pe care le veți putea face cu Drive. Când accesați noul dvs. cont Drive, veți aștepta un singur fișier PDF care vă oferă sfaturi despre cum să utilizați Drive.

Cum să încărcați primul fișier Google Drive

Pentru a încărca primul fișier, faceți clic pe meniul derulant din dreapta Unității mele. De asemenea, puteți să faceți clic pe semnul plus colorat din partea stângă sus, pe care scrie Nou.

Drive Uploadfile

În partea dreaptă jos, puteți vedea că fișierul dvs. este în proces de încărcare și, după ce a terminat, va apărea chiar lângă „PDF-ul de început”. Dacă trebuie să încărcați un folder întreg, alegeți opțiunea „Încărcați folderul”.

Faceți clic pe fișierul pe care doriți să îl adăugați și Drive vă va afișa un mesaj care vă întreabă dacă sunteți sigur de încărcare și câte articole vor fi adăugate. Puteți adăuga tot felul de fișiere pe care să le conduceți, precum video, imagini, audio și documente.

Cum să creați, să distribuiți și să gestionați un folder Google Drive

Există trei moduri în care puteți crea un folder pe Drive. Puteți face clic dreapta pe un spațiu gol din partea laterală a unui fișier, faceți clic pe meniul derulant Unitatea mea sau faceți clic pe butonul colorat Nou plus. Toate cele trei opțiuni vă vor arăta opțiunea „Dosar nou”.

Drive Createfolder

Fiecare folder pe care îl creați va fi întotdeauna sub secțiunea Folder. Pentru a face ușor de găsit un anumit folder, îi puteți atribui o anumită culoare. Puteți face acest lucru făcând clic dreapta pe folder și plasând cursorul pe opțiunea de schimbare a culorii. Când apare paleta de culori, faceți clic pe culoarea dorită.

Culoare unitate

Făcând clic dreapta pe un folder, puteți face, de asemenea, lucruri precum partajarea folderului cu alte persoane, crearea unui link care poate fi trimis, mutarea dosarului, adăugarea la stea, redenumirea, căutarea în dosar, descărcarea acestuia pe computer sau ștergeți folderul.

Când trimiteți fișierul pentru prima dată, veți vedea două opțiuni dacă Google detectează că unul sau mai mulți dintre colaboratori nu au un cont Google.

Puteți fie să trimiteți o invitație, fie să le trimiteți un link unde vor putea vizualiza sau edita fișierul. Dacă vreți vreodată să faceți public un fișier în secțiunea „Cine are acces”, faceți clic pe opțiunea albastră „Modificare”.

Conduceți publicul

În fereastra următoare, puteți face linkul public pe web, accesibil oricui are link-ul (nu este necesară conectarea) sau puteți acorda acces doar anumitor persoane.

Drive Link

Înainte de a trimite invitația, îi puteți acorda persoanei permisiunea de a edita, adăuga și organiza sau doar să îi solicite să vadă dosarul.

Puteți face acest lucru făcând clic pe meniul derulant din dreapta pictogramei creion.

Permisiuni de conducere

Dacă vreodată vă răzgândiți și doriți fie să revocați permisiunea, fie să le permiteți să editeze, puteți face aceste modificări chiar și după ce ați trimis invitațiile.

Pentru a modifica permisiunea, faceți clic pe folderul ale cărui permisiuni doriți să le modificați. Plasați cursorul pe pictograma grupului și faceți clic pe opțiunea de setări de partajare.

Setări Drive

Când apare noua fereastră, faceți clic pe opțiunea Advanced. În dreapta utilizatorului veți vedea o pictogramă creion cu un meniu derulant și veți alege noua permisiune. Această opțiune vă va permite, de asemenea, să faceți din alt utilizator noul proprietar.

Permisiuni de modificare a unității

Cum se face o copie a unui fișier

În Google Drive puteți face o copie a unui fișier, nu a unui folder. Pentru a face o copie a unui fișier, faceți clic dreapta pe fișier și alegeți opțiunea „Faceți o copie”.

Drive Copy

Fișierul copiat va fi redenumit cu un prefix „Copiere de”, astfel încât să puteți identifica care fișier este originalul și care este copia.

Cum să selectați și să descărcați mai multe fișiere Google Drive

Pentru a selecta mai multe fișiere, apăsați Comanda (pentru Mac) sau Ctrl (pentru Windows) și alegeți folderele pe care doriți să le descărcați. Când toate folderele sunt evidențiate, faceți clic dreapta și alegeți opțiunea „Descărcare”.

Cum se utilizează fișierele Google Drive offline

Pentru a vă putea accesa fișierele Google Drive offline, trebuie să fiți online (nu în modul incognito), utilizând Chrome și să instalați Documente Google offline extensie. De asemenea, este o idee bună să vedeți dacă aveți suficient spațiu pentru fișierele pe care doriți să le vizualizați offline.

Pentru a activa această opțiune, faceți clic pe roata dințată din partea dreaptă sus și accesați Setări. În secțiunea General, faceți clic pe caseta care scrie „Creați, deschideți și editați documentele, foile de calcul și diapozitivele Google recente de pe acest dispozitiv în timp ce sunteți offline”. Faceți clic pe butonul albastru Terminat. Trebuie să fii online când faci asta.

Conduceți offline

Dacă modificările au fost salvate corect, veți vedea o bifă gri pe care va trebui să faceți clic. Activați opțiunea de previzualizare offline și toate documentele care nu pot fi accesate offline vor fi în gri. Pentru a accesa offline fișierele care nu sunt în gri, faceți clic dreapta pe ele și comutați pe opțiunea „Disponibil offline”.

Condu Offlinee

Concluzie

Google Drive este benefic atunci când trebuie să salvați și să gestionați diferite fișiere cu alți utilizatori. Aveți o mare varietate de opțiuni atunci când vine vorba de gestionarea fișierelor dvs. și chiar dacă conexiunea la internet nu reușește, veți putea să vă accesați fișierele. Cât de util vi se pare Drive pentru dvs.? Împărtășiți-vă gândurile în comentarii.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x