Python vine cu mai multe module încorporate, dar comunitatea Python are mai multe de oferit. Modulele fac din Python atât de puternic!

Modulele terță parte adaugă mult mai multe funcționalități Python. Deci, este timpul să învățăm cum să instalăm aceste module, astfel încât să le putem folosi pe cele din programele noastre.

Cel mai simplu mod este de a folosi pip

pip install <module_name>

Dacă ați folosit npm, atunci te poți gândi la asta ca la npm de Python.

Notă laterală: Diferența este că, cu npm, npm install implicit instalează pachete local la un proiect, în timp ce pip install se instalează implicit la nivel global.

Pentru a instala module local, trebuie să creați și să activați ceea ce se numește a mediu virtual, asa de pip install se instalează în folderul în care se află acel mediu virtual, în loc de global (care poate necesita privilegii de administrator).

Ultima dată, în import-statements wiki pe care l-am folosit requests modul ca exemplu. Deoarece este un modul terță parte, trebuie să îl instalăm separat după instalarea python.

Instalarea acestuia ar fi la fel de simplă ca pip install requests . Puteți trece chiar și diverse argumente împreună cu acesta. Cel pe care îl veți întâlni mai des este --upgrade. Puteți actualiza un modul python prin:

pip install <module_name> --upgrade

De exemplu, actualizarea modulului de solicitări la cea mai recentă versiune a acestuia ar fi la fel de simplă ca pip install requests --upgrade.

Înainte de utilizare pip, va trebui să-l instalați (este destul de simplu). Puteți să-l instalați de la aici

Doar faceți clic pe link. Și salvați fișierul caget-pip.py Vă rugăm să nu uitați .py extensie. Și rulați-l.

O alternativă la utilizarea pip ar fi să încercați easy_install.

Folosind easy_install este, de asemenea, simplu. Sintaxa este:

easy_install <module_name>

In orice caz, pip este mai popular decât utilizarea easy_install.

Notă: Pe unele sisteme în care sunt instalate atât Python 2 cât și Python 3, pip și pip3 va face lucruri diferite. pip instalează versiunea Python 2 a pachetului și pip3 va instala versiunea Python 3 a pachetului.

Pentru mai multe informații despre diferența dintre Python 2 și 3, consultați acest ghid. Puteți verifica pip versiunea făcând pip --version și / sau pip3 --version:

pip3 --version
pip 18.0 from /usr/local/lib/python3.5/dist-packages/pip (python 3.5)

De asemenea, putem crea un fișier txt care conține o listă de module care ar trebui instalate folosind pip. De exemplu, am putea crea fișierul requirements.txt și conținutul său:

Kivy-Garden==0.1.4
macholib==1.5.1
idna==2.6
geoip2nation==0.1.2
docutils>=0.14
Cython

În acest fișier am putea seta și o versiune pentru instalare. După aceasta, invocând pip cu:

 pip install -r <FILE CONTAINING MODULES>
 
          OR IN OUR CASE
 
 pip install -r requirements.txt
 

ar trebui să instaleze toate modulele listate în fișier.