Cum se folosește istoricul clipboardului în Windows 10

Cum se folosește istoricul clipboardului în Windows 10
⏱️ 3 min read

Istoricul clipboard-ului Windows a cunoscut o evoluție majoră odată cu actualizarea din octombrie a Windows 10. În trecut, sistemele Windows nu au salvat istoricul clipboard-ului. Acest lucru a sugerat pur și simplu că, atunci când ați efectuat o operație de copiere, numai acel element imediat este copiat în clipboard și este disponibil pentru a fi lipit. Conținutul anterior al clipboardului este suprascris în mod prestabilit și pierdut definitiv.

Software-ul terță parte a fost singura alternativă la gestionarea articolelor din clipboard. Unele dintre ele au capacitatea de a-și aminti tot ce au copiat – texte simple, texte cu formatare, HTML, imagini și chiar fișiere.

Cu noua actualizare din octombrie în Windows 10, puteți accesa acum un istoric al articolelor copiate în clipboard, fixați elementele utilizate frecvent și puteți sincroniza clipboard-ul pe computerele dvs. Această postare va fi un ghid despre cum să utilizați aceste noi caracteristici în Windows 10.

Cum se activează noile caracteristici ale clipboard-ului din Windows 10

Această caracteristică este disponibilă numai în Windows 10 versiunea 1809 sau o versiune ulterioară. Rămâne dezactivat în mod implicit și va trebui să fie activat pentru a vă bucura de caracteristicile sale bogate.

Pentru a activa noul clipboard, deschideți setările computerului din meniul Start și navigați la „Sistem -> Clipboard”. Asigurați-vă că comutatorul de comutare „Salvați mai multe articole” este activat.

Windows sincronizează automat toate elementele copiate de pe toate dispozitivele în mod prestabilit, odată ce acest comutator este activat. Poate fi necesar, dar este și o alegere personală pentru a selecta butonul radio „Nu sincronizați automat textul pe care îl copiez”. Acest lucru asigură că informațiile sensibile nu sunt sincronizate.

windows10-clipboard

Cum se accesează istoricul clipboard-ului

Cea mai rapidă modalitate de a accesa un istoric al articolelor salvate în clipboard este utilizând tasta rapidă Victorie + V. Această tastă rapidă este utilizată din orice aplicație din care doriți să accesați clipboardul.

Deschide panoul din clipboard și afișează, de asemenea, elementele deja stocate în clipboard. Aceste elemente sunt sortate după actualitate. Dacă faceți clic pe oricare dintre elementele afișate, îl veți lipi în aplicația curentă.

Noua caracteristică a clipboard-ului Windows 10 vă permite să fixați elementele cel mai frecvent lipite pentru acces rapid. Pentru a realiza acest lucru, faceți clic pe pinul din partea dreaptă a elementului de care aveți nevoie.

windows10-clipboard-pinning

Cum se șterge istoricul clipboardului

Deoarece elementele copiate sunt salvate automat în noul clipboard Windows 10, poate fi important să ștergeți clipboardul din când în când, ceea ce este un proces foarte simplu. Trebuie să rețineți că obiectele șterse se pierd definitiv.

Pentru a șterge istoricul clipboardului, deschideți Setări din meniul de pornire Windows 10 și navigați la „Sistem -> Clipboard”. Apoi, faceți clic pe butonul „Ștergeți” sub „Ștergeți datele din clipboard”.

Toate articolele vor fi șterse, cu excepția articolelor care au fost fixate. Cu toate acestea, pentru a șterge elementele fixate, trebuie mai întâi să le deconectați și să repetați procesul.

windows10-clear-clipboard

Concluzie

Elementele copiate pe acest nou clipboard Windows 10 pot fi sincronizate pe toate dispozitivele care rulează această ultimă actualizare de Windows. Pentru ca acest lucru să funcționeze, totuși, trebuie să vă conectați cu același cont Microsoft.

În prezent, Windows 10 va sincroniza date cu dimensiuni mai mici de 100 KB utilizând această caracteristică. Porțiuni lungi de text și imagini mari nu se vor sincroniza până când Microsoft nu crește această limită.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x