Cum se folosește modul Split Screen Android la MultiTask

Cum se folosește modul Split Screen Android la MultiTask
⏱️ 3 min read

Dacă faceți multitasking, probabil că aveți două (sau mai multe) aplicații care rulează în același timp pe telefon. În loc să săriți înainte și înapoi între cele două în timp ce lucrați, este posibil să vi se pară mai rapid și mai convenabil să afișați ambele aplicații în același timp. Funcția de a vedea ambele aplicații simultan pe Android se numește ecran divizat.

Ecranul divizat poate fi util atunci când sunteți:

  • Vizionarea unui videoclip YouTube în timp ce încercați să luați notițe. YouTube nu vă va închide, deoarece nu trebuie să minimizați niciodată aplicația.
  • Urmăriți Netflix în timp ce vă verificați e-mailul.
  • Copierea și lipirea unei adrese de pe un site web pe Google Maps.

Cum se folosește modul Split-Screen

Este un mod eficient de a utiliza telefonul dvs. Android în mod eficient, dar mulți oameni nu sunt conștienți de existența acestuia. Android are suport nativ pentru modul cu ecran divizat din 2016, dar dacă cumva nu ați descoperit încă cum să configurați această caracteristică, iată cum puteți încerca.

1. Deschideți prima aplicație. Folosesc Google Keep.

2. Reveniți la pagina principală apăsând butonul central din partea de jos a ecranului.

3. Reveniți la sertarul de aplicații și deschideți cealaltă aplicație pe care doriți să o utilizați. Deschid Google Chrome.

Android Split Screen Deschideți a doua aplicație

4. Atingeți butonul Aplicații recente. Acest buton se află în unul din colțurile de jos ale ecranului și arată ca trei linii verticale.

5. Atingeți și mențineți apăsată pictograma din partea de sus a uneia dintre aplicații până când apare acest meniu.

Android Split Screen Deschide prima aplicație

6. Selectați „Deschideți în vizualizarea pe ecran divizat”.

7. Aplicația selectată va fi în partea de sus a ecranului, în timp ce celelalte aplicații vor rămâne în partea de jos.

Android Split Screen Selectați a doua aplicație

8. Atingeți aplicația pe care doriți să o adăugați la cealaltă parte a ecranului. Aceasta va lansa ecranul divizat cu un nou ecran secundar. Acum sunteți în modul ecran divizat.

Android Split Screen Rezultatul ecranului

În modul cu ecran divizat, puteți atinge și menține linia neagră dintre cele două aplicații și glisați-o în sus și în jos pentru a modifica dimensiunea ferestrelor.

Cum să ieșiți din modul Split-Screen

Dacă doriți să treceți la o altă aplicație pentru partea de jos, atingeți butonul Aplicații recente (care acum s-a schimbat în două dreptunghiuri, indicând că afișajul dvs. este acum în modul ecran divizat). Apoi selectați o altă aplicație pentru a o înlocui pe cea afișată în prezent.

Pentru a dezactiva ecranul divizat, trageți linia de separare neagră în partea de sus sau de jos a ecranului. Dacă o trageți în sus, aplicația de jos va rămâne deschisă. Dacă o trageți în jos, aplicația de sus va rămâne vizibilă.

De asemenea, puteți să țineți apăsată pictograma de comutare a aplicației pe ecran divizat. Această metodă închide automat aplicația secundară din partea de jos a ecranului.

Majoritatea aplicațiilor Android sunt compatibile cu modul ecran divizat, dar rețineți că nu fiecare aplicație va funcționa. Aplicații precum Netflix, camera dvs. și anumite jocuri precum Candy Crush trebuie să fie vizualizate în modul ecran complet.

Cu această funcție cu ecran divizat, puteți lucra în două aplicații diferite în același timp, cu doar câteva atingeri. S-ar putea să fie exact ceea ce trebuie să fii productiv în timp ce lucrezi la telefon din mers.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x