Cum se folosește Naratorul Windows pentru a vă converti textul în vorbire

Cum se folosește Naratorul Windows pentru a vă converti textul în vorbire

⌛ Reading Time: 4 minutes

Windows Narrator își propune să ușureze persoanele cu probleme de vedere citind ceea ce este afișat. Este posibil să aveți deja un instrument de citire a ecranului, dar cel puțin merită încercat.

Windows Narrator stă pe computerul dvs. de ceva timp și, dacă ați fost curios să îl vedeți în acțiune, următorul ghid vă va arăta cum să îl utilizați. Veți vedea că nu trebuie să fiți un geniu al tehnologiei pentru a profita la maximum de aplicație.

Ce este Naratorul Windows?

Windows Narrator este o aplicație text-to-speech care va citi textul cu voce tare într-un document sau prin fiecare acțiune pe care o efectuați. Este o aplicație excelentă de utilizat dacă aveți probleme de vedere, deoarece vă va ajuta să reduceți posibilitățile de a face o greșeală.

Cum se activează Windows Narrator

Pentru a activa Windows Narrator, faceți clic pe butonul Start -> Setări -> Facilitate de acces -> Narator.

În „Utilizați naratorul” va trebui să activați funcția și imediat după ce a terminat, va începe să funcționeze. Veți vedea un pătrat albastru și tot ceea ce faceți va fi evidențiat cu acel pătrat albastru. Fiecare lucru care se află în pătratul albastru va fi povestit.

Dacă doriți ca Naratorul să se lanseze cu o comandă rapidă de la tastatură, asigurați-vă că dați clic pe caseta care o activează. Va trebui să apăsați meniul Start Windows + Ctrl + introduce. Mai jos veți vedea, de asemenea, opțiuni pentru a porni aplicația de îndată ce vă conectați sau înainte ca alții să se conecteze.

narator-cheie

De asemenea, puteți partaja modul în care configurați naratorul cu restul familiei datorită setărilor de sincronizare. Pur și simplu faceți clic pe „Utilizați setările actuale” înainte de caseta de conectare.

Cum să personalizați Naratorul Windows

Continuați să derulați în jos și puteți chiar personaliza vocea naratorului. Puteți alege între Microsoft David, Zira și Mark. Vocea care pare mai umană este Mark, dar dacă îți place vocea în stil robotizat, poți alege Zira sau David.

Utilizați glisoarele de mai jos pentru a regla viteza vocală, tonul vocii și volumul. Veți obține o previzualizare în timp real a setărilor pe măsură ce utilizați glisorul.

Dacă trebuie să faceți ca textul formatat (orice text care conține o formatare specială, cum ar fi culoarea fontului, dimensiunea fontului, italic, bold, etc.) să iasă în evidență, există și o opțiune pentru asta.

format narator

Controlează cât de mult vei auzi în povestitor

Dacă nu este nevoie să auziți fiecare lucru pe care îl face, căutați secțiunea „Schimbați cât conținut auziți”. Puteți bifa caseta pentru Narator pentru a povesti personajele în timp ce tastați, pentru a auzi cuvinte pe măsură ce tastați, pentru a rosti erori ale Naratorului, pentru a auzi indicii audio atunci când efectuați o acțiune și pentru a auzi indicii despre cum să interacționați cu butoanele și comanda.

narator-detalii

Comenzi rapide de la tastatură Windows Narrator

Nu uitați că odată ce aplicația este activă, există câteva comenzi rapide de la tastatură pe care le puteți utiliza. De exemplu, puteți utiliza:

 • Ctrl – Oprește Naratorul
 • Victorie + introduce – Porniți sau ieșiți din Narator
 • Capace + F2 – Afișează comenzi pentru elementul curent
 • Ctrl + Săgeata stânga / dreapta – Naratorul citește cuvânt cu cuvânt
 • Capace + Bara de spațiu – Activează Modul de scanare (cu această caracteristică vă puteți deplasa folosind tastele săgeată și, apăsând Enter, selectați acea opțiune.
 • Capace + introduce – Modifică modul de căutare
 • Capace + Săgeata sus / jos – reglați vizualizarea
 • Capace + V – Repetați fraza
 • Capace + W – Citeste fereastra
 • Capace + Backspace – Revine cu un articol
 • Capace + U – Citește pagina următoare
 • Schimb + CAPSULE + U – Citește pagina anterioară
 • Capace + O – Citește rândul următor
 • Schimb + Capace + O – Citește fostul rând
 • Ctrl + Capace + P – Citește cuvântul curent

Concluzie

Windows Narrator este un instrument care vă poate ajuta să evitați greșelile dacă aveți probleme de vedere.

După cum puteți vedea, este, de asemenea, posibil să personalizați Naratorul în diferite moduri, astfel încât să aibă propria atingere personală. Găsiți util Windows Narrator? Spuneți-ne în comentarii.