Cum se folosește noua aplicație Google Podcasts

Cum se folosește noua aplicație Google Podcasts

Acesta este deceniul invaziei podcast-urilor? Încep să cred așa și am început să fiu supus farmecelor sale. Ca utilizator Android recunosc și recunosc că Apple a avut avantajul în această categorie de mult timp. Google a încercat și nu a reușit să ofere o aplicație de podcasturi autonomă care ar putea concura cu iOS. Aproape că păreau că renunțaseră. Acum au lansat Google Podcast-uri în speranța de a mai lupta din nou.

În primele sale etape, multe lipsesc în această aplicație și probabil că nu va atrage utilizatorii fideli de aplicații terțe către Google Side. Dar, dacă sunteți interesat să încercați dimensiunea, iată câteva indicii despre cum să o utilizați.

Noțiuni de bază

Mai întâi, descărcați aplicația din Magazin Play. De asemenea, trebuie să aveți cea mai recentă versiune de Google și Google Assistant pentru ca totul să funcționeze împreună.

ad-banner

Când deschideți Google Podcast, veți observa că pare minimalist. Nu există nimic mai mult pe ecran decât ceea ce este necesar pentru a rula programul.

După prima utilizare, veți vedea o secțiune intitulată „Pentru tine”. Există trei file în această secțiune: o listă a noilor episoade de podcast-uri la care v-ați abonat deja, episoade pe care le ascultați dar nu le-ați terminat încă și descărcările dvs.

google-podcast-uri-pentru-tine

După secțiunea „Pentru tine”, derulează în jos pentru a vedea o listă de recomandări bazate pe cele mai bune podcast-uri de ansamblu și pe cele care sunt în tendințe.

În cele din urmă, aplicația are podcast-uri din categorii precum comedie, știri și politică, societate și cultură, religie și spiritualitate, arte și sport.

Redarea unui podcast

Când faceți clic pe un podcast, puteți parcurge episoadele și puteți vedea o recomandare pentru un alt podcast similar pe care ați putea dori să îl verificați.

Pentru a reda un episod, faceți clic pe săgeata dintr-un cerc de lângă titlul episodului.

Când redați un podcast, acesta se afișează în partea de jos a ecranului și îl puteți minimiza pentru a ocupa doar o cantitate mică de spațiu. Din acel panou puteți opri, întrerupe, derula înapoi, trece înainte sau modifica viteza de redare. Google Podcasts oferă șaisprezece viteze diferite de la 0,5x la 2x pentru a vă asculta episoadele.

google-podcasts-play-screen

Puteți controla redarea cu comenzile vocale „stop”, „pauză” și „reluare”. Când sunteți gata de reluare, asigurați-vă că spuneți „Ok Google, continuă să asculți lucruri pe care ar trebui să le știi.”Acest lucru vă garantează obținerea rezultatului adecvat.

Căutați un podcast, iar aplicația va afișa două podcast-uri cu o listă de episoade recente de explorat.

google-podcasts-search-results

Există, de asemenea, o listă glisabilă cu alte posibile meciuri. Dacă ați căutat o anumită persoană sau grup și nu ați văzut rezultatele dorite, puteți face clic pe „Căutați pe web” și găsiți podcastul acolo. De asemenea, aveți opțiunea de a adăuga acel podcast la aplicație.

google-podcasts-search-results-slide

Revenind la spectacolul tău

Dacă aveți spectacole pe care le accesați în mod regulat, „Adăugați la ecranul de pornire” creează o pictogramă pe ecranul de pornire pentru spectacolul respectiv. Pentru a accesa direct podcastul, atingeți pictograma. Găsiți această opțiune în opțiunile de meniu din colțul din dreapta sus al paginii emisiunii.

google-podcasts-add-to-home

Google Podcasts se integrează cu asistentul Google și cu orice alt dispozitiv alimentat de Google. Această conexiune vă permite să nu mai ascultați podcast-ul pe un dispozitiv și să preluați locul unde ați rămas pe alt dispozitiv.

Prezentul vs. viitorul

Această tehnologie de la Google pare a fi la început. Putem ghici în siguranță că totuși nu va rămâne acolo mult timp. Dezavantajele aplicației curente includ incapacitatea de a evalua episoadele sau seriile și nu puteți crea liste de redare. Din anumite motive, Podcast-urile nu acceptă încă castingul. În plus, există multe alte clopote și fluiere pe care le au alte aplicații de turnare pe care fanii serioși ai podcasturilor le-ar lipsi.

În viitor, Google va integra mai multe dintre capacitățile sale de AI în aplicația Podcasts. Tehnologia de inteligență artificială va permite aplicației să afișeze subtitrări închise și să transcrie în timp real într-o limbă pe care o alegeți. Aceste caracteristici vor deschide podcast-ul pentru cei cu deficiențe de auz și ne vor permite să ascultăm emisiuni din întreaga lume.

Când deschideți aplicația pentru prima dată, sugestiile sunt inițial extrem de generice, recomandând podcast-uri care sunt deja populare. Pe măsură ce este utilizată, Google promite că recomandările vor deveni din ce în ce mai specifice nevoilor și gusturilor dvs. Și pe măsură ce utilizatorii din toate părțile încep să-l folosească și să-și rafineze opțiunile, aceste date îi vor ajuta pe toți. Aplicația podcast-uri Apple promovează în general cele mai populare podcast-uri. Google intenționează să își folosească aplicația pentru a atrage pe toată lumea, inclusiv pe cel mic, pe podcasturi de succes.

Scroll to Top