Cum se folosește procesarea pentru a crea artă interactivă

Cum se folosește procesarea pentru a crea artă interactivă

Prelucrarea este un limbaj pentru computer folosit de artiștii vizuali pentru a crea artă generativă și interactivă. Pe lângă crearea de grafică pe ecran, limbajul este folosit și pentru a face tot felul de sculpturi interactive și arte fizice. La început, este greu de înțeles la ce servește, dar este suficient să spunem, lumea artei a îmbrățișat Procesarea ca limbaj de programare ales.

În acest articol, vedem cum trupa The Sinatra Test a creat o copertă pentru viitorul său album, care creează o versiune unică pentru fiecare utilizator prin intermediul unei aplicații Mac distribuite împreună cu muzica.

Generator copertă album

Pentru viitorul lor album “ambientertainment”, Testul Sinatra a dorit să aibă un design de copertă care să reflecte natura generată a muzicii de pe album. Procesarea a oferit o metodă simplă și ușor de învățat pentru a face acest lucru.

Codul pentru coperta albumului nu a fost complet terminat în momentul scrierii, dar au fost suficient de mulțumiți de rezultat pentru a ne permite să analizăm rezultatele de până acum și să publicăm codul pentru această versiune timpurie pentru ca oamenii să încerce singuri.

Codul este foarte scurt și simplu, dar face treaba. În această versiune actuală pe Mac, rularea versiunii de aplicație creează o variantă a designului și o salvează în aceeași locație ca aplicația.

Pentru a instala Procesare, accesați Descarcă pagina pe site și faceți clic pe linkul pentru platforma dvs. Când este descărcat, despachetați fișierul ZIP și trageți aplicația în folderul Aplicații.

Faceți-l un PDF

Primul pas este să încărcați biblioteca de creare PDF:

Apoi stabilim dimensiunea ieșirii pe ecran, în acest caz 500 pixeli pătrat:

Evident, ieșirea este un grafic vectorial PDF, deci poate fi scalat la orice dimensiune fără degradare sau linii zgârcite.

În continuare, trebuie să definim un nume de fișier pentru PDF-ul rezultat și să începem să înregistrăm grafica pe măsură ce sunt create pentru stocare în imaginea finală:

Culorile imaginii sunt apoi definite. Fundalul este negru:

Când aveți îndoieli, Randomize

Pentru a crea culorile firelor, s-a decis ca acestea să fie în mare parte verzi, dar cu variații. Strategia a fost ca RGB-ul culorilor să fie randomizat, dar elementul verde să poată merge întotdeauna mai sus decât roșu sau albastru. Verde poate merge până la 256, dar celelalte două canale sunt limitate la 100.

Deci, definim variabilele flotante roșu, verde și albastru cu următoarele valori:

Acest lucru creează o nouă culoare de fiecare dată, verde de fiecare dată, dar cu diferite grade de roșu, verde și albastru pentru a regla nuanța. Există întotdeauna mai mult verde decât roșu sau albastru.

Păr, frunze sau arpagic? Cine știe!

Acum, codul pentru desenarea firelor. Greutatea liniei fiecărui fir este randomizată, iar poziția orizontală a părții superioare și inferioare a firelor este, de asemenea, variată aleatoriu în cadrul anumitor parametri. Șuvițele sunt 60% translucide, rezultând un efect plăcut de șuviță asemănător părului:

Acum unele text

Apoi trebuie creat fontul. Pentru utilizare în Procesare, fonturile trebuie convertite într-un format .vlw. Acest lucru se face de pe o față din directorul de fonturi de pe sistemul gazdă.

Notă: acesta este un domeniu la care trupa încă lucrează. Pentru aplicațiile web, fontul convertit poate fi stocat pe server, fără a fi instalat niciodată pe sistemul utilizatorului.

Odată creat fontul, textul este scris în imagine, numele benzii din stânga sus și numele albumului din dreapta jos:

Se pare că a fost nevoie de multă încercare și eroare pentru a poziționa textul corect, iar coordonatele aparent arbitrare sunt cele care arătau cel mai bine pe ecran.

Încheiați-l

Apoi, înregistrarea PDF-ului este încheiată, oprind efectiv programul și scriind imaginea finalizată pe disc cu numele de fișier definit mai sus:

În cele din urmă, programul tipărește un mesaj pe consolă pentru a indica că este terminat:

Rafinări

Versiunea finală a aplicației va avea unele îmbunătățiri, cum ar fi un font încorporat și o interfață cu utilizatorul puțin mai interactivă, permițând probabil utilizatorului să preseteze unii parametri.

De asemenea, programul de procesare de pe Mac scrie Java în mod implicit pentru realizarea aplicațiilor, pentru care a fost folosit în acest caz, dar puteți include alte moduri, cum ar fi Coffeescript, Javascript și Python, dacă doriți acest lucru. De asemenea, este investigată și o versiune a software-ului codificat pentru Javascript care creează coperta albumului printr-o pagină web și o descarcă pe computerul utilizatorului.

Generarea de artă folosind software este o tendință în creștere în arta modernă. Ați avut vreo experiență în prelucrare sau artă generativă? Spuneți-ne părerile dvs. în comentariile de mai jos.

Scroll to Top