Cum se folosește ShadowExplorer pentru a restabili fișiere din restaurarea sistemului

Cum se folosește ShadowExplorer pentru a restabili fișiere din restaurarea sistemului

⌛ Reading Time: 4 minutes

Restaurarea sistemului este incredibil de utilă pentru recuperarea computerului dvs. dacă ceva nu merge bine. Ceea ce s-ar putea să nu vă dați seama este că este, de asemenea, util în recuperarea versiunilor șterse sau vechi ale fișierelor folosind un instrument numit ShadowExplorer Restabilirea sistemului este încorporată în Windows și puteți chiar să o setați pentru a crea noi puncte de restaurare la pornire.

Deoarece Windows nu include un instrument care vă permite să restaurați fișiere individuale din punctele de restaurare a sistemului, este necesar un instrument terță parte. Dar este incredibil de util dacă trebuie să recuperați fișiere. Rețineți că acest lucru funcționează numai dacă aveți puncte de restaurare care includ fișierele dvs. Dacă unitatea de disc este deteriorată, este probabil ca și punctele de restaurare să fie corupte, ceea ce înseamnă că nu puteți recupera fișiere de pe ele.

Ce este ShadowExplorer?

ShadowExplorer vă ajută să explorați fișierele stocate în copii shadow. Acestea sunt copii ale sistemului dvs., inclusiv fișierele dvs., care sunt create în timpul unui punct de restaurare a sistemului. În timp ce edițiile Business, Ultimate și Enterprise ale Windows vă permit să accesați fișiere individuale în aceste copii shadow, alte ediții nu, inclusiv Windows Home.

Instrumentul este complet gratuit de utilizat. Puteți să-l instalați sau să utilizați versiunea portabilă, ceea ce prefer, deoarece nu trebuie să instalez nimic.

Folosind ShadowExplorer

Începeți prin descărcarea celei mai recente versiuni de ShadowExplorer. Din nou, prefer versiunea portabilă. Dacă utilizați acest lucru, nu trebuie decât să faceți clic dreapta pe fișierul descărcat, să alegeți „Extrageți totul” și să deschideți ShadowExplorerPortable.

Programul implicit este cel mai vechi punct de restaurare a sistemului când îl deschideți. Interfața vă poate aminti câteva versiuni mai vechi ale Windows Explorer.

Utilizați meniurile drop-down din stânga sus pentru a schimba unitatea și punctul de restaurare. Toate copiile shadow curente de pe computer sunt listate. Pur și simplu alegeți unul care să conțină fișierele în cauză.

Cum se folosește Shadowexplorer pentru a extrage fișiere din punctele de restaurare a sistemului

Dacă nu sunteți sigur ce punct să folosiți, explorați-le pe toate până găsiți ceea ce căutați. Poate consuma puțin timp dacă aveți numeroase puncte de restaurare, dar este mai bine decât să vă descurcați fără fișierul dvs.

În mod implicit, majoritatea fișierelor dvs. personale sunt stocate în „Utilizatori -> Nume utilizator”. Acolo veți găsi documente, muzică, fotografii, videoclipuri și foldere desktop. Navigați la această cale din panoul din stânga sau orice cale de care aveți nevoie pentru a ajunge la fișierele dvs. Cotele sunt, probabil, sunt stocate în aceeași cale în punctul de restaurare, așa cum sunt sau au fost în prezent pe computer.

Cum se folosește Shadowexplorer pentru a extrage fișiere de la utilizatorii de restaurare a sistemului

Continuați să navigați prin arborele de fișiere până când găsiți fișierul sau folderul pe care îl căutați. Și da, puteți recupera dosare întregi dacă doriți.

După ce găsiți ceea ce căutați în ShadowExplorer, faceți clic dreapta pe el și selectați Export.

Cum se folosește Shadowexplorer pentru a extrage fișiere din exportul de restaurare a sistemului

Alegeți o locație în care să exportați fișierul. Dacă sunteți în căutarea unei versiuni mai vechi a unui fișier, încercați să nu îl restabiliți la locația inițială. În schimb, restaurați-l pe desktop sau în alt folder. Acest lucru vă permite să vă asigurați că aveți fișierul potrivit înainte de a înlocui cel curent.

Cum să utilizați Shadowexplorer pentru a extrage fișiere din restaurarea sistemului Exportați locația

După ce alegeți o locație, faceți clic pe OK pentru a exporta fișierul în locația aleasă. Apoi puteți deschide fișierul pentru a vă asigura că este corect.

Probleme cu ShadowExplorer

Uneori, utilizarea ShadowExplorer pentru a recupera fișiere nu funcționează întotdeauna. De exemplu, recuperarea unei imagini vă poate oferi o imagine necompletată. Recuperarea unui document Word vă poate oferi doar simboluri față de text. Deși nu este o soluție perfectă, funcționează ca un prim pas către recuperarea unui fișier șters accidental sau a unui fișier modificat.

Dacă ShadowExplorer nu funcționează pentru dvs., puteți utiliza și un Linux Live CD pentru a ajuta la recuperarea fișierelor. Există, de asemenea, instrumente de recuperare care vă ajută, inclusiv extragerea fișierelor de pe unitățile deteriorate.

Legate de:

  • Cum se creează puncte zilnice de restaurare a sistemului în Windows
  • 3 dintre cele mai bune instrumente pentru gestionarea punctelor de restaurare a sistemului în Windows
  • Cum se șterg punctele vechi de restaurare a sistemului din Windows

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.