Cum se folosește vDOS pentru a rula programe vechi DOS pe Windows 10

Cum se folosește vDOS pentru a rula programe vechi DOS pe Windows 10
⏱️ 4 min read

Dacă vă simțiți nostalgic pentru jocurile pe 8 biți sau trebuie să rulați un software vechi, Windows 10 pe 32 de biți nu se potrivește. Programele vechi DOS au nevoie de un pic suplimentar pentru a rula pe versiunea mai nouă, pe 64 de biți a Windows.

Puteți utiliza vDos pentru a vă ajuta să rulați software DOS vechi, dacă este necesar, deși nu este o opțiune potrivită pentru jocuri. Iată cum să îl utilizați.

Ce este vDos?

Pentru a permite programelor DOS mai vechi să ruleze pe platforme Windows mai noi, se folosește Virtual DOS Machine (NTVDM). Windows 10 pe 32 de biți include acest lucru, dar versiunile pe 64 de biți nu. În schimb, utilizatorii Windows vor vedea o alertă pop-up că programele DOS nu pot rula.

vDos este un terț emulator DOS care înlocuiește propria tehnologie NTVDM a Windows. Când rulați software-ul DOS prin vDos, acesta se va încărca în propria fereastră. Acesta adaugă suport pentru rețea și imprimantă, oferă acces la clipboard și vă permite accesul direct la fișierele de sistem.

Cu toate acestea, vDos nu este singurul emulator DOS din oraș. DOSBOX este o alternativă, concepută în primul rând pentru a juca jocuri DOS vechi, ceva ce vDos nu poate face. Puteți utiliza, de asemenea vDosPlus, o furcă de vDos, deși vDos primește actualizări mult mai regulate.

Cum se instalează vDos

Dacă doriți să instalați vDos, mergeți la Pagina de descărcare vDos și descărcați programul de instalare. Procesul de instalare este ușor – deschideți programul de instalare și urmați instrucțiunile.

Asigurați-vă că permiteți vDos să corecte și să actualizeze la cea mai recentă versiune a vDos în timpul instalării.

Instalare vDos

Odată ce vDos este instalat, puteți verifica dacă funcționează deschizând vDos (etichetat „vDos”) din meniul Start.

vDos vine cu o versiune de testare a DataPerfect, un instrument vechi de baze de date DOS. Fișierul de configurare inițial va încărca automat DataPerfect odată ce acesta rulează. Dacă vDos funcționează, DataPerfect ar trebui să se încarce în propria fereastră.

Test vDos DataPerfect

Dacă vDos funcționează corect, închideți fereastra de test și mergeți la folderul de instalare vDos (de obicei „C: vDos”).

Deschideți fișierul „autoexec.txt” și eliminați tot ceea ce este listat înainte de a salva și închide.

Fișier Vdos Autoexec

Deschideți din nou vDos și ar trebui să vedeți promptul tipic DOS „C: ”. De aici, puteți rula acum orice software DOS doriți.

Dacă doriți să configurați vDos în continuare (pentru a activa tipărirea sau suportul de rețea, de exemplu), Întrebări frecvente despre vDos oferă asistență și îndrumare pentru a vă ajuta.

Cum se utilizează vDos

Cu configurarea inițială de pornire vDos ștearsă, veți vedea solicitarea DOS de fiecare dată când rulați programul vDos. Există o selecție de software DOS interesant disponibil online pe care îl puteți încerca, de la browsere web bazate pe text până la instrumente de editare grafică.

Pentru a rula software-ul, descărcați software-ul DOS și plasați-l în același director ca vDos (de exemplu, „C: vDos”). Acest director este tratat ca directorul inițial „C: ”.

Folosește dir pentru a lista fișierele din folderul curent, apoi cd urmat de un nume de folder pentru a vă deplasa în acel folder. Tip .. pentru a urca un director.

Fereastra Vdos

La promptul „C: ” DOS, tastați numele fișierului EXE al software-ului DOS și apăsați Enter. Software-ul DOS se va încărca în fereastra vDos, gata de utilizare.

Rularea programelor DOS pe Windows 10

DOS nu este doar depășit, este vechi, cu lansarea finală a MS-DOS în urmă cu aproape douăzeci de ani. Software-ul precum vDos ajută la completarea golului, oferind un nou mod de viață software-ului mai vechi pe care altfel nu l-ați putea rula.

Suportul pentru DOS este încă popular pentru cei care doresc să joace jocuri DOS în Windows. Nu ezitați să ne spuneți părerile dvs. despre DOSBOX și vDos în secțiunea de comentarii de mai jos.

Credit de imagine: vDos

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x