Cum se folosește What3Words pentru o poziționare precisă

Cum se folosește What3Words pentru o poziționare precisă
⏱️ 5 min read

Când Chris Sheldrick a aflat că echipamentele de concert au fost livrate în partea de nord a Romei în loc de partea de sud, a știut că trebuie să se schimbe ceva. Eroarea a apărut din cauza unui număr amestecat într-o locație GPS complicată.

Serviciile de localizare pentru zonele îndepărtate din întreaga lume au fost prea complicate folosind aceste lungi lanțuri de numere, așa că el și Mohan Ganesalingam au dezvoltat ideea unui nou sistem de adresare numit What3Words. Astăzi oamenii găsesc utilizări mai revoluționare pentru tehnologie.

Ce este What3Words?

What3Words sistemul împarte globul într-o rețea cu cincizeci și șapte de miliarde de pătrate care măsoară trei metri de fiecare parte. Codifică coordonatele geografice în trei cuvinte în limba engleză pentru fiecare pătrat de trei metri. De exemplu, Alamo din Texas are o adresă What3Words de „lived.serves.slice”. Palatul Buckingham din Londra se află la adresa „fence.gross.bats”

What3words este diferit de majoritatea celorlalte sisteme de codificare a locației, deoarece nu se bazează pe șiruri lungi de numere sau litere. Deoarece What3Words folosește cuvinte recunoscute, există șanse mai mici de a face erori. De fapt, dezvoltatorii au conceput în mod intenționat algoritmul astfel încât cuvinte similare să fie departe unul de altul pe glob. Dacă apar greșeli de introducere, va fi evident pentru utilizator.

Se bazează pe un algoritm fix și nu pe o bază de date care conține fiecare locație de pe pământ, deci funcționează pe dispozitive cu capacități de stocare mici și pe cele fără conexiune la Internet. Sistemul de rețea este fixat permanent, deci nu este nevoie de actualizări ale codului.

Sistemul este acum în douăzeci de limbi diferite, inclusiv unele dintre cele mai noi: indoneziană, zuluiană, japoneză, coreeană și hindi.

Folosind What3Words

Dacă doriți să explorați What3Words, acestea oferă aplicații pentru iOS și Android, precum și un API care convertește coordonatele de latitudine și longitudine în adresa lor de trei cuvinte.

Pentru a obține aplicația, descărcați-o din Google Play sau Magazin de aplicații.

Puteți utiliza aplicația pentru a descoperi, căuta și partaja o adresă cu trei cuvinte și pentru a obține indicații de orientare.

Când deschideți aplicația, aceasta vă va localiza telefonul și vă va oferi adresa de trei cuvinte pentru locația dvs. curentă. Este mai precis decât Google Maps. De exemplu, What3words mi-a oferit locația exactă până la locul în care mă aflam în casa mea, dar Google Maps a spus că mă aflu între aleea mea și vecinii.

Puteți mări și muta pinul pentru a vedea adresele de trei cuvinte pe măsură ce se schimbă pentru fiecare pătrat.

what3words_screenshot

Pentru a partaja locația dvs., atingeți butonul „Distribuiți” de pe bara de cuvinte și partajați-o după cum doriți. Dacă apăsați pictograma indicații de orientare și alegeți o aplicație de indicații de orientare, puteți obține indicații de orientare către acea locație. Nu există nicio aplicație de navigare încorporată. Sistemul se bazează în continuare pe alte aplicații pentru instrucțiuni.

Utilizări pentru What3Words

Astăzi what3words este deja utilizat de organizațiile din țările subdezvoltate. Facilitează furnizarea de asistență medicală bolnavilor și furnizarea de ajutor în zonele dezastruoase. Există mai multe țări, cum ar fi Coasta de Fildeș și Mongolia, care utilizează sistemul de adrese what3words pentru livrarea lor de e-mail.

Chiar dacă locuiți acolo unde adresele stradale sunt ușor de utilizat, există câteva utilizări pentru what3words pe care ați putea dori să le încercați.

Folosiți what3words pentru a partaja punctul de livrare precis pentru locul în care locuiți sau lucrați. Pe măsură ce livrările cu drone devin mai frecvente în următorii ani, furnizarea adresei dvs. What3words va fi mai precisă. Acest sistem reduce șansele ca acesta să ajungă la casa vecinului de pe stradă, deoarece cineva a introdus un număr greșit pe adresă.

what3words_drone

De asemenea, îl puteți utiliza pentru a oferi locații. Dacă mașina dvs. este defectă pe drum, fără repere distincte, trimiteți adresa de trei cuvinte unui prieten. Aceștia pot utiliza aplicația What3words pentru a obține indicații de orientare.

Trimiteți cele trei cuvinte prietenilor pentru a organiza un loc de întâlnire, un eveniment sau un festival care poate să nu aibă o adresă precisă. Enumerați adresa what3words pe invitații sau reclame.

Pentru călătorii, utilizați adresele cu trei cuvinte găsite pe unele broșuri de călătorie pentru a găsi locațiile exacte ale unor lucruri precum monumente sau minuni naturale.

Când căutați sau locații mai îndepărtate, utilizați-l în aplicații de navigație precum cele găsite în unele vehicule, cum ar fi Mercedes-Benz. Va găsi locații care sunt în afara drumurilor bătute cu doar trei cuvinte.

Puteți chiar folosi aplicația 3wordphoto pentru a înregistra locația exactă în care ați făcut o fotografie, astfel încât ceilalți să poată recrea imaginea.

what3words_3wordphoto

Viitorul

What3Words are criticii săi. Ei spun că o companie privată nu ar trebui să controleze adresele, deoarece adresele sunt infrastructură. Ei cred că echipa What3Words folosește o abordare închisă, proprietară, pentru cartografierea lumii și încercarea de a se transforma în standard.

Posibilitățile pentru un sistem ca acesta sunt, fără îndoială, interesante de explorat. Chiar dacă What3Words devine un standard pentru adrese, probabil va trece destul de mult timp până să înlocuiască adresarea tradițională. S-ar putea să nu facă asta niciodată. Dar amintiți-vă, societatea a avut în vedere adăugarea unor numere revoluționare la un moment dat.

În cele din urmă, ar putea fi o modalitate mult mai bună de a-ți găsi un membru al familiei în parcul de distracții.

„Livrarea dronelor”

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x