Cum se folosește Windows 10 Focus Assist pentru a controla notificările

Como usar o Windows 10 Focus Assist para controlar notificações
⏱️ 7 min read

Indiferent dacă jucați un joc, la o întâlnire sau lucrați cu numere în Excel, alertele din aplicații și programe neafiliate pot provoca o distragere a atenției. Focus Assist este o caracteristică Windows 10 cu vederea, care vă crește productivitatea, acordând prioritate notificărilor, alertelor și sunetelor.

Denumit anterior „Ore liniștite”, Focus Assist alungă în tăcere apelurile Skype, mementourile Outlook, alertele browserului și distrageri similare. Aici explorăm modul în care poate fi folosit pentru a vă oferi timpul mult meritat de la memento-uri frecvente.

Ce este Windows 10 Focus Assist?

Pe sistemele Windows 10, Focus Assist este o funcție utilă care vă permite să minimizați sau chiar să opriți complet alertele din bara de sistem, cu scopul de a vă ajuta să fiți productivi. Este o caracteristică silențioasă abia vizibilă pe ecran. Puteți extinde meniul din colțul din dreapta extrem al tăvii de sistem și îl puteți opri cu ușurință.

Alternativ, puteți controla meniul Focus Assist din butoanele de context ale Centrului de acțiune. Pentru a efectua modificări în setările de notificare Focus Assist, faceți clic pe „Change focus focus”.

Centrul de acțiune Focus Assist

Desigur, puteți accesa oricând setările Focus Assist din meniul Start, mai ales dacă a fost oprită sau nu este vizibilă lângă tava de sistem.

Meniul Start Focus Assist

Din opțiunea de modificare a asistenței la focalizare, puteți accesa setările și regla programul de timp silențios din „În aceste ore”. În mod implicit, acesta este setat între orele 23:00 și 07:00 noaptea, dar puteți personaliza cronometrele Focus Assist ori de câte ori nu aveți nevoie de distracții.

Focus Assist în aceste ore

Minimizați notificările cu Focus Assist

Există multe tipuri de distrageri care pot fi reduse la minimum din meniul principal Focus Assist. Veți găsi trei opțiuni aici: când asistența la focalizare este dezactivată, numai „aplicațiile prioritare” au permisiunea de a trimite alerte sau numai alarme sunt permise, care este cea mai strictă setare.

Pentru activitatea online regulată, setarea Focus Assist la nivelul „aplicațiilor prioritare” este mai mult decât suficientă. Pentru mai multă claritate, faceți clic pe „personalizați-vă lista de priorități” pentru a completa ecranul cu aplicații care pot trimite alerte.

Ecranul principal Focus Assist

În lista de priorități, puteți găsi o grămadă de aplicații cărora li se permite să vă trimită notificări. Acestea includ toate aplicațiile Windows, aplicațiile de sistem și câteva aplicații terțe, cum ar fi browsere, alarme, software de întâlnire și multe altele. Puteți „adăuga o aplicație” la lista de priorități oricând doriți.

Lista de priorități de asistență la focalizare

Eliminarea unei aplicații din lista de priorități este destul de ușoară. Aici arată eliminarea Skype pentru a vă asigura că nicio alertă Skype nu distrage atenția în timpul orelor de liniște.

Focus Assist Elimină lista priorităților

Următorul ecran arată că a fost primită o notificare de către aplicația Skype, dar mesajul nu este afișat în tava de sistem și nici nu este generat un sunet. Dar există o mică activitate în meniul Focus Assist din colțul din dreapta extrem.

Focus Assist Exemplu Skype

De îndată ce verificați notificarea mesajului Skype în centrul de acțiune, puteți răspunde de acolo fără a deschide aplicația.

Notificare asistare focalizare

În mod similar, puteți elimina Outlook din lista de priorități.

Outlook Asistent focalizare eliminat

Alertele prin e-mail Outlook nu vă vor mai distrage atenția pe ecran și puteți chiar să închideți fereastra. Din meniul Focus Assist în sine, puteți șterge e-mailul, semnaliza expeditorul sau respinge notificarea.

Alerta Outlook Focus Assist Eliminată 1

Este posibil ca Focus Assist să nu funcționeze pe tot felul de aplicații terță parte. De exemplu, nu poate preveni alertele Zoom. Pentru a evita astfel de notificări, este mai bine să închideți temporar aplicația.

Excepție zoom asistare focalizare

Alte caracteristici ale Focus Assist

Focus Assist are multe alte funcții de gestionare a alertelor. De exemplu, se poate integra cu ușurință cu aplicația Telefon pentru a gestiona alertele dispozitivelor Android pe sistemul dvs. Windows. Aceasta înseamnă că, dacă nu doriți să vă lăsați distrași de SMS-urile Android și de alertele de aplicații text, Focus Assist vă poate rezolva problema. Debifați doar opțiunea „Afișați textul primit de pe un telefon conectat”.

În plus, puteți adăuga oricând persoane ca excepții la regulile Focus Assist. Acestea sunt Mail, Skype și alte persoane de contact.

Focus Assist Adăugați contacte

Dacă jucați un joc pe ecran complet sau lucrați cu o altă aplicație îndeaproape, puteți seta nivelul de focalizare la „numai alarmă”.

Focus Assist Jocul pe ecran complet 1

După ce activați Focus Assist, nu mai sunteți la mila aplicației. Acest lucru vă va oferi mai mult spațiu de respirație într-o zi de lucru aglomerată sau când aveți nevoie doar de timp liber pentru a vă concentra pe recreere. Pe de altă parte, dacă trebuie să rămâneți la curent cu programarea, puteți adăuga note lipicioase pe ecranul Windows 10 sau puteți seta alarme și cronometre pe dispozitivul Windows 10 în sine.

Legate de:

  • Cum să vizualizați detaliile adaptorului de rețea în Windows 10
  • 13 Hacks utile pentru registrul Windows 10 pentru a vă optimiza experiența
  • Cum să vă personalizați notificările Windows 10

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...