Cum se îmbină celulele, coloanele și rândurile în Excel

Cum se îmbină celulele, coloanele și rândurile în Excel
⏱️ 5 min read

În funcție de modul în care doriți să formatați un corp de text în Microsoft Excel, va trebui uneori să îmbinați celulele. Oricare ar fi motivul dvs., există câteva tehnici diferite pe care le puteți utiliza. Acestea vă pot ajuta să realizați îmbinarea celulelor, rândurilor și coloanelor. Unele metode vor scăpa de unele date din celule, deci trebuie să decideți cum doriți să arate rezultatul final în prealabil.

Fuzionarea celulelor

Veți găsi opțiunile de îmbinare încorporate sub fila Acasă din Microsoft Excel.

Opțiunile de îmbinare disponibile sunt:

  • Merge & Center: Această opțiune îmbină celulele într-una și centrează textul. Cu toate acestea, numai textul din celula din stânga este păstrat.
  • Fuzionați peste tot: Această opțiune îmbină celulele între ele într-una. Toate rândurile dintr-o selecție aleasă pentru a fi îmbinate sunt separate. Cu toate acestea, numai textul din celula din stânga a fiecărui rând este păstrat.
  • Uneste celulele: Aceasta îmbină toate celulele dintr-o selecție într-una singură. Textul nu este centrat și se păstrează doar textul din celula din stânga.
  • Desfaceți

Luați în considerare un caz în care ați făcut o selecție care a format șase rânduri și două coloane.

Îmbinați selecția Excel 1

Dacă alegeți „Merge & Center”, rezultatul va fi centrat în zona pe care ați selectat-o.

Merge Excel Center 1

Pe de altă parte, dacă alegeți „Merge Across”, va fi păstrat textul din celulele din stânga ale rândurilor care au fost selectate.

Îmbinați Excel pe 1

Cu opțiunea „Merge Cells”, textul din celula din stânga selecției este păstrat și celulele sunt toate topite. Textul nu este centrat în acest caz.

Merge Excel Merge Cells 1

Fuzionarea rândurilor

Dacă doriți să îmbinați rândurile, atunci CONCATENATE funcția este cel mai bun pariu. Dacă ați dorit să îmbinați o serie de rânduri într-un singur rând în care textul este separat prin virgule, puteți utiliza următoarea formulă într-o celulă goală:

Îmbinați rândurile Excel 1

Virgulele suplimentare și ghilimelele sunt incluse astfel încât să existe un spațiu după virgulă care apare după fiecare cuvânt din listă.

Combinați coloanele

Îmbinați coloanele Excel

CONCATENATE funcția este din nou prietenul tău atunci când vine vorba de îmbinarea coloanelor. Pentru a îmbina un grup de coloane împreună, trebuie să alegeți celulele relevante din coloanele pe care doriți să le fuzionați și să le includeți în CONCATENATE formulă. De exemplu, dacă ați avea coloana H și coloana I cu trei elemente în fiecare coloană, următoarea formulă ar putea fi utilizată pentru a îmbina elementele împreună:

O parte despre funcția de concatenare

Dacă doriți să aveți conținutul combinat fără spații, utilizați funcția de concatenare astfel:

Merge Excel Concatenate No Spaces 1

Pe de altă parte, dacă doriți să aveți conținutul combinat cu spații, puteți utiliza funcția de concatenare astfel:

Merge Excel Concatenate Spaces

Acest lucru se aplică fuzionării ambelor rânduri și coloane.

Încheierea

În funcție de ceea ce faceți, va trebui să vă formatați datele în mod diferit. Acest lucru face ca îmbinarea celulelor, rândurilor și coloanelor să fie un instrument neprețuit. Am acoperit diferite tehnici aici. Simțiți-vă liber să fiți creativi cu privire la modul în care le folosiți. Am abordat elementele de bază aici, dar puteți face diferite lucruri, cum ar fi modificarea spațiului conținutului combinat în funcție de preferințe. De asemenea, vă putem arăta cum să faceți ca registrul de lucru Excel să fie doar în citire.

Legate de:

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x