Cum se îmbunătățește căutarea fișierelor pe macOS

Cum se îmbunătățește căutarea fișierelor pe macOS
⏱️ 4 min read

Căutarea pe Mac poate fi puțin dureroasă. Caseta de căutare încorporată pentru Finder este puternică, dar, de multe ori, caută mult mai mult decât vă așteptați. Următoarele sunt câteva tehnici de căutare pentru a îmbunătăți căutarea fișierelor pe macOS.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

1. Folosiți operatori de căutare

Când căutați în caseta de căutare Finder, vă puteți limita domeniul de aplicare specificând atributele fișierului cu anumiți operatori de căutare.

Operatori de text

Operatorul este specificat astfel

Tipul de fișier poate fi aproape orice, de la un cuvânt precum „document” la o extensie precum .docx.

În mod similar, puteți utiliza operatorul de dată pentru a vă limita domeniul de aplicare la fișierele cu o anumită dată sau recent. Folosind date:today va căuta fișiere numai de astăzi.

Puteți restrânge căutarea utilizând operatorii creați și modificați care acceptă o dată din opt cifre, astfel:

Operatori inteligenți

Nu suntem limitați doar la operatori pe bază de text. Putem folosi, de asemenea, o serie de operatori inteligenți.

Mai întâi, setați o căutare de bază într-o fereastră Finder, apoi faceți clic pe butonul „+” de mai jos pentru a adăuga primul operator.

îmbunătățirea-operatorilor de căutare a fișierelor

Aceasta va seta automat un operator „Kind”, dar puteți schimba acest lucru dând clic pe prima casetă. Deocamdată, vom seta tipul „PDF”, astfel încât să vedem numai fișiere PDF în căutarea noastră.

îmbunătățirea-operatorilor-de-căutare-fișier-3

Faceți clic din nou pe butonul „+” pentru a adăuga un alt operator. Acest lucru va dezvălui un operator diferit. Să facem clic pe primul meniu derulant și să selectăm „Data creată”. Acum ne putem limita căutarea la fișierele create în ultimele zile.

îmbunătățirea-operatorilor-de-căutare-fișier-4

Dacă doriți să căutați în diferite categorii, faceți clic pe meniul derulant „fel” sau „ultima dată deschisă” pentru a afișa alte opțiuni. Acești operatori inteligenți sunt extrem de puternici și vă pot restrânge dramatic căutarea.

2. Căutați folderul curent

În mod implicit, Finder va căuta întregul dvs. sistem atunci când tastați în caseta de căutare. Setați-l în mod implicit la folderul curent pentru căutări mai precise.

1. Deschideți preferințele Finderului din meniul Finder.

2. Faceți clic pe fila „Avansat”.

3. Schimbați caseta derulantă la „Căutați în folderul curent” pentru a vă limita căutările.

îmbunătățirea-căutării fișierelor mac

3. Setați etichete și comentarii Spotlight pe documente importante

Dacă nu vă deranjează să puneți un pic de lucru înainte de timp, puteți face mai ușor să găsiți fișiere importante în viitor. Să presupunem că aveți o varietate de documente pentru taxe, dar nu toate sunt în același dosar. Dacă setați una dintre etichetele de culoare încorporate la „taxe”, puteți căuta pe baza acelui termen și puteți găsi fișiere de oriunde.

Utilizarea etichetelor

Etichetele pot fi personalizate în fereastra Preferințe Finder, sub fila „Etichete”. Faceți clic dreapta pe o etichetă și alegeți „Redenumiți eticheta …” pentru a vă aplica propriul nume.

îmbunătățire-fișier-căutare-etichete-1

Faceți clic strâns pe un fișier și alegeți eticheta de culoare pe care să o aplicați.

Mai târziu, puteți căuta după culoarea sau numele acelor etichete.

4. Salvați căutările

Dacă faceți aceeași căutare în mod regulat, o puteți salva mai târziu ca o căutare salvată, care va apărea în bara laterală.

Mai întâi, căutați termenii pe care doriți să îi salvați în fereastra Finder, apoi faceți clic pe butonul „Salvare” de sub fereastra de căutare.

îmbunătățire-căutare-fișier-salvare-căutări-02

Asigurați-vă că „Adăugați la bara laterală” este bifat pentru a păstra căutarea în bara laterală pentru mai târziu.

îmbunătățire-căutare-fișier-salvare-căutări

Extindeți-vă cu alte instrumente

Aceste sfaturi pe care le-am arătat sunt doar pentru Finder. Vă puteți extinde puterea de căutare cu alte instrumente. EasyFind va căuta în fiecare fișier din sistemul dvs., inclusiv fișierele de sistem. Căutare Căi este un utilitar de înlocuire Finder care include instrumente puternice de căutare și filtrare. Alfred poate căuta instantaneu după numele fișierului, cu mai multă putere de extindere decât Spotlight.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x