Cum se îmbunătățește timpul de pornire Windows 10

Cum se îmbunătățește timpul de pornire Windows 10
⏱️ 3 min read

La fel ca toți ceilalți, utilizatorii Windows 10 doresc viteză. Timpul de pornire dorit nu este întotdeauna îndeplinit atunci când utilizatorii de PC-uri Windows 10 își pornesc computerele. Vestea bună este că cel mai recent sistem de operare de la Microsoft are un manager de aplicații de pornire ușor de utilizat, care vă spune ce programe încetinesc pornirea.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Cum se accesează Windows 10 Startup Manage

1. Pentru a accesa Managerul de pornire, faceți clic dreapta pe bara de activități și alegeți Managerul de activități. Odată ce este deschis, veți fi dus automat la Procese. Trei file în dreapta veți găsi fila Startup.

2. Faceți clic pe fila Startup pentru a vedea o listă a tuturor programelor care afectează pornirea computerelor. Ultima coloană din dreapta este coloana Startup Impact care arată cât de mare este impactul. Afișajul impactului va fi fie ridicat, mediu sau scăzut. Cu noile programe, impactul poate afișa „Nu se măsoară” ceea ce înseamnă că programul este atât de nou încât Windows 10 nu a avut șansa de a măsura impactul.

Windows_10_Startup_Programs

3. Alegeți ce programe să închideți când porniți computerul. Faceți clic pe program și selectați butonul „Dezactivare” din colțul din dreapta jos sau faceți clic dreapta pe program și alegeți să dezactivați.

Notă: Luați în considerare închiderea unor programe instalate de producător, deoarece unele dintre ele (dar nu toate) sunt inutile și încetinesc doar PC-ul. Nu toate aceste programe vor fi vizibile în timpul pornirii computerului. Cum să știți ce programe rulează în timpul pornirii? Uneori este evident, deoarece programul va adăuga o pictogramă în zona de notificare. Înainte de a dezactiva oricare dintre aceste programe, asigurați-vă că nu sunt necesare, deoarece unele pot fi utile. Pentru a găsi informații despre ceea ce fac aceste programe instalate de producător, faceți clic dreapta pe program și selectați căutare online. Windows oferă ghiduri informative despre programele lor, pe care le veți găsi utile.

Cum se activează pornirea rapidă

În opinia mea, prima sugestie despre cum să accelerați pornirea unui computer Windows 10 este cea mai ușoară, dar activarea pornirii rapide este de asemenea utilă.

1. Faceți clic pe meniul Start și accesați „Setări”. În bara de căutare din colțul din dreapta sus, tastați „Opțiuni de putere.

2. Odată ajuns acolo, faceți clic pe „Alegeți ce fac butoanele de pornire”.

windows_10_power1_options

3. Sub „Definiți butoanele de alimentare și activați protecția prin parolă”, faceți clic pe „Modificați setările care nu sunt disponibile în prezent” (indicat în albastru).

windows_10_settings_unavailable

4. În „Setări oprire” activați „Pornire rapidă pentru Windows 10”Sub Setări oprire. Bifați caseta „Activați pornirea rapidă” și faceți clic pe Salvare.

windows_10_turn_on_fast_startu_recomandat

Pentru a dezactiva pornirea rapidă debifați caseta „Activați pornirea rapidă” și apăsați salvare. Este atât de ușor.

Concluzie

Urmând acești pași simpli, veți crește pornirea pentru orice computer Windows 10 și vă va oferi acea nevoie de viteză pe care o doreați. Nu uitați să împărtășiți părerile dvs. despre cât de lent a fost Windows 10 pentru dvs. în secțiunea de comentarii, astfel încât să ne putem plânge împreună.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x