Cum se începe sarcinile programate cu întârziere pe Windows

Cum se începe sarcinile programate cu întârziere pe Windows
⏱️ 4 min read

Cei mai mulți dintre voi știți că puteți utiliza programul de sarcini pentru a lansa diverse programe sau scripturi și a le face să facă o gamă largă de lucruri, dar știați că puteți întârzia de fapt executarea sarcinilor programate?

Capacitatea de a întârzia executarea sarcinilor în Task Scheduler este foarte utilă. De exemplu, pe sistemul meu Windows există multe programe de pornire precum Snagit, Enpass, OneDrive, FastKeys etc. După cum puteți ghici, toate aceste programe de pornire măresc timpul de pornire Windows. De obicei, pentru mine, timpul de pornire este între douăzeci și cinci și treizeci de secunde.

Pot dezactiva unele elemente de pornire pentru a îmbunătăți timpul de pornire. Cu toate acestea, vreau ca aceste programe să înceapă automat. Pentru a îmbunătăți timpul de pornire, ceea ce am făcut a fost să dezactivez câteva elemente de pornire selectate prin task manager, am adăugat acele programe în Task Scheduler și l-am configurat pentru a le lansa cu întârziere la fiecare pornire a sistemului. Amânând lansarea unor programe de pornire nu atât de importante folosind Task Scheduler, am reușit să reduc timpul de pornire la sub cincisprezece secunde. Aceasta reprezintă o îmbunătățire de peste patruzeci la sută, fără a pierde nicio funcționalitate.

Acesta este doar un caz de utilizare pentru un anumit scenariu.

Să aflăm cum puteți întârzia sarcinile planificate în programatorul de activități pe Windows.

Porniți activitățile programate cu întârziere la pornire

Deși afișez acest lucru pe Windows 10, aceeași metodă funcționează și pe Windows 7 și 8.

Planificatorul de sarcini are opțiuni adecvate și facilitează pornirea sarcinilor cu întârziere în Windows. Cu toate acestea, opțiunea de întârziere a sarcinilor se află în setările avansate, iar aceste setări nu sunt disponibile în expertul de creare a sarcinilor de bază. Pentru a accesa setările avansate, trebuie să utilizați expertul normal de creare a sarcinilor.

1. Mai întâi, căutați „Task Scheduler” în meniul Start. Selectați „Task Scheduler Library” din panoul din stânga și faceți clic pe opțiunea „Create Task” care apare în panoul din dreapta.

2. În fila General introduceți un nume și o descriere corespunzătoare. Dacă sarcina are nevoie de privilegii administrative, bifați caseta de selectare „Rulați cu cele mai mari privilegii”.

întârziere-windows-task-in-task-scheduler-name-task

3. Trebuie să creăm un declanșator. Pentru aceasta, accesați fila „Declanșatoare” și faceți clic pe „Nou”.

întârziere-windows-task-in-task-scheduler-new-trigger

4. Selectați un declanșator din meniul derulant. Deoarece vreau să pornesc un program cu pornire întârziată, selectez opțiunea „La pornire”. Puteți selecta orice alt declanșator doriți. Funcționalitatea de întârziere este disponibilă pentru toate declanșatoarele, cu excepția declanșatorului „la ralanti”.

5. După selectarea evenimentului, bifați caseta de selectare „Întârziere sarcină pentru” și selectați numărul de minute din meniul derulant. În cazul meu, am întârzi lansarea programului pentru „15 minute” după pornirea sistemului. Faceți clic pe „OK” pentru a continua.

întârziere-windows-task-in-task-scheduler-configure-trigger

6. Acum, accesați fila „Acțiuni” și faceți clic pe „Nou”.

întârziere-windows-task-in-task-scheduler-new-action

7. Selectați o acțiune. În cazul meu, acesta este „Porniți un program”. Selectați un program făcând clic pe butonul „Răsfoire”. Dacă programul are nevoie de argumente suplimentare, le puteți introduce în câmpul „Adăugați argumente”. Faceți clic pe „OK” pentru a continua.

întârziere-windows-task-in-task-scheduler-configure-action

8. (Opțional) Dacă vă aflați pe un laptop, vă recomandăm să începeți sarcina numai atunci când utilizați alimentarea de curent alternativ. În acest caz, accesați fila „Condiții” și bifați caseta de selectare „Începeți sarcina numai dacă computerul este alimentat de curent alternativ”.

întârziere-windows-task-in-task-scheduler-conditions

9. Puteți părăsi fila „Setări” așa cum este. Faceți clic pe butonul „OK” pentru a finaliza procesul de creare a sarcinilor.

10. În cele din urmă, pentru a verifica dacă sarcina rulează corect, faceți clic dreapta pe ea în fereastra principală și selectați opțiunea „Rulați”. Dacă nu există erori, sarcina ar trebui să ruleze instantaneu.

întârziere-windows-task-in-task-scheduler-test-task

Din acest moment, sarcina pe care tocmai ați setat-o ​​va rula cu o întârziere în funcție de setările dvs. Din moment ce am ales să întârziez sarcina la pornire, aceasta va rula la cincisprezece minute după pornirea sistemului.

Comentează mai jos, împărtășind gândurile și experiențele tale cu privire la utilizarea metodei de mai sus pentru a întârzia sarcinile programate în Windows.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x