Cum se încorporează un sondaj Google Form într-un e-mail

Cum se încorporează un sondaj Google Form într-un e-mail
⏱️ 3 min read

Crearea unui sondaj pentru trimiterea către sute sau mii de adrese de e-mail poate suna ca o sarcină descurajantă. Întrebările principale sunt: ​​„Se vor deranja oamenii să o completeze?” și „Cum pot încorpora un sondaj într-un e-mail?” Din fericire, Formularele Google abordează ambele întrebări.

Cu Google Forms, este ușor să creați un sondaj interactiv pe care destinatarii îl pot completa direct în clienții lor de e-mail. În acest articol vă vom arăta cum să creați un sondaj în Formulare Google și să îl încorporați într-un e-mail, gata de trimis în lume.

Creați un sondaj / sondaj Google Form

Pentru a începe, va trebui să vă creați sondajul, cu toate întrebările și răspunsurile acestuia.

Accesați contul Google Drive din browser și, în partea stângă sus, faceți clic pe „Nou -> Mai multe -> Formulare Google -> Formular necompletat”.

Vi se va prezenta imediat un șablon de bază pentru crearea unui sondaj. Completați toate părțile necesare, observând că puteți schimba anumite opțiuni făcând clic pe săgeata în jos de lângă linia „Întrebare” (cum ar fi dacă doriți să fie „cu alegere multiplă” sau lăsați cititorii să ofere răspunsuri mai lungi).

embed-google-form-poll-into-email-questions

Folosind pictograma paletei de vopsea puteți schimba tema culorilor sondajului dvs. din acea culoare purpurie destul de impunătoare și puteți adăuga propria imagine a antetului. Pentru a ține pasul cu subiectul nostru, am optat pentru un amestec bun de mai multe nuanțe de alb.

încorporați-google-form-poll-into-email-theme-options

Există, de asemenea, un glisor în partea de jos, care vă permite să alegeți dacă destinatarii pot sări peste întrebare sau dacă este „Obligatoriu”. În partea dreaptă puteți adăuga imagini, videoclipuri și secțiuni (mai multe întrebări) la sondaj, iar pictograma meniului cu trei puncte din partea dreaptă sus vă permite să adăugați colaboratori.

Încorporați Google Form Poll în e-mail

Odată ce sondajul este gata, faceți clic pe „Trimiteți” în partea dreaptă sus pentru a afișa opțiunile de trimitere. Veți vedea că puteți trimite formularul prin e-mail, printr-un link sau postându-l pe rețelele sociale. De data aceasta îl vom trimite prin e-mail, deci faceți clic pe pictograma plic și, sub „E-mail”, introduceți toate adresele către care doriți să le trimiteți.

Lucrurile esențiale de menționat aici sunt caseta „Colectează adrese de e-mail” din partea de sus și caseta „Includeți formularul în e-mail”.

Dacă bifați „Colectați adrese de e-mail”, destinatarilor li se va cere să-și dea adresele de e-mail înainte de a completa formularul. S-ar putea să doriți aceste date, desigur, dar acest lucru poate face ca mulți oameni să nu mai completeze formularul, așa că fiți atenți la asta.

Caseta „Includeți formularul în e-mail” este una utilă, deoarece acesta este cel care încorporează formularul în e-mail, mai degrabă decât să-i determine pe destinatari să facă clic pe sondaj (ceea ce ar putea fi, de asemenea, reticenți în a face). Vă recomandăm să bifați această casetă.

embed-google-form-poll-into-email-send-form

Deși în urmă cu câțiva ani, mulți clienți de e-mail ar putea să nu fi acceptat sondajele Google Forms, în prezent sunt foarte compatibili. După cum puteți vedea mai jos, am primit sondajul încorporat în Outlook fără probleme.

încorporați-google-form-poll-in-email-outlook

Când sunteți gata, dați clic pe „Trimiteți”. Veți putea monitoriza răspunsurile la formularul dvs. sub titlul „Răspunsuri” de pe pagina principală a sondajului (salvat în Google Drive, desigur).

încorporați-google-formular-sondaj-în-răspunsuri-e-mail

Concluzie

Deși Google Forms nu este una dintre funcțiile Google Drive cel mai important în prim plan, este disponibil pentru cei care au nevoie de acesta și funcționează foarte bine.

Amintiți-vă că folosind această metodă puteți posta la fel de ușor sondajul dvs. pe diferite rețele sociale sau chiar îl puteți încorpora într-o pagină web folosind opțiunea HTML din „Trimiteți formularul”.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x