Cum se instalează Android TV în Raspberry Pi 3

Cum se instalează Android TV în Raspberry Pi 3
⏱️ 6 min read

Există mai multe modele Raspberry Pi, iar cel mai recent Raspberry Pi 3 este cel mai bun dintre toate. Acesta vine cu un adaptor Wifi și Bluetooth și un procesor pe 64 de biți, care îl face unul dintre cele mai bune și mai accesibile mini computere din jur. Există o mulțime de lucruri pe care le puteți face cu un Raspberry Pi, dar cu specificații de genul acesta este cu adevărat minunat să îl puteți folosi ca televizor. În acest articol vă vom arăta cum să instalați Android TV în Raspberry Pi 3.

Notă: acest articol vă va arăta instrucțiunile de instalare în Linux, dar aceiași pași sunt valabili și pentru Windows și Mac OS X. De asemenea, rețineți că versiunea de Android TV pe care o folosim nu este stabilă și este posibil ca unele dintre aplicații să nu funcționeze corect.

Lucruri de care ai nevoie

Evident, veți avea nevoie de un Raspberry Pi 3. Veți avea nevoie și de un card micro SD (de preferință clasa 10) cu minimum 8 GB.

Instalați Android TV în Raspberry Pi

Vom folosi imaginea Android TV creată de „Geek Till it Hertz”.

1. Mergeți la „Geek Till it Hertz” site-ul web și descărcați fișierul „img.bz2 ″.

2. Extrageți imaginea. Ar trebui să aveți acum un fișier „atvrpi320160530.img”. (Numele fișierului s-ar putea schimba dacă dezvoltatorul actualizează versiunea, dar ar trebui să se încheie cu o extensie .img.)

3. Introduceți cardul micro SD în computer. (Veți avea nevoie de un adaptor USB pentru card SD dacă computerul dvs. nu vine cu un slot pentru card micro SD.)

4. Deschideți un terminal. Tastați următoarea comandă pentru a afla locația cardului micro SD:

Ar trebui să fie în formatul „/ dev / sdX”. În acest caz, cardul meu micro SD se află în slotul „/ dev / sdc”.

fdisk-output

Notă: Dacă cardul dvs. micro SD nu este în format FAT32, va trebui să îl formatați în format FAT32. Puteți face acest lucru folosind instrumentul gParted. De asemenea, faceți o copie de rezervă a conținutului de pe cardul dvs. SD, deoarece acesta va fi șters în pasul următor.

4. Rulați următoarea comandă pentru a instala imaginea pe cardul SD:

Înlocuiți „/location/to/androidtv-image-file.img” cu locația reală a imaginii Android TV pe care ați descărcat-o mai devreme. De asemenea, înlocuiți „sdX” cu locația reală a cardului dvs. micro SD. În cazul meu, comanda este după cum urmează:

Acest lucru va dura ceva timp. Așezați-vă și savurați-vă cafeaua.

5. După ce ați terminat, demontați cardul SD, conectați-l la Raspberry Pi și porniți-l. Ar trebui să vedeți Android TV pornind.

android-tv-boot-up-splash-screen

Instrument GUI disponibil pentru a inscripționa un fișier img pe o unitate USB

Dacă preferați să nu vă ocupați de linia de comandă sau sunteți un utilizator Windows, iată câteva instrumente GUI pe care le puteți utiliza pentru a arde fișierul img pe o unitate USB (card micro SD).

Configurare Android TV

Cel mai bine este să conectați o tastatură și un mouse la Raspberry Pi, astfel încât să puteți naviga prin ecranul de pornire. La prima pornire veți vedea că nu este nimic pe ecranul de start, cu excepția pictogramelor „Setări” și „Setări rețea”. Primul lucru pe care doriți să-l faceți este să vă conectați Android TV la Internet.

Folosind tasta săgeată de la tastatură (clicul mouse-ului nu pare să funcționeze pentru mine.), Navigați la pictograma „Setări rețea” și apăsați Enter.

setări de rețea-tv-android

De acolo, selectați „Wifi” și porniți-l. Apoi va căuta o rețea Wifi existentă. Selectați rețeaua locală și conectați-vă la aceasta.

Odată ce este conectat, va trebui să identificați adresa IP a conexiunii de rețea (pentru aplicații de încărcare laterală).

Selectați rețeaua conectată, apăsați Enter și selectați „informații despre stare”.

android-tv-wifi-info

Notați adresa IP. În cazul meu a fost 192.168.1.8.

android-tv-network-ip-address

Puteți continua să navigați în jurul diferitelor setări, dar deocamdată este gol. Pentru a instala aplicații va trebui să accesați „Setări -> Securitate și restricții” și să activați „Surse necunoscute”.

android-tv-enable-install-unknown-sources

Încărcarea aplicațiilor pe Android TV de pe alt telefon / tabletă Android

Veți observa că nu există aplicații instalate pe Android TV și nu există niciun App Store pentru a găsi și instala aplicații noi. Pentru aceasta, va trebui să încărcăm o aplicație App Store, astfel încât să puteți începe să instalați alte aplicații. În acest caz, magazinul Google Play nu este bine acceptat în această versiune Android TV, așa că vom folosi Magazin de aplicații Aptoide in schimb.

Va trebui să aveți un alt dispozitiv Android pentru a încărca aplicații pe Raspberry Pi.

1. Pe telefonul dvs. Android accesați site-ul Aptoide și descărcați Aptoide TV apk. Alternativ, puteți descărca principalul Aptoide App Store apk în locul aplicației Aptoide TV.

2. Odată descărcat fișierul apk, accesați Magazin Play și instalați Apps2Fire aplicație. (Orice alte aplicații care pot fi încărcate pe Kindle Fire vor funcționa și ele.)

3. Lansați aplicația Apps2Fire. Glisați ecranul la ultima pagină „SETUP”. Introduceți adresa IP a Raspberry Pi și apăsați „Salvare”.

android-apps2fire-setup

4. Cu Raspberry Pi în funcțiune, apăsați butonul „Încărcare” din aplicația Apps2Fire de pe telefonul dvs. Android.

android-apps2fire-upload-button

Selectați fișierul aptoide Aptoide pe care l-ați descărcat mai devreme. Selectați „Instalați” când vi se solicită.

android-apps2fire-install-apk

Dacă totul a mers bine, ar trebui să vedeți aplicația „Aptoide” pe ecranul de pornire Raspberry Pi după un timp.

Asta e. Acum puteți rula aplicația Aptoide și puteți începe să instalați alte aplicații. Vă recomand să instalați Es File Explorer, astfel încât să puteți naviga în sistemul de fișiere și să instalați direct fișierul apk.

android-tv-raspberry-pi-aptoide-tv

Concluzie

Această versiune Android TV pentru Raspberry Pi este în prezent buggy și nu fiecare aplicație va funcționa. Am încercat-o cu mai multe jocuri și aplicații TV, iar unele dintre ele funcționează bine, în timp ce altele au probleme grafice și de afișare. Experiența dvs. ar putea diferi. Cu instrucțiunile de mai sus, veți avea un Android TV funcțional pe Raspberry Pi; pur și simplu nu te aștepta ca totul să funcționeze. Bucurați-vă!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x