Cum se instalează aplicația oficială Telegram Desktop în Linux

Cum se instalează aplicația oficială Telegram Desktop în Linux

Căutați o aplicație de mesagerie open source, dar cu un accent major pe securitate și criptare? Nu căuta mai departe decât Telegram. Este o aplicație modernă de mesagerie bazată pe cloud, care vă permite să partajați imagini, videoclipuri și chiar fișiere.

Spre deosebire de multe aplicații de mesagerie obișnuite, Telegram este disponibil atât pe mobil, cât și pe computer. Acest lucru este grozav, deoarece vă permite să verificați mesajele Telegram pe care le primiți, indiferent unde vă aflați. Este sigur să spunem că este minunat.

Instalați aplicația oficială Telegram în Ubuntu

Sunteți interesat de Telegram pe Ubuntu (sau distro bazat pe Ubuntu)? Minunat! Iată cum îl obții.

cum-se-instalează-telegramă-pe-linux-telegramă-aplicație-informații

Deschideți o fereastră de terminal. Va trebui să introduceți câteva comenzi pentru a instala Telegram.

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să adăugați PPA (arhiva de pachete personale) la sistemul dvs.

După adăugarea PPA la sistemul dvs., va trebui să actualizați sursele software Ubuntu pentru a reflecta modificările pe care tocmai le-ați făcut.

Acum că a fost executată comanda de actualizare, veți putea instala aplicația Telegram.

După executarea acestor câteva comenzi, veți putea lansa Telegram pe instalarea Ubuntu. A se distra!

Instalați aplicația oficială Telegram în Arch Linux

how-to-install-telegram-on-linux-telegram-arch-aur-install

Pentru ARCH Linux, îl puteți obține direct din Arch User Repository. Ar fi frumos dacă ai putea să-l obții direct de la pacman, dar asta nu este o opțiune.

Pentru a-l instala, deschideți asistentul AUR la alegere și găsiți și instalați telegram-bin. Este la fel de simplu ca și căutarea termenului respectiv. Dacă sunteți nou în Arch și nu sunteți sigur ce ajutor AUR ar trebui să utilizați, citiți acest lucru. Vă va ajuta să decideți ce program AUR este cel mai bun pentru dvs.

Dacă sunteți un utilizator hard Arch și nu vă place să utilizați asistenți AUR, puteți descărca cu ușurință PKGBUILD pentru aplicația oficială Telegram aici. La fel ca toate pachetele de la AUR, totul este simplu când vine vorba de instalare. Mesaje fericite!

Instalați aplicația oficială Telegram în alte Linux Distros

cum se instalează telegrama-on-linux-telegrama-site-web-download

Nu fiecare versiune de Linux are o modalitate ușoară de a instala software printr-un fel de arhivă de pachete personale sau un depozit de utilizatori Arch. Dacă nu aveți aceste opțiuni, va trebui să instalați Telegram în mod vechi.

Accesați site-ul web Telegram și Descarca arhiva gudronului. După ce l-ați descărcat, deschideți o fereastră de terminal.

Pentru a începe să instalați Telegram, va trebui să navigați până unde a fost descărcată arhiva tar.

Acum este timpul să extrageți arhiva tar pentru a o pregăti pentru instalare.

Notă: Telegram își actualizează arhiva tar destul de regulat, deci rețineți că numele arhivei descărcate poate diferi de instrucțiuni. Dacă acesta este cazul, luați comanda de mai sus și înlocuiți “tsetup.0.7.6.tar” cu oricare se numește cel pe care l-ați descărcat.

Cu software-ul extras din arhiva tar, îl putem împinge în directorul corect.

Cu fișierele Telegram puse unde trebuie să meargă, nu mai rămâne decât să creezi un link.

Odată cu linkul creat, ar trebui să puteți rula Telegram.

Concluzie

În zilele noastre se pare că toată lumea folosește un fel de aplicație de mesagerie – iMessage, Google Hangouts, Viber, Whatsapp, Facebook Messenger și lista continuă. Mesageria instant a avut un fel de renaștere. Toate aceste programe sunt grozave, dar toate suferă un mare defect. Nu au o versiune excelentă pentru desktop a aplicației lor mobile. Asta e de rahat, deoarece uneori doriți doar să tastați cu o tastatură reală.

Cu Telegram, veți obține o aplicație desktop excelentă, care este la fel cu calitatea aplicației mobile. Este ceva ce apreciez cu adevărat. Dacă ați căutat o înlocuire a serviciului de mesaje cu o experiență excelentă de utilizare pe mai multe platforme, cu un accent suplimentar pe securitate și sursă deschisă, vă rugăm să verificați acest program.

Surse de imagine: wikipedia

Scroll to Top