Cum se instalează aplicații Android pe Chromebook

Cum se instalează aplicații Android pe Chromebook
⏱️ 3 min read

Seria de laptopuri ușoare Chromebook de la Google a dat un colț în ultimele luni. Peste puțin mai mult decât anul trecut, Google a introdus în mod constant compatibilitatea aplicațiilor Android în sistemul de operare Chrome, permițându-vă să instalați Magazin Play, apoi să descărcați și să rulați aplicații la fel ca pe un dispozitiv Android.

Dar există avertismente în acest sens. Unele dintre cele mai recente modele Chromebook sunt preîncărcate cu Magazin Play, permițându-vă să ajungeți direct la aplicații Android, în timp ce alte modele vă vor cere să actualizați sistemul de operare Chrome la o versiune „beta”, deoarece funcția este încă în curs de testate, iar multe modele mai vechi nu vor primi deloc actualizarea.

Deci, înainte de a continua, aruncați o privire la asta lista oficială a Chromebookurilor care sunt în linie pentru a primi compatibilitate cu Android. Dacă sunteți pe „Canalul stabil” sau „Canalul beta”, citiți mai departe pentru a vedea cum să instalați aplicații Android pe dispozitiv.

Pentru utilizatorii de canale stabile

Dacă Chromebookul dvs. este deja compatibil cu aplicațiile Android, configurarea dvs. este destul de simplă.

1. Faceți clic pe fotografia contului dvs. în colțul din dreapta jos al desktop-ului Chrome OS, apoi faceți clic pe pictograma Cog setări.

2. Apoi, faceți clic pe pictograma cu trei linii Setări din partea stângă sus a ferestrei Setări, apoi faceți clic pe „Magazin Google Play”. (Rețineți că, dacă nu vedeți această opțiune, laptopul dvs. pur și simplu nu este compatibil cu aplicațiile Android!)

3. În opțiunile Magazin Google Play, ar trebui să vedeți opțiunea „Activați Magazin Google Play pe Chromebook”. Faceți clic pe acesta, apoi urmați instrucțiunile pentru a instala Play Store.

Aplicația Magazin Play ar trebui să se deschidă automat și, în viitor, o puteți deschide accesând Lansatorul (pictograma cerc din colțul din stânga jos al sistemului de operare Chrome).

cum-se-instalează-aplicațiile-android-pe-magazin-de-joc-chromebook

Pentru utilizatorii de canale beta

Pentru a obține aplicații Android prin canalul Beta, accesați lista pe care am conectat-o ​​mai devreme pentru a vă asigura că puteți obține cu siguranță aplicații Android pe canalul beta. Apoi, va trebui să intrați pe canalul beta menționat.

Notă: fii atent că canalul beta este în mod inerent mai puțin stabil decât canalul stabil și că nu putem lua în considerare erorile pe care le-ai putea întâmpina pe acesta. Dacă nu funcționează pentru dvs., puteți reveni oricând la canalul stabil.

1. Pentru a trece la canalul beta al sistemului de operare Chrome, faceți clic pe fotografia contului -> Setări -> pictograma Meniu din partea stângă sus.

2. În partea de jos a meniului din panoul din stânga, faceți clic pe „Despre sistemul de operare Chrome”, apoi accesați „Informații detaliate despre construire” și faceți clic pe „Schimbare canal”.

cum-se-instalează-aplicațiile-android-pe-canal-de-schimb-Chromebook

3. În cele din urmă, faceți clic pe „Beta”, apoi reporniți Chromebookul și lăsați-l să se actualizeze. (Dacă doriți să reveniți la canalul stabil, reveniți la același ecran și selectați opțiunea „Stabil”.)

cum-se-instalează-aplicațiile-android-pe-chromebook-canal-beta

4. Acum, cu Chromebookul actualizat, trebuie doar să urmați aceiași pași ca și utilizatorii „Canal stabil” (consultați titlul anterior) și sunteți bine să mergeți!

Concluzie

Capacitatea de a instala aplicații Android pe Chromebook este un schimbător de jocuri și se pare că diferiți OEM-uri Chromebook funcționează rapid pentru a-și pune dispozitivele la curent cu această actualizare excelentă.

O mulțime de aplicații Android sunt mult mai intuitive de utilizat decât site-urile web (în special dacă aveți un ecran tactil) și puteți chiar să vă deplasați în colecția imensă de jocuri din Magazin Play pentru a funcționa pe Chromebookul dvs., deși rețineți că nu toate Jocurile Android vor funcționa perfect pe Chromebookuri în acest moment.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x