Cum se instalează aplicații pe Android fără Google Play Store

Cum se instalează aplicații pe Android fără Google Play Store
⏱️ 4 min read

Una dintre caracteristicile de securitate mai sensibile de pe dispozitivele Android este că nu ai voie să instalezi aplicații din afara Magazinului Play. Nu în mod implicit, oricum. Dar, văzând că există o mulțime de aplicații grozave pe care le puteți găsi în afara Magazinului Play, vă recomandăm să vă aventurați dincolo de acești ziduri din când în când.

Din fericire, este destul de ușor să instalați aplicații din surse necunoscute în Android, deși metoda variază în funcție de versiunea de Android pe care o utilizați. O regulă se aplică persoanelor care utilizează Android 7 și versiuni ulterioare și alta pentru Android 8.0 Oreo și Android 9.0 Pie (și versiuni ulterioare). Aici vă vom arăta ambele moduri.

Instalați aplicații fără Play Store în Android 8.0 Oreo și 9.0 Pie

Începând cu Android 8.0, metoda de instalare a aplicațiilor din surse necunoscute s-a schimbat. În loc de metoda anterioară în care ați permis să descărcați APK-uri prin orice aplicație existentă pe telefon, această versiune v-a obligat să acordați permisiunea anumitor aplicații cărora li se permite să instaleze APK-uri din surse necunoscute.

Pentru a seta aceste permisiuni, accesați „Setări -> Aplicații și notificări -> Avansat -> Acces special la aplicații -> Instalați aplicații necunoscute”.

install-unknown-sources-android-8-9-install-unknown-app

Aici, selectați aplicația (de obicei browserul dvs. de Internet) pe care doriți să o acordați permisiunea de instalare din surse necunoscute. Apoi, după ce ați atins-o, atingeți „Permiteți din această sursă” pentru a activa sursele necunoscute pentru aplicația respectivă.

instalare-surse-necunoscute-android-8-9-permitere-sursă

Instalați aplicații fără Magazin Play în Android 7.0 Nougat și mai vechi

Pachetele de aplicații pentru Android sunt ambalate în fișiere APK care pot fi descărcate și din afara Magazinului Play (cum ar fi prin browserul dvs. web). Cu toate acestea, înainte de a încerca să instalați fișiere APK, trebuie mai întâi să permiteți telefonului să se instaleze din „Surse necunoscute” (adică aplicații non-Play Store).

Pentru aceasta, navigați la „Setări -> Securitate” și bifați caseta marcată „Surse necunoscute”, apoi atingeți „OK” și „Încredere”.

instala-aplicații-fără-google-play-store-android

Găsiți APK-uri în afara Magazinului Google Play

După ce ați activat surse necunoscute, este timpul să descărcați APK-urile dorite. Poate aveți deja un site de încredere pentru descărcarea APK-urilor. Dacă nu, vă recomandăm APKMirror ca un loc bun pentru a găsi APK-uri legale ale versiunilor vechi ale aplicațiilor Play Store, aplicații gratuite și așa mai departe.

install-apps-outside-play-store-apkmirror

Puteți descărca fișiere APK direct prin browserul web de pe telefon, moment în care veți primi un mesaj care va spune: „Acest tip de fișier vă poate afecta computerul”. Nu vă faceți griji, dacă primiți fișierul de la APKMirror sau de la un alt site de încredere, atunci telefonul dvs. este perfect sigur.

Descărcați fișierul, apoi deschideți APK-ul din meniul vertical de notificare de pe telefon sau răsfoind folderul „Descărcări” din managerul de fișiere al telefonului. Atingeți Instalare și noua aplicație fantezie ar trebui să fie gata în scurt timp.

De asemenea, puteți descărca fișiere APK prin browserul de pe computer, moment în care va trebui să transferați fișierul pe telefonul dvs. prin microUSB sau fără fir și să instalați de acolo.

Instalați utilizând Google Drive, Dropbox și alte servicii Cloud

Alternativ, dacă descărcați APK-ul pe un alt dispozitiv decât telefonul dvs., ar trebui să puteți naviga la acesta pe dispozitiv, apoi să îl încărcați într-un serviciu cloud, cum ar fi Google Drive sau Dropbox. După ce ați făcut acest lucru, îl puteți accesa prin Drive sau Dropbox de pe telefon și îl puteți deschide direct din serviciul cloud, începând procesul de instalare.

Concluzie

Acolo este oameni buni, metoda de instalare a aplicațiilor din afara limitelor Play Store. Există și alte metode la dispoziția dvs., totuși, cum ar fi descărcarea uneia dintre numeroasele alternative Play Store. Aici avem o listă întreagă a acestora, deși, pentru a obține majoritatea, probabil că va trebui să instalați APK-uri, așa că nu uitați să reveniți la acest ghid pentru referință!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x