Elastic Beanstalk este un serviciu de orchestrație care permite utilizatorilor de pe platforma AWS să implementeze cu ușurință aplicații web. Se adresează oricărei configurări de care este posibil să aveți nevoie pentru a rula o aplicație în cloud.

Orchestrarea înseamnă pur și simplu că automatizează procesele de flux de lucru care au loc pentru a livra resurse ca serviciu pe cloud.

În acest tutorial, vom parcurge pașii simpli pentru a seta Elastic Beanstalk local. Configurarea locală înseamnă că vom putea interacționa direct cu AWS de la terminal și vom împinge aplicațiile noastre implementate în cloud prin comenzile furnizate de EB.

Avantajele Elastic Beanstalk

Elastic Beanstalk permite ca datele dvs. să persiste după terminarea instanței de calcul pentru cloud elastic. Datele stocate pe volum sunt încă accesibile.

De asemenea, vă ajută să evitați defectarea componentelor oferind o disponibilitate și o durabilitate ridicate.

Cum se instalează Elastic Beanstalk CLI

CLI Elastic Beanstalk este o interfață de linie de comandă care permite utilizatorilor să creeze, să configureze și să gestioneze procese pe Elastic Beanstalk.

Pentru a instala EB în mediul nostru local, trebuie să verificăm open-source-ul aws-elastic-beanstalk-cli-setup proiect. Acolo vom găsi ghiduri de instalare pentru a vă ajuta cu procesul.

Pasul 1:

Clonați depozitul în mediul nostru local. Dacă nu aveți un cont Github, vă puteți înscrie aici.

git clone https://github.com/aws/aws-elastic-beanstalk-cli-setup.git

Pasul 2:

În această secțiune trebuie să descărcăm zlib și să-l configurăm. Zlib este o bibliotecă utilizată pentru compresie și decompresie. EB utilizează această caracteristică atunci când trebuie să comprime și să decomprimeze date (șiruri, conținut structurat în memorie sau fișiere).

brew install zlib openssl readline
CFLAGS="-I$(brew --prefix openssl)/include -I$(brew --prefix readline)/include -I$(xcrun --show-sdk-path)/usr/include" LDFLAGS="-L$(brew --prefix openssl)/lib -L$(brew --prefix readline)/lib -L$(brew --prefix zlib)/lib"

Pasul 3:

După instalare, vom exporta și configura căi pentru variabilele de mediu pentru zlib. Rulați următoarele în linia de comandă:

$ export LDFLAGS=$LDFLAGS:-L/usr/local/opt/zlib/lib
$ export CPPFLAGS=$CPPFLAGS:-I/usr/local/opt/zlib/include
$ export PKG_CONFIG_PATH=$PKG_CONFIG_PATH:~/usr/local/opt/zlib/lib/pkgconfig

Pentru a vedea dacă căile au fost setate corect, rulați această comandă:

$ echo $LDFLAGS $CPPFLAGS $PKG_CONFIG_PATH

Pasul 4:

Înapoi la terminalul nostru, unde am extras depozitul, trebuie să rulăm programul de instalare pachet cu codul de mai jos:

$ ./aws-elastic-beanstalk-cli-setup/scripts/bundled_installer

Odată ce procesul este finalizat, veți vedea o ieșire care arată cam așa:

Cum se instaleaza AWS Elastic Beanstalk CLI pe un Mac
1611262205 56 Cum se instaleaza AWS Elastic Beanstalk CLI pe un Mac

Pasul 5:

Pentru a finaliza procesul de instalare, trebuie să adăugăm eb și python la calea mediului nostru, de asemenea. Putem face acest lucru rulând acest cod în terminal:

$ echo 'export PATH="/Users/user/.ebcli-virtual-env/executables:$PATH"' >> ~/.bash_profile && source ~/.bash_profile
$ echo 'export PATH=/Users/user/.pyenv/versions/3.7.2/bin:$PATH' >> /Users/user/.bash_profile && source /Users/user/.bash_profile

Odată ce am terminat de adăugat căile, putem încerca acum să inițializăm un Elastic Beanstalk și să vedem dacă obținem o listă a regiunilor selectate. Rulați acest lucru în terminal:

$ eb init

Și ar trebui să vedeți următoarele:

1611262206 991 Cum se instaleaza AWS Elastic Beanstalk CLI pe un Mac

Voilà! Avem o listă de regiuni din care putem alege și putem adăuga acreditările noastre dintr-o bucket S3 pe AWS. De asemenea, putem rula alte comenzi EB, cum ar fi eb create, eb deploy, si mult mai mult.

Referințe