Cum se instalează Caliber Content Server în Raspberry Pi

Come installare Calibre Content Server in Raspberry Pi
⏱️ 3 min read

Caliber este un software excelent pentru gestionarea colecției dvs. de cărți electronice. În afară de a fi o aplicație desktop, știți că o puteți instala și ca server, astfel încât să puteți stoca cărțile într-o locație centrală și apoi să le accesați de pe diferite dispozitive? Aici vă arătăm cum să instalați serverul de conținut Caliber pe un Raspberry Pi.

Notă: am folosit un Raspberry Pi 3B + care rulează Raspbian 10 (Buster) pentru acest articol. Cu toate acestea, această metodă ar trebui să funcționeze cu majoritatea sistemelor de operare care sunt compatibile cu Raspberry Pi.

Cum se instalează Caliber Content Server

Pentru a începe, rulați comanda de mai jos pentru a instala Caliber.

Cu asta în afara drumului, accesați aplicațiile dvs. și deschideți Calibru. Dacă este prima dată când rulați Caliber pe dispozitivul dvs., va trebui să parcurgeți un proces inițial de configurare în care trebuie să alegeți locația bibliotecii Caliber și dispozitivele dvs. de cărți electronice. Acest lucru este destul de simplu, deci nu ne vom concentra prea mult aici.

După finalizarea procesului de configurare, pur și simplu selectați „Conectare / partajare” din meniul Calibre.

Apoi, selectați „Porniți serverul de conținut”.

Raspberry Pi Content Server Porniți serverul de conținut

Odată cu pornirea serverului de conținut, puteți accesa conținutul dvs. de pe dispozitivele din rețeaua dvs. de domiciliu. Pentru a accesa biblioteca de conținut din biblioteca internă / de acasă, va trebui să cunoașteți adresa IP internă a Raspberry Pi.

Puteți găsi cu ușurință acest lucru selectând din nou „Conectare / partajare” din meniu. Veți vedea afișată adresa internă a Raspberry Pi. Pur și simplu introduceți acest lucru în browserul web al oricărui dispozitiv conectat la rețeaua dvs. de domiciliu pentru a accesa serverul de conținut. Nu uitați să adăugați numărul portului. Formatul general pentru aceasta este:

Acces la serverul Raspberry Pi Contaent

Va trebui să introduceți adresa IP urmată de numărul portului, care este afișat în aceeași zonă cu adresa IP atunci când selectați „Conectare / partajare”.

Raspberry Pi Content Server Check Ip

Dacă doriți să accesați serverul de conținut din afara rețelei dvs. de domiciliu, va trebui să vă asigurați că portul pe care îl utilizați cu Calibru este redirecționat de router. În plus, va trebui să găsiți adresa IP externă a Raspberry Pi. Puteți face acest lucru cu ușurință accesând https://whatismyipaddress.com. Când cunoașteți adresa IP externă, puteți accesa serverul de conținut de oriunde, în timp ce sunteți conectat la orice rețea, introducând următoarele:

Încheierea

Urmând metoda de mai sus, puteți configura cu ușurință un server de conținut Calibru pe Raspberry Pi. Apoi, va trebui să completați biblioteca dvs. de cărți electronice, lucru pe care îl puteți face cu aceste alternative Amazon Kindle Unlimited.

Legate de:

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x