Cum se instalează drivere nesemnate în Windows 10

Cum se instalează drivere nesemnate în Windows 10
⏱️ 4 min read

Orice dispozitiv hardware atașat la sistemul Windows necesită instalarea driverelor hardware pentru a funcționa corect. Driverele hardware au acces la nivel scăzut la sistemul dvs. Windows, astfel încât să poată funcționa așa cum ar trebui. Deoarece driverele au acces la kernel, Windows cere ca driverele respective să fie semnate oficial. Orice driver care nu are semnătura oficială a driverului de la Microsoft nu va avea voie să instaleze pe Windows.

Cu toate acestea, vor exista momente când trebuie să instalați drivere neoficiale, drivere nesemnate sau chiar drivere vechi fără semnătură digitală. În aceste cazuri, trebuie să săriți puțin pentru a instala drivere nesemnate în Windows. Următorul este modul de instalare a driverelor nesemnate în Windows 10.

Notă: verificarea semnăturilor driverului este o caracteristică de securitate și nu este recomandată dezactivarea acestuia. Instalați numai drivere nesemnate din surse de încredere.

Există trei moduri diferite de a instala drivere nesemnate în Windows 10. Vă voi arăta pe toate trei. Urmați-l pe cel care vă este cel mai confortabil.

1. Instalați Drivere nesemnate din meniul Advanced Boot

Cel mai simplu mod de a instala drivere nesemnate este să utilizați meniul Windows 10 Advanced Boot. Pentru a face acest lucru, apăsați „Win + X”, navigați la „Shutdown” și apoi „Shift + Click stâng” în opțiunea „Restart”.

Acțiunea de mai sus vă va reporni sistemul și vă va duce la meniul Advanced Boot. Aici, selectați opțiunea „Depanare”.

win10-install-unsigned-drivers-select-troubleshoot

În secțiunea Depanare, selectați opțiunea „Opțiuni avansate”.

win10-install-unsigned-drivers-select-advanced-options

Acum, selectați „Setări de pornire”.

win10-install-unsigned-drivers-select-startup-settings

Opțiunea Startup Settings vă va permite să porniți sistemul Windows în diferite moduri. Doar faceți clic pe butonul „Reporniți” pentru a continua.

win10-install-unsigned-drivers-click-restart

Deoarece trebuie să instalăm drivere nesemnate, apăsați F7 pe tastatură pentru a selecta a șaptea opțiune „Dezactivați aplicarea semnăturii driverului”.

win10-install-unsigned-drivers-click-f7

De îndată ce apăsați tasta, sistemul dvs. va porni în Windows. Acum puteți instala orice driver nesemnat dorit. După instalare, reporniți sistemul și aplicația Driver Signature Enforcement va fi activată automat de la următoarea repornire.

Dacă vreți vreodată să instalați un alt driver nesemnat, trebuie să parcurgeți din nou procesul de mai sus.

2. Instalați drivere nesemnate activând modul de testare

O altă modalitate de a instala drivere nesemnate este să activați modul de testare în Windows 10. Lucrul bun al acestei metode este că va rămâne activat până când îl opriți manual – un mod destul de util dacă testați drivere diferite.

Pentru a începe, apăsați „Win + X” pentru a deschide meniul Power User, apoi selectați opțiunea „Command Prompt (Admin)”.

win10-install-unsigned-drivers-cmd-as-admin

Acțiunea de mai sus va deschide linia de comandă cu drepturi de administrator. Aici, copiați și executați comanda de mai jos:

win10-install-unsigned-drivers-testing-mode-on

Veți vedea că comanda a fost executată cu succes. Reporniți sistemul și veți fi pornit în modul de testare. Când vă aflați în modul de testare, puteți instala driverele nesemnate. Mai mult, veți vedea și un filigran, ceva de genul celui din captura de ecran de mai jos, pentru a vă informa că sistemul dvs. Windows este în modul Test.

win10-install-unsigned-drivers-test-mode-in-action

Odată ce ați terminat instalarea driverului, este important să dezactivați modul de testare. Pentru aceasta, utilizați comanda de mai jos ca administrator și reporniți sistemul:

win10-install-unsigned-drivers-testing-mode-off

3. Instalați drivere nesemnate dezactivând verificările de integritate

De asemenea, puteți dezactiva verificările de integritate pentru a instala drivere nesemnate. Pentru a dezactiva verificările de integritate, deschideți linia de comandă ca administrator din meniul Power User și executați comanda de mai jos:

win10-install-unsigned-drivers-Integrity-checks-off

După executarea comenzii, reporniți sistemul și puteți instala driverul nesemnat pe computerul dvs. Windows 10.

La fel ca în cazul modului de testare, este important să activați verificările de integritate. Pentru a reactiva verificarea integrității, executați comanda de mai jos ca administrator în promptul de comandă:

win10-install-unsigned-drivers-Integrity-checks-on

Acum reporniți sistemul și sunteți bine să plecați.

Faceți comentarii mai jos, împărtășind gândurile și experiențele dvs. despre utilizarea metodelor de mai sus pentru a instala drivere nesemnate în Windows 10

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x