Cum se instalează fișiere .appx în Windows 10

Cum se instalează fișiere .appx în Windows 10
⏱️ 3 min read

Cu Windows 10, Microsoft a introdus o nouă arhitectură numită Universal Windows Platform (UWP) care are ca scop unificarea experienței aplicației pe dispozitive precum desktop-uri și telefoane mobile. Ca atare, toate noile aplicații Universal Windows Platform folosesc „.appx” sau „.appxbundle” ca formate de fișiere. Unul dintre lucrurile bune despre aplicațiile UWP este că Windows gestionează tot procesul de instalare și dezinstalare, astfel încât să nu vă faceți griji cu privire la fișierele rămase sau intrările de registru.

În general, puteți descărca aplicații UWP direct din Windows Store. Cu toate acestea, dacă doriți, puteți descărca direct fișiere .appx de pe un site pentru dezvoltatori și le puteți încărca în sistem. Iată cum se instalează manual fișiere .appx în Windows 10.

Activați descărcarea Windows 10

Înainte de a putea instala sau încărca lateral aplicațiile Universal Windows Platform, încărcarea laterală ar trebui să fie activată în Windows 10. Din fericire, încărcarea laterală este activată implicit. Cu toate acestea, este mai bine să verificați și să activați setarea „Sideloading”, deoarece ar putea fi dezactivată de administratorul sau organizația dvs.

Pentru a activa încărcarea laterală, faceți clic pe pictograma Notificare din bara de activități și apoi selectați opțiunea „Toate setările”.

Odată ce aplicația Setări a fost deschisă, faceți clic pe opțiunea „Actualizare și securitate”.

install-appx-files-win10-select-update-and-security

Aici, navigați la „Pentru dezvoltatori” care apare în panoul din stânga.

install-appx-files-win10-select-for-developer

Acum, selectați butonul radio „Aplicații Sideload” de pe panoul din dreapta și închideți fereastra.

install-appx-files-win10-select-sideload-option

Ați activat cu succes încărcarea laterală în Windows 10.

Instalați fișiere .appx cu dublu clic

Pentru a încărca o aplicație UWP, trebuie doar să faceți dublu clic pe fișierul .appx. De exemplu, am descărcat fișierul .appx al aplicației CrystalDiskMark UWP și am făcut dublu clic pe el.

install-appx-files-win10-appx-file

Deoarece Windows folosește propriul program de instalare, trebuie doar să faceți clic pe butonul „Instalare” pentru a porni procedura de instalare. După cum puteți vedea din imaginea de mai jos, Windows vă va arăta cu ce funcții va rula aplicația. În cazul meu, aplicația CrystalDiskMark va rula cu funcții „Full Trust Mode”.

install-appx-files-win10-select-install-option

Odată ce instalarea a fost finalizată, trebuie doar să faceți clic pe butonul „Lansare” pentru a lansa aplicația UWP instalată.

install-appx-files-win10-uwp-app-installed

Dacă totul merge bine, ar trebui să puteți utiliza aplicația ca orice altă aplicație UWP instalată din Windows Store.

install-appx-files-win10-install-uwp-app-running

Dacă doriți, puteți dezinstala aplicația încărcată lateral, ca orice altă aplicație din Magazinul Windows. Pur și simplu găsiți aplicația în meniul Start, faceți clic dreapta pe ea și apoi selectați opțiunea „Dezinstalare” și sunteți bine să mergeți.

install-appx-files-win10-uninstall-uwp-app

Instalați fișiere .appx prin PowerShell

Alternativ, puteți utiliza, de asemenea, PowerShell pentru a instala un fișier .appx. Pentru a începe, căutați PowerShell în meniul Start, faceți clic dreapta pe acesta și apoi selectați opțiunea „Rulați ca administrator”.

install-appx-files-win10-select-run-as-admin

Acțiunea de mai sus va lansa PowerShell cu drepturi de administrator. Aici, navigați la locația fișierului folosind comanda de mai jos. Nu uitați înlocuirea c:pathtoappxfiledirectory cu calea directă a fișierului .appx.

install-appx-files-win10-navigate-to-folder

După ce navigați la directorul necesar, utilizați comanda de mai jos pentru a instala fișierul .appx. Din nou, nu uitați să înlocuiți „file.appx” cu numele real al fișierului UWP.

Alternativ, puteți utiliza și comanda de mai jos:

install-appx-files-win10-execute-powershell-command

De îndată ce executați comanda, aplicația va fi instalată. Nu veți primi niciun mesaj de confirmare în fereastra PowerShell. Cu toate acestea, puteți căuta aplicația instalată în meniul Start și o puteți deschide.

install-appx-files-win10-install-uwp-app-running

Nu comentează mai jos, împărtășind gândurile și experiențele tale despre utilizarea metodelor de mai sus pentru a instala fișiere .appx UWP în Windows 10.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x