Come installare Git Bash su Windows 10

Cum se instalează Git Bash pe Windows 10

⌛ Reading Time: 5 minutes

Git Bash este un emulator de terminal pentru Windows utilizat pentru o experiență de linie de comandă Git. Folosind Git Bash, puteți lucra la orice modificare a codului de pe terminalul însuși și nu aveți nevoie de un alt mediu de codare, cum ar fi Atom, Notepad ++ etc.

Git este preinstalat pe majoritatea sistemelor Linux, dar dacă utilizați Windows, urmați pașii următori pentru a instala Git Bash pe Windows 10.

Cum se instalează Git Bash pe Windows

În timp ce instalați Git pentru Windows din link oficial de descărcare este o briză, ar trebui să verificați cu atenție pașii prezentați aici pentru a evita erorile de sincronizare ulterior. Pentru utilizatorii de Linux, avem un ghid pentru începători cu privire la instalarea Git.

Pagina de descărcare Git Bash

După descărcare, selectați componentele pe care doriți să le instalați și ștergeți-le pe cele pe care nu le faceți. Acceptați licența publică generală GNI așa cum se arată mai jos.

Pagina de configurare Git Bash
Pagina de licență Git Bash

Cel puțin, va trebui să activați opțiunile „Git Bash” și „Git GUI”, „activați suportul Git pentru fișiere mari”, „asociați fișierele de configurare .git cu editorul de text implicit” și „asociați fișierele .sh aleargă cu Bash. ”

Componente Git Bash Git
Componente Git Bash

Pentru utilizatorii de Windows 10, un folder Git va fi creat ca implicit în „Fișiere de program”. Puteți alege să nu creați un folder din meniul Start.

În pasul următor, veți obține, de asemenea, opțiunea de a selecta editorul implicit de Git. În timp ce Vim este editorul implicit, veți găsi multe alte opțiuni, cum ar fi Notepad ++, Atom, Visual Studio Code și Sublime Text. Pentru acest tutorial, folosim Vim.

Apoi, veți fi întrebat care ar trebui să fie numele ramurii inițiale. Este mai sigur să adăugați numele ca „lăsați-l pe Git să decidă”. Pentru a regla mediul de cale, alegeți opțiunea recomandată de „Git din linia de comandă și, de asemenea, din software-ul terților”.

Git Bash Git Path Environment
Mediul Git Bash Path

În pasul cuib, trebuie să alegeți backend-ul de transport HTTPS. Utilizați biblioteca OpenSSL pentru autentificare superioară.

Git Bash Git Https Transport Backend Openssl
Git Bash Transport Backend

O altă convenție Git este finalizarea liniei în fișiere text. Alegeți „Verificați în stil Windows, comiteți finaluri de linie în stil Unix”.

Git Bash Line Endings Windowsstyle
Git Bash Line Endings Windows Style

Desigur, aveți nevoie de un emulator de terminal pentru a fi utilizat cu Git Bash. Alegeți MinTTY, terminalul implicit al MSYS2, în locul ferestrei implicite a consolei Windows 10. Acest lucru vă va ajuta să vă mențineți operațiunile Git separate de funcțiile rămase ale computerului. De asemenea, fereastra MinTTY se simte exact la fel ca terminalul de comandă.

Git Bash Terminal implicit Mintty
Git Bash Terminal implicit MinTTY ales

Cum ar trebui gestionate solicitările Git „Pull”? Alegeți opțiunea implicită aici.

Git Bash Default Behavior Pull
Comportamentul implicit al Git Pull

Pentru a vă gestiona datele de conectare GitHub și alte terțe părți, alegeți „Git Credential Manager Core”.

Git Bash Credential Manager Core
Git Bash Credential Manager

Opțiuni suplimentare

Există câteva opțiuni suplimentare care trebuie configurate. Alegeți „activați stocarea în cache a sistemului de fișiere” pentru creșterea performanței. Există, de asemenea, câteva caracteristici experimentale în ecranul următor, cum ar fi pseudo-console, care sunt în siguranță ignorate.

Git Bash Git Opțiuni suplimentare
Opțiuni suplimentare Git Bash

Va dura câteva minute până când Git va fi instalat pe computer.

Instalarea Git Bash
Git Bash Git Instalare

Odată ce expertul de configurare Git a terminat instalarea Git, puteți lansa Git Bash sau puteți deschide terminalul programului din caseta de căutare Windows în modul „Administrator”.

Git Bash Setup Page 1
Expertul de configurare Git Bash

Acum că ați învățat pașii necesari pentru instalarea corectă a emulatorului de terminal Git Bash pe Windows 10, puteți începe să experimentați diverse funcții Git, cum ar fi Git Aliases. De asemenea, am prezentat modul în care puteți începe cu gestionarea proiectelor GitHub. Puteți să vă găzduiți în continuare blogul gratuit cu Jekyll și GitHub Pages.

Legate de:

  • Cum se verifică temperatura procesorului în Windows 10
  • Cele mai recente probleme de actualizare Windows 10 și cum să le remediați
  • Cum să verificați dacă o unitate USB este bootabilă sau nu în Windows 10

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.