Cum se instalează Gitlab pe un server Ubuntu

Cum se instalează Gitlab pe un server Ubuntu
⏱️ 4 min read

Gitlab este un instrument de gestionare Git auto-găzduit, similar opțiunilor populare precum Github și Bitbucket. În loc să vă găzduiți proiectele pe serviciul altcuiva, rulați serverul și dețineți controlul complet asupra propriilor proiecte. Nu sunteți la mila schimbărilor impuse de furnizor.

Gitlab vă permite, de asemenea, să includeți depozitele dvs. în propriul domeniu sau subdomeniu. Îi face mai ușor oamenilor să-ți găsească astfel proiectul, în unele cazuri, și păstrează lucrurile mai consecvente. De asemenea, aveți control asupra a ceea ce se actualizează și când.

Există, de asemenea, problema achiziției Github de către Microsoft. Dacă îl folosiți doar ca instrument și nu vă pasă prea mult de filozofia open-source, probabil că nu va conta prea mult pentru dvs. Cu toate acestea, dacă întrețineți sau contribuiți la un proiect open-source în mod regulat, este posibil să aveți sentimente destul de puternice cu privire la Microsoft. Gitlab este o modalitate excelentă de a ocoli această situație în întregime.

Cum Să Convertiți Un Articol Înt...
Cum Să Convertiți Un Articol Într -Un Videoclip Gratuit Online?

Instalați dependențele

Începeți prin a instala câteva dependențe pe serverul dvs. Ubuntu. Gitlab are nevoie de ele pentru a se configura.

Postfix vă va solicita pe parcurs ce fel de instalare să faceți. Gitlab este un site web, deci utilizați această opțiune.

Obțineți depozitul Gitlab

Echipa Gitlab își păstrează propriile depozite pentru Ubuntu. De asemenea, oferă un script convenabil care configurează acele depozite pentru dvs. Utilizare cURL pentru a descărca scriptul și a-l rula.

Durează câteva secunde până când scriptul se descarcă și se configurează totul.

Instalați Gitlab

Nu este nevoie să actualizați Apt de data aceasta. Scenariul a făcut deja asta pentru tine. Singurul lucru pe care trebuie să-l faceți este să instalați pachetul Gitlab.

Gitlab instalat

Acest proces va dura ceva timp. Gitlab este de fapt o aplicație web complexă Ruby on Rails. Instalarea pachetului nu numai că va descărca tot ceea ce este necesar pentru a configura acea aplicație, ci o va configura și pentru dvs.

Reconfigurați Gitlab

Odată ce Gitlab este instalat, va trebui să-i spuneți să-și termine configurarea.

Va dura și câteva minute. Configurația implicită este bună pentru majoritatea situațiilor. Dacă vreți să schimbați ceva, totuși, totul este accesibil și îl puteți schimba oricând. De fapt, trebuie să schimbați acum un lucru dacă utilizați Gitlab pe un server orientat spre web.

Deschideți „/etc/gitlab/gitlab.rb”. Aceasta este configurația principală pentru Gitlab. Găsiți următoarea opțiune și setați-o egală cu numele de domeniu pe care doriți să îl utilizați.

Reconfigurați din nou Gitlab pentru ca modificarea să se mențină.

Folosind Gitlab

Gitlab este o aplicație web la fel ca Github sau Bitbucket. Interfața și comenzile sale ar trebui să fie familiare tuturor celor care au folosit oricare dintre aceste servicii. Deschideți browserul și navigați la adresa pe care ați setat-o ​​pentru server. Dacă doar îl rulați local, „localhost” o va face.

Creați-vă contul de administrator pentru Gitlab

Când ajungeți, veți fi întâmpinat cu o pagină care vă solicită să setați o parolă pentru contul dvs. de administrator. Contul implicit este „root”. După ce vă setați parola, vă puteți conecta.

Gitlab Dashboard

După ce vă conectați, veți vedea prima dată tabloul de bord Gitlab. Este foarte curat și simplist din punct de vedere vizual. Puteți crea proiecte noi, adăuga utilizatori și accesa aproape orice funcționalitate de care aveți nevoie de aici.

Adăugați utilizator la Gitlab

Înainte de a începe să utilizați Gitlab în mod regulat, veți dori să vă creați un cont de utilizator obișnuit. Probabil că nu este cel mai bun să folosești utilizatorul administrator pentru toate. Utilizatorul dvs. obișnuit poate face tot ce puteți face pe o altă gazdă Git, deci nu se va simți prea diferit sau limitat. Rezervați-vă contul de administrator pentru administrare și gestionare efectivă.

Acum, puteți merge mai departe și puteți începe să adăugați și să vă configurați propriile proiecte. Conectați-vă proiectele existente și importați cheile SSH așa cum ați face în mod normal. Întrucât dețineți controlul acum, fiți atenți la noile actualizări și versiuni de la Gitlab și, de asemenea, asigurați-vă că vă păstrați și serverul actualizat.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x