Cum se instalează Google Chrome în Ubuntu

Cum se instalează Google Chrome în Ubuntu
⏱️ 3 min read

Deci, doriți să rulați cel mai popular browser din lume pe computerul dvs. Linux, dar nu sunteți sigur de unde să începeți? Nu esti singur.

Majoritatea utilizatorilor care încearcă să instaleze Google Chrome în Ubuntu tind să folosească un App Store sau să treacă prin Ubuntu Software pentru a face acest lucru, având în vedere că distribuția Linux este construită în jurul repo. Ceea ce nu știu este că Google Chrome nu este disponibil în arhivele majore de distribuție Linux, dar acest lucru nu ar trebui să fie un motiv de îngrijorare.

Puteți descărca cu ușurință Google Chrome pentru Linux și apoi îl puteți instala pe Linux Mint, Ubuntu sau alte distribuții Linux. Aceștia sunt pașii de urmat pentru a instala Google Chrome în Ubuntu.

Descărcați și instalați Google Chrome

Google Chrome nu se găsește în depozitul de software Ubuntu, deci trebuie să descărcăm programul de instalare de pe site-ul său web.

1. Mergeți la descărcare oficială Google Chrome pentru pagina Linux și faceți clic pe „Descărcați Chrome”.

2. Selectați pachetul pentru platforma Linux. Acesta poate fi .deb pe 64 de biți (pentru Debian / Ubuntu), .rpm pe 64 de biți (pentru Fedora / openSUSE) sau, dacă nu utilizați niciuna dintre acestea, puteți obține o versiune acceptată de comunitate.

install-google-chrome-ubuntu-download-chrome-package

3. Pe aceeași pagină, citiți Termenii și condițiile Google Chrome, apoi faceți clic pe butonul albastru „Acceptați și instalați” dacă sunteți mulțumit de ceea ce au de oferit (sau nu vă pasă ce scrie). Fișierul de instalare ar trebui să înceapă să se descarce.

install-google-chrome-ubuntu-download-chrome-terms

4. Dacă acest lucru nu a funcționat pentru dvs., încercați un descarcare directa din Google Chrome pentru Linux.

5. Odată ce descărcarea programului de instalare este finalizată, deschideți managerul de fișiere și faceți dublu clic pe pachetul de instalare pentru a începe instalarea.

6. Faceți clic pe butonul „Instalare” odată ce aplicația software se deschide.

7. Dacă vi se solicită, introduceți parola.

8. Faceți clic pe „Lansare” după finalizarea instalării pentru a deschide Google Chrome. De asemenea, îl puteți căuta și deschide din meniul aplicației.

Configurați Google Chrome

La prima rundă, este posibil să primiți o solicitare care vă întreabă dacă doriți să faceți din Google Chrome browserul dvs. implicit. Dacă da, bifați caseta și faceți clic pe OK.

Se va deschide o fereastră de browser, după care vă puteți conecta cu contul dvs. Google. Faceți acest lucru pentru a vă sincroniza parolele, marcajele și orice extensii pe care le aveți.

Rămâi la curent

După instalarea Chrome, depozitul oficial Google este adăugat la sistemul dvs. Aceasta înseamnă că veți primi actualizări automate pe Chrome prin intermediul instrumentului de actualizare software de pe desktop, pe măsură ce sunt lansate.

Google Chrome pentru Ubuntu pe 32 de biți

Dacă întâmpinați erori de compatibilitate după ce ați utilizat pașii de mai sus, probabil că utilizați un sistem Linux pe 32 de biți. În acest caz, Google Chrome nu poate fi instalat deoarece Chrome pentru Ubuntu pe 32 de biți a fost axat de Google în 2016.

Vestea bună este că puteți instala în continuare o versiune open-source a Chrome cunoscută sub numele de Chromium pe Ubuntu. Puteți obține acest lucru din aplicația Ubuntu Software (sau echivalentul său).

Ați reușit să instalați Google Chrome în Ubuntu pe mașina dvs.? Distribuiți cu noi în comentarii.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x