Cum se instalează Kali Linux

Cum se instalează Kali Linux
⏱️ 6 min read

Majoritatea distribuțiilor Linux sunt concepute pentru utilizatorul general, dar Kali Linux nu este unul dintre ei. Această distribuție bazată pe Debian este perfectă pentru profesioniștii din domeniul securității și pentru amatorii curioși care au nevoie de instrumentele potrivite pentru hacking-ul cu palarie albă și testarea sistemului.

Kali Linux are peste 600 de programe instalate pentru testarea securității. Include cele mai bune dintre ele, de la Aircrack la John the Ripper. Iată cum puteți instala Kali Linux pe propriul computer.

Descărcarea Kali Linux și crearea suporturilor de instalare

Pentru a începe instalarea Kali Linux, va trebui să descărcați cea mai recentă fișier imagine. Kali vine în versiuni pe 32 și 64 de biți, ediții mai mici „ușoare” cu dimensiuni reduse și Kali Linux pentru procesoare ARM precum Raspberry Pi.

De asemenea, vă puteți personaliza mediul desktop alegând Kali cu KDE, XFCE și altele. Mergeți la Pagina de descărcări Kali Linux și descărcați fișierul imagine relevant pentru dispozitivul dvs.

Puteți utiliza balenaEtcher instrument pentru a bloca fișierul de imagine pe o unitate flash USB pentru instalare pe Linux, Windows și macOS. Deschideți balenaEtcher și faceți clic pe „Selectare imagine”, apoi selectați fișierul dvs. imagine Kali Linux.

Alegeți unitatea flash USB sub „Selectați ținta”, apoi faceți clic pe „Flash” pentru a începe procesul de intermitent.

Cu unitatea flash USB gata, reporniți computerul pentru a începe procesul de instalare Kali Linux.

Începerea procesului de instalare

Când porniți computerul folosind unitatea flash Kali Linux, va fi afișat meniul de opțiuni. Acest lucru vă oferă șansa de a utiliza Kali Linux direct de pe unitatea USB utilizând opțiunea „Live”.

De asemenea, aveți două opțiuni pentru instalare – instalare sau instalare grafică. Veți putea instala Kali și din opțiunea „Live”.

Kali Linux Boot Screen

Utilizați tastele săgeată de la tastatură pentru a selecta fie metoda „Install”, fie „Graphical install”, apoi apăsați Enter. Instalarea va începe.

Mai întâi, vi se va cere să vă selectați limba. Dacă ați ales programul de instalare grafic, veți putea utiliza tastatura și mouse-ul pentru a vă deplasa prin opțiunile de limbă. După ce ați selectat limba, faceți clic pe „Continuați”.

Kali Linux Alegeți ecranul de limbă

În ecranul următor vi se va cere să alegeți locația dvs. Aceasta vă va configura fusul orar al sistemului și localizarea limbii (de exemplu, engleza britanică). Alegeți locația dvs., apoi faceți clic din nou pe „Continuați”.

Kali Linux Alegeți ecranul de locație

Confirmați limba tastaturii și faceți clic pe „Continuare” în ecranul următor. Kali Linux va seta în mod implicit aspectul standard al tastaturii QWERTY, deci aceasta va fi o schimbare locală, mai degrabă decât o selecție completă a aspectului.

Kali Linux Alege ecranul tastaturii

Programul de instalare Kali Linux va începe încărcarea modulelor suplimentare pentru procesul de instalare în această etapă, precum și se va conecta la rețeaua dvs. Este posibil să trebuiască să furnizați detalii despre conectivitatea wireless în această etapă.

Permiteți instalatorului să finalizeze acest proces. După finalizare, vi se va cere să furnizați un nume de gazdă pentru instalarea Kali Linux. Tastați un nume de gazdă adecvat, apoi faceți clic pe „Continuați”.

Kali Linux Alegeți ecranul Hostname

Va trebui să alegeți un „nume de domeniu” pentru rețeaua dvs. locală în etapa următoare. Dacă nu intenționați să permiteți accesul dispozitivului dvs. de pe internet, tastați „.local”.

Kali Linux Alegeți ecranul cu numele de domeniu

După ce sunteți gata să continuați, faceți clic pe „Continuare” pentru a începe etapele finale de instalare.

Configurare finală

Etapele finale ale instalării dvs. vă vor solicita să vă selectați parola de root și să configurați partițiile de unitate înainte de finalizarea instalării.

Alegeți o parolă puternică pentru contul dvs. root. Tastați-l de două ori, apoi dați clic pe „Continuați”.

Kali Linux Alegeți ecranul Root Password

Câteva etape, cum ar fi configurarea ceasului Kali Linux, vor fi procesate automat. Următoarea etapă pentru utilizatori este configurarea partițiilor de pe hard disk pentru instalarea dvs. Kali Linux.

Dacă utilizați întregul dvs. hard disk pentru Kali, selectați „Ghidat – utilizați introduceți discul”. În caz contrar, selectați „Manual” pentru a crea singuri tabela de partiții folosind spațiu liber pe hard disk.

Kali Linux Alegeți ecranul Metoda partiției

Când sunteți gata, dați clic pe „Continuați”.

În meniul următor, alegeți unitatea de disc pe care doriți să instalați Kali Linux înainte de a da clic pe „Continuați”.

Kali Linux Alegeți ecranul hard diskului

De asemenea, va trebui să confirmați că doriți ca toate fișierele dvs. să fie păstrate pe o singură partiție. Faceți încă o dată clic pe „Continuați” pentru a accepta acest lucru.

Kali Linux Toate fișierele Ecranul de selecție a partiției

Vi se va cere să confirmați tabelul de partiții ales. Verificați de două ori totul este corect, asigurați-vă că este selectat „Finalizați partiționarea și scrieți modificările pe disc”, apoi faceți clic pe „Continuați”.

Kali Linux Final Partition Screen

Selectați „Da” la ecranul final de confirmare a formatării partiției, apoi faceți clic pe „Continuați”.

Kali Linux Write Partition Table

Tabelele dvs. de partiții vor fi create, iar Kali Linux va începe procesul complet de instalare, copiind fișiere și configurând distribuția la alegerea dvs.

Veți fi întrebat dacă doriți ca Kali Linux să utilizeze oglinzi de rețea actualizate în timpul instalării. Alegeți „Da”, apoi dați clic pe „Continuați”.

Alegerea oglinzii de rețea Kali Linux

Cu excepția cazului în care utilizați un proxy, faceți clic pe „Continuați” și la următorul ecran.

Instalatorul va continua până când ajunge la instalarea încărcătorului de încărcare GRUB. Alegeți „Da”, apoi faceți clic pe „Continuați” pentru a începe instalarea GRUB.

Kali Linux Install Grub

Va trebui să alegeți unde să instalați GRUB. Alegeți hard diskul din lista dispozitivelor disponibile, apoi faceți clic pe „Continuați”.

Alegerea locației de instalare Kali Linux Grub

Odată ce procesul de instalare este finalizat, scoateți unitatea flash USB și reporniți în instalarea Kali Linux nou instalată.

Test de securitate mai bun folosind Kali Linux

Cu atât de multe instrumente de testare a securității, Kali Linux este cea mai bună distribuție Linux pentru oricine dorește o carieră în securitatea cibernetică. Este, de asemenea, o opțiune utilă pentru oricine dorește să-și testeze propriile dispozitive și rețele sau dacă sunteți pur și simplu curios de testarea penetrării.

Cu toate acestea, nu aveți nevoie de Kali Linux. Dacă aveți un dispozitiv Android, puteți încerca în schimb unele dintre cele mai bune aplicații de hacking pentru Android.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x