Cum se instalează macOS în VirtualBox

Cum se instalează macOS în VirtualBox
⏱️ 5 min read

În calitate de utilizator Windows, pot exista momente când trebuie să utilizați macOS, dar nu aveți bani pentru a investi în propriul computer Mac. Apple a făcut întotdeauna dificilă instalarea sistemului de operare pe hardware non-Apple, ceea ce a făcut dificil să profite de avantajele acestui sistem de operare rafinat.

Cu VirtualBox, totuși, este posibil să instalați macOS pe computerul dvs. Windows. Să analizăm cum să facem acest lucru.

De ce veți avea nevoie

Mai întâi, va trebui să descărcați o copie a Oracle VM VirtualBox. De asemenea, veți avea nevoie de o imagine ISO a versiunii macOS pe care doriți să o instalați.

Obținerea unui ISO este de fapt mai dificilă decât v-ați putea aștepta. Dacă aveți acces la un Mac, nu veți putea descărca o copie a sistemului de operare pe care l-ați instalat deja. Dacă Mac rulează macOS Mojave, deschideți pagina macOS High Sierra din App Store și descărcați programul de instalare de acolo.

Va trebui să convertiți acest fișier APP într-un DMG și apoi să îl convertiți dintr-un DMG în ISO pentru a-l putea instala în VirtualBox. O opțiune mai puțin complicată, dar și mai puțin sigură, este să căutați un ISO al versiunii dorite de macOS online. Există o mulțime de site-uri care le au, dar descărcarea unui ISO de pe un site neoficial vine cu un nivel de risc.

Cum să vă creați mașina virtuală macOS

1. Instalați VirtualBox pe computerul dvs. Windows urmând instrucțiunile. Faceți clic pe „Nou” pentru a crea noua mașină virtuală.

2. Utilizați numele versiunii dvs. de macOS pentru a vă numi mașina virtuală. De exemplu, High Sierra sau Mojave. Tipul și versiunea trebuie să se completeze automat cu setările corecte.

Sistemul de operare macOs Virtualbox

3. Selectați cantitatea de memorie RAM care urmează să fie alocată mașinii dvs. virtuale. Alocarea mai multor RAM vă va ajuta să vă accelerați mașina virtuală, dar asigurați-vă că lăsați suficient pentru sistemul de operare gazdă (fie că este Windows sau Linux).

Dimensiunea memoriei Macos Virtualbox

4. Alegeți „Creați un hard disk virtual acum” și faceți clic pe butonul „Creați”. Lăsați setarea implicită „VDI” bifată și faceți clic pe „Următorul”.

Macos Virtualbox Creați un hard disk virtual

5. Decideți dacă doriți un hard disk virtual alocat dinamic sau cu dimensiune fixă. O unitate alocată dinamic va începe să fie mică și va crește în dimensiune pe măsură ce este nevoie de mai mult spațiu. O unitate de dimensiuni fixe va ocupa imediat spațiul stabilit pe discul dvs. fizic.

Opțiuni de stocare Macos Virtualbox

7. Alegeți dimensiunea hard diskului virtual. Faceți clic pe „Creați” pentru a finaliza crearea mașinii dvs. virtuale.

Dimensiunea hard diskului Macos Virtualbox

Configurare finală

1. Cu mașina virtuală evidențiată, faceți clic pe roata „Setări”. Selectați „Sistem” din meniul lateral și asigurați-vă că „Floppy” este debifat în setările „Boot Order”. Acest lucru vă va asigura că mașina dvs. virtuală pornește de pe imaginea de disc High Sierra. Asigurați-vă că setați „Memoria de bază” la un nivel adecvat – cel puțin 2048 MB.

Ordinul de pornire Macos Virtualbox

2. În timp ce vă aflați în meniul „Sistem”, faceți clic pe fila „Procesor”. Setați numărul de procesoare la cel puțin două și asigurați-vă că este activată opțiunea „Enable PAE / NX”.

Selecție CPU Macos Virtualbox

3. Selectați meniul „Stocare” din bara laterală. Sub Dispozitive de stocare, faceți clic pe „Gol”. Faceți clic pe pictograma unui disc optic din colțul din dreapta sus al ecranului și selectați fișierul ISO High Sierra, asigurându-vă că „Utilizați cache I / O gazdă” este activat. Faceți clic pe „OK” pentru a salva modificările.

Opțiuni Macos Virtualbox Storage Devices

4. Continuați cu secțiunea „Afișare” și setați „Memorie video” la 128 MB, apoi faceți clic pe „OK” pentru a salva.

Memorie Macos Virtualbox Display

5. Înainte de a putea rula macOS într-o mașină virtuală, va trebui să executați următoarele comenzi dintr-o linie de comandă sau PowerShell cu privilegii de administrator pe Windows sau un terminal pe Linux. Asigurați-vă că VirtualBox este închis înainte de a încerca acest lucru.

Pentru utilizatorii de Windows, următoarele ar trebui să funcționeze conform prevederilor. Utilizatorii Linux vor trebui să adauge „sudo” la începutul fiecărei comenzi VBoxManage și să înlocuiască locația din prima linie cu locația VirtualBox, așa cum este instalat pe distribuția dvs. Linux.

6. În cele din urmă, redeschideți VirtualBox, faceți clic pe săgeata verde „Start” pentru a lansa mașina virtuală, apoi urmați instrucțiunile pentru a instala macOS.

Meniul de instalare Macos Virtualbox

Rularea macOS fără Mac

macOS ar trebui să fie acum instalat în VirtualBox. Ori de câte ori doriți să-l utilizați, pur și simplu lansați VirtualBox și porniți mașina virtuală. Când ați terminat, puteți fie să închideți VirtualBox, fie să opriți prin mașina virtuală MacOS.

Dacă doriți să continuați să vă ocupați de mașini virtuale, iată cum puteți converti fișiere VM între Virtualbox și VMWare. Consultați, de asemenea, lista noastră cu cele mai bune programe gratuite de virtualizare pentru Windows 10.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x