Cum se instalează Minecraft pe Ubuntu

Cum se instalează Minecraft pe Ubuntu
⏱️ 3 min read

Chiar și după toți acești ani, Minecraft continuă să confunde lumea cu popularitatea nemăsurată și creativitatea prezentată de utilizatorii săi. Jocul de construcție bloc / supraviețuire de la Mojang (deținut acum de Microsoft) este în esență forma virtuală a Legos, permițând jucătorilor să creeze și să exploreze lumi din imaginația lor și a altor persoane. Din fericire pentru utilizatorii de Linux, această experiență minunată nu este blocată de ei și suntem aici pentru a vă arăta cum să o instalați și să rulați pe popularul Ubuntu.

Notă: Există o demonstrație gratuită de 100 de minute pentru Minecraft, dar pentru a juca dincolo de asta va trebui să dețineți Ediția Java Minecraft. Dacă dețineți deja versiunea Minecraft pentru PC / Mac, există șanse mari să folosiți codul de activare din acea versiune a jocului pentru a juca aceasta. Nu trebuie să-l cumperi de două ori.

În timp ce pașii de mai jos sunt pentru Ubuntu, instalarea este similară pentru majoritatea distribuțiilor Linux.

Mai întâi, instalați Java pentru Ubuntu

Versiunea Windows a Minecraft nu mai necesită Java, dar oamenii Ubuntu nu sunt atât de norocoși și trebuie să descarce Java, limbajul de programare în care a fost încorporat Minecraft.

Având în vedere acest lucru, vom instala Java direct prin terminal, care, așa cum se întâmplă adesea în Ubuntu, este mai simplu decât să obțineți pachetul de pe site-ul oficial și să faceți acest lucru.

Așadar, mergeți la Terminalul Ubuntu și asigurați-vă că sistemul dvs. de operare este actualizat introducând această comandă:

Odată ce a ieșit din cale, intră

pentru a instala cel mai recent pachet Java Runtime Environment.

Pentru a confirma că Java este într-adevăr instalat, tastați java -version în terminal. Acum sunteți gata să instalați Minecraft.

cum-se-instalează-minecraft-pe-ubuntu-java-version

Cum se instalează Minecraft

În primul rând, descărcați versiunea Linux a Minecraft de pe site-ul oficial. Aceasta va descărca un fișier JAR executabil. Ar trebui să funcționeze doar făcând dublu clic, dar dacă nu, mergeți la Terminal și tastați următoarele:

Schimbați calea fișierului în locul în care ați salvat fișierul JAR.

Aceasta va debloca fișierul JAR, astfel încât să îl puteți folosi ca un fișier executabil obișnuit de acum înainte (făcând dublu clic pe el, desigur). Acum mergeți la folderul în care ați descărcat fișierul Minecraft.jar, faceți dublu clic pe acesta și Minecraft Launcher ar trebui să se deschidă.

cum-se-instalează-minecraft-pe-ubuntu-minecraft-login

Dacă nu ați făcut-o încă, urmați instrucțiunile pentru a vă înregistra pentru un cont Mojang care va deschide site-ul oficial în browserul dvs. și va începe să vă parcurgă procesul. Urmați instrucțiunile, dar dacă doriți doar să jucați demo-ul și nu jocul complet, ignorați pagina în care vă solicită detaliile de plată.

Înapoi în Minecraft Launcher, conectați-vă cu contul dvs. nou creat și veți fi direcționat la meniul principal din Launcher. Faceți clic pe „Play Demo” din partea de jos, care va începe să descarce toate fișierele de care aveți nevoie pentru a juca jocul.

cum-se-instalează-Minecraft-pe-Ubuntu-descărcare

Odată ce ați terminat, veți fi condus la meniul principal Minecraft unde vă puteți selecta modul de joc. Bucurați-vă!

Concluzie

Ghidul de mai sus este doar începutul călătoriei dvs. Minecraft. Dacă vrei să te joci cu prietenii tăi, poți să te alături jocurilor lor sau să urmezi ghidul nostru pentru a-ți crea propriul server Minecraft.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x