Cum se instalează Nextcloud cu integrarea OnlyOffice în Ubuntu

Cum se instalează Nextcloud cu integrarea OnlyOffice în Ubuntu

În timp ce opțiunile de stocare în cloud sunt numeroase în aceste zile, cele mai multe dintre ele vă pun datele în mâinile altcuiva. Dropbox, Google Drive și OneDrive vă solicită să aveți încredere în compania care deține serviciul pentru a face corect datele dvs. Din fericire, datorită software-ului precum Nextcloud, nu trebuie să fie așa.

Nextcloud, care își are rădăcinile în proiectul OwnCloud, depășește și depășește rădăcinile sale originale inspirate de Dropbox. În timp ce stochează date, poate funcționa și ca o suită de birou inspirată de Google Docs atunci când adăugați OnlyOffice. Cu cele două combinate, aveți multe dintre funcțiile G Suite Google, dar rulează pe propriul dvs. server.

Există diferite moduri de a instala și configura Nextcloud, inclusiv instalarea manuală, sistemul Snap Ubuntu și Docker. Aici vom folosi o configurație Docker furnizat de OnlyOffice, deoarece vă permite să instalați atât Nextcloud, cât și OnlyOffice în câțiva pași scurți.

Înainte de a începe

Nextcloud necesită un sistem de operare asemănător Unix pentru a rula, dar pe site-ul său scrie că puteți utiliza și subsistemul Windows pentru Linux. Aici ne vom concentra pe Ubuntu, dar instrucțiunile ar trebui să fie similare pentru alte sisteme de operare.

Instalați docker și docker-compose

Instalați Docker cu următoarea comandă:

Apoi, instalați Docker Compose:

Instalarea și configurarea Nextcloud

Acum că avem instalate Docker și Docker Compose, suntem gata să trecem la Nextcloud în sine. Vom începe prin clonarea depozitului:

Acum ne vom muta în directorul nou clonat și vom lansa aplicația Docker cu următoarele comenzi:

Al doilea pas are multe de făcut pentru ca Nextcloud să ruleze, așa că fii pregătit să aștepți puțin.

install-nextcloud-onlyoffice-ubuntu-installation

Odată ce procesul este terminat, lansați browserul și navigați la adresa dvs. IP sau numele gazdei pentru a finaliza configurarea Nextcloud. Dacă nu sunteți sigur care este adresa dvs. IP, o puteți găsi cu ifconfig comanda.

Introduceți numele de utilizator și parola pe care doriți să le utilizați pentru contul dvs. de administrator. Serverul Nextcloud va dura ceva timp pentru a pune totul în funcțiune.

install-nextcloud-onlyoffice-ubuntu-nume-utilizator-parolă

Instalarea și configurarea OnlyOffice

Acum suntem aproape tot drumul acolo. Nextcloud este instalat și configurat și ați avut ocazia să vedeți panoul de control. Ultimul pas este să activați OnlyOffice.

Înapoi în terminal, asigurați-vă că vă aflați în același director de mai devreme. Rulați următoarea comandă:

Acest lucru va dura ceva timp, instalând OnlyOffice. Odată ce comanda a terminat de executat, deconectați-vă și reveniți la server. OnlyOffice ar trebui acum să fie complet configurat.

install-nextcloud-onlyoffice-ubuntu-interface

Testați-vă noua instalare creând un fișier nou. În timp ce mai devreme aveați opțiunea de a crea un fișier text simplu, ar trebui să aveți noi opțiuni acum. Creați un nou document, foaie de calcul sau prezentare și ar trebui să-l vedeți deschis în OnlyOffice.

install-nextcloud-onlyoffice-ubuntu-onlyoffice

Pasii urmatori

Avertismentul major al configurării Nextcloud în acest fel este că nu vă puteți conecta prin HTTPS cu criptare SSL. Puteți activa criptarea end-to-end în setările Nextcloud, dar sunteți încă susceptibil la atacuri om-în-mijloc.

Următorul pas ar fi configurarea unui proxy invers, iar acest lucru se poate face cu Nginx. Configurația ideală ar oferi un proxy, nu doar pentru Nextcloud, ci pentru orice alte aplicații Docker pe care le aveți. Acest lucru depășește domeniul de aplicare al acestui articol, dar ar trebui să fie pe lista dvs. de lucruri de abordat odată ce ați configurat serverul Nextcloud.

Scroll to Top