Instalarea Node.js și npm pe Windows este foarte simplă.

În primul rând, descărcați programul de instalare Windows din Site-ul web Node.js. Veți avea de ales între ESTE (Suport pe termen lung) sau Actual versiune.

 • Actual versiunea primește cele mai recente caracteristici și actualizări mai rapid
 • ESTE versiunea foregos prezintă modificări pentru a îmbunătăți stabilitatea, dar primește patch-uri precum remedieri de erori și actualizări de securitate

După ce ați selectat o versiune care satisface nevoile dvs., rulați programul de instalare. Urmați instrucțiunile pentru a selecta o cale de instalare și asigurați-vă că manager pachet npm caracteristica este inclusă împreună cu Runtime Node.js. Aceasta ar trebui să fie configurația implicită.

Reporniți computerul după finalizarea instalării.

Dacă ați instalat în configurația implicită, Node.js ar trebui acum să fie adăugat la PATH. Rulați promptul de comandă sau powershell și introduceți următoarele pentru a le testa:

> node -v

Consola ar trebui să răspundă cu un șir de versiune. Repetați procesul pentru npm:

> npm -v

Dacă ambele comenzi funcționează, instalarea dvs. a fost un succes și puteți începe să utilizați Node.js!

Mai multe informații despre Node.js

Conform acestuia Depozitul GitHub, Node.js este:

Node.js este un mediu de execuție JavaScript cu sursă deschisă, cu platforme multiple. Execută cod JavaScript în afara unui browser. Pentru mai multe informații despre utilizarea Node.js, consultați Site-ul web Node.js.

O defalcare a faptelor Node.js:

 • Node.js este un timp de execuție JavaScript construit pe motorul JavaScript V8 al Chrome.
  Fiecare browser are un motor JavaSript încorporat în acesta pentru a procesa fișiere JavaScript conținute de site-uri web. Google Chrome folosește motorul V8, care este construit folosind C ++. Node.js folosește, de asemenea, acest motor foarte rapid pentru a interpreta fișiere JavaScript.
 • Node.js folosește un model bazat pe evenimente.
  Aceasta înseamnă că Node.js așteaptă să aibă loc anumite evenimente. Apoi acționează asupra acelor evenimente. Evenimentele pot fi de la un clic la o cerere HTTP. De asemenea, putem să ne declarăm propriile evenimente personalizate și să îi facem pe Node.js să asculte aceste evenimente.
 • Node.js folosește un model de I / O non-blocant.
  Știm că sarcinile de I / O durează mult mai mult decât sarcinile de procesare. Node.js folosește funcții de apel invers pentru a gestiona astfel de solicitări.

Să presupunem că o anumită sarcină I / O durează 5 secunde pentru a se executa și că dorim să efectuăm această I / O de două ori în codul nostru.

Piton

import time

def my_io_task():
 time.sleep(5)
 print("done")

my_io_task()
my_io_task()

Node.js

function my_io_task() {
  setTimeout(function() {
   console.log('done');
  }, 5000);
}

my_io_task();
my_io_task();

Ambele arată similar, dar timpul necesar pentru executare este diferit. Codul Python durează 10 secunde pentru a se executa, în timp ce codul Node.js durează doar 5 secunde.

Node.js necesită mai puțin timp din cauza modelului său I / O care nu blochează. Primul apel către my_io_task() pornește cronometrul și îl lasă acolo. Nu așteaptă răspunsul din funcție. În schimb, trece la apelarea celui de-al doilea my_io_task(), pornește cronometrul și îl lasă acolo.

Când cronometrul termină executarea durând 5 secunde, apelează funcția și imprimă done pe consolă. Deoarece ambele temporizatoare sunt pornite împreună, acestea se completează împreună și, prin urmare, necesită aceeași cantitate de timp.

Socket.io

Socket.io este o bibliotecă Node.js creată pentru a face posibilă comunicarea în timp real între calculatoare. Pentru a vă asigura că acest Socket.io utilizează WebSockets pentru a stabili o conexiune între browserul clientului și server. Această bibliotecă folosește Motor.IO pentru construirea conexiunii.

Demonstrații

Pentru a face o probă a ceea ce este posibil, Socket.io oferă două demonstrații pentru a arăta cazurile de utilizare posibile. Puteți găsi demonstrațiile la https://socket.io/demos/chat/ și găsiți linkul către demonstrația de pe tablă din stânga.

Incepe

Deoarece Socket.io este o bibliotecă Node.js, trebuie să vă asigurați că Node.js este instalat. Dacă nu este încă configurat, obțineți cea mai recentă versiune la Nodejs.org

macOS

Node.js poate fi instalat și prin Homebrew un manager de pachete pentru macOS.

Doar tastați brew install node pentru a instala Node.js.

A incepe ghidul poate fi găsit și pe pagina Socket.io. Acesta arată cum să construiți cu ușurință un chat în timp real în doar câteva rânduri.

Mai multe informatii

Mai multe informații despre Socket.io și documentația sa pot fi găsite la:

Mai multe informații pe Node.js