Cum se instalează OpenRazer pe Linux

Come installare OpenRazer su Linux
⏱️ 4 min read

Unul dintre lucrurile care este cel mai frustrant la construirea unui computer nou pentru Linux sunt perifericele, în special pentru jucătorii care caută o mulțime de funcționalități din perifericele lor. Dacă aveți periferice Razer, este posibil să aveți noroc, deoarece proiectul OpenRazer are o soluție pentru dvs. Aici trecem în revistă cum se instalează OpenRazer pe Linux.

Noțiuni de bază

Primul loc în care ar trebui să mergi este pagina proiectului Github.io. Puteți vedea ce dispozitive sunt acceptate și puteți afla mai multe despre procesul de instalare. Este destul de simplu, dar necesită puțin timp și planificare.

Notă: Am un Razer Basilisk Essential, care este în procesul de a fi susținut, dar voi demonstra în continuare procesul.

Instalarea OpenRazer

Mai întâi, adăugați utilizatorul la care vă conectați la plugdev grup. Acest lucru vă asigură că veți avea control asupra dispozitivelor conectabile, cum ar fi șoarecii și tastaturile. Pentru a face acest lucru, pur și simplu executați următoarea comandă:

După aceea, puteți urma instrucțiunile specifice pentru distribuția dvs. care sunt listate pe pagină.

Arch Linux

Pentru utilizatorii Arch, openrazer este în AUR, ceea ce este destul de convenabil. Ei sugerează utilizarea pacaur pentru a instala pentru a evita buclele de dependență.

Toate celelalte Distros susținute oficial

Toate celelalte distribuții cu suport oficial ar trebui să își primească pachetele de pe Serviciu de construire OpenSUSE. Există comenzi disponibile pe care le puteți utiliza și acestea variază în funcție de distribuția dvs. Pentru Fedora, voi rula aceste comenzi:

Instalare Openrazer Linux Fedora

Pentru Ubuntu, rulați aceste comenzi:

Pentru OpenSuse, care pare a fi cel mai bine acceptat, executați aceste comenzi:

Puteți găsi comenzile pentru distribuția dvs. acolo.

Pentru Distros cu sprijin comunitar

Există diverse comunități care au intensificat și au elaborat diferite modalități de a sprijini OpenRazer pe distribuțiile lor. Puteți consulta instrucțiunile de instalare de pe site-ul lor web. Unele distribuții precum Solus și Void Linux au făcut-o foarte simplă.

După ce ați instalat OpenRazer, reporniți computerul și ar trebui să puteți instala apoi unul dintre capetele grafice listate pe site-ul lor, care sunt Policromatic, RazerGenie, razerCommander, și Şarpe.

Depanare

General

Asigurați-vă că vă adăugați utilizatorul la plugdev grup. Este posibil ca unele distribuții să nu o aibă, dar este un pas cu adevărat important, care permite utilizatorului să controleze acele dispozitive.

De asemenea, dacă aveți probleme cu un dispozitiv, asigurați-vă că este pe lista dispozitivelor acceptate. Sună simplu, dar dacă varianta dvs. particulară a unui dispozitiv nu este acceptată, dispozitivul nu va funcționa. OpenRazer va recunoaște că este un dispozitiv Razer, dar nu va ști cum să vorbească cu el. Luați Basilisk Essential, de exemplu. Basiliskul este acceptat și am cumpărat Basilisk Essential, crezând că ar fi același lucru. Mare greșeală.

Fedora

Există o eroare specifică cu Fedora care îl face să instaleze anteturile nucleului greșite. Pentru a contracara acest lucru, instalați fișierul kernel-devel înainte de a face orice altceva executând această comandă:

Openrazer Linux Kernel Devel

Sperăm că, cu ajutorul OpenRazer, puteți obține cele mai bune beneficii din perifericele dvs. Razer de pe sistemul dvs. Linux. Dacă sistemul dvs. Linux funcționează lent, găsiți cauza aici. De asemenea, aflați cum să utilizați fișierul Hosts pentru a accesa site-uri web în Linux.

Legate de:

  • Cele mai bune distrosuri Linux pentru un monitor cu ecran tactil
  • Cum se remediază eroarea de conectare „Fără traseu către gazdă” pe Linux
  • Wi-Fi nu funcționează în Linux? Iată cum să o remediați

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...

Font Resize
Contrast