Cum se instalează OSMC pe un Raspberry Pi

Cum se instalează OSMC pe un Raspberry Pi

Dacă doriți să utilizați centrul media Kodi de pe Raspberry Pi, aveți câteva opțiuni. Puteți să-l instalați pe distribuția Linux aleasă, cum ar fi Raspbian, sau îl puteți rula, independent, utilizând OSMC.

OSMC este proiectat și construit având în vedere Raspberry Pi. Iată cum puteți instala OSMC pe modelul dvs. de Raspberry Pi.

Descărcarea OSMC

Dacă doriți să instalați OSMC, aveți două opțiuni. Puteți fie să descărcați o imagine de disc OSMC, cât și să o blocați singur utilizând software cum ar fi balenaEtcher, sau puteți utiliza un instrument de descărcare și intermitent OSMC all-in-one disponibil pentru utilizatorii de Windows și MacOS.

Cel mai simplu instrument de utilizat este instrumentul all-in-one. Utilizatorii de Windows și Mac pot descărcați programul de instalare OSMC și urmați instrucțiunile de mai jos pentru a începe procesul de instalare.

Dacă sunteți pe Linux, instrumentul all-in-one nu este disponibil pentru dvs. Descărcați în schimb cea mai recentă imagine de disc OSMC și despachetați fișierul img.gz, gata să clipească pe cardul dvs. SD. Deschideți un terminal și tastați:

Înlocuiți „OSMC_File” cu numele imaginii de disc OSMC.

Intermitent OSMC pe un card SD pe Windows și MacOS

După ce ați descărcat programul de instalare OSMC pe Windows sau macOS, deschideți-l pentru a începe. În ecranul de instalare inițial, selectați limba și dispozitivul OSMC. În acest caz, selectați modelul dvs. de Raspberry Pi.

Noul model Raspberry Pi 4 nu este listat în prezent în programul de instalare OSMC. Dacă instalați OSMC pe un Raspberry Pi 4, selectați în schimb „Raspberry Pi 2/3”.

După ce sunteți gata, faceți clic pe butonul săgeată pentru a continua. Veți selecta versiunea OSMC de instalat în meniul următor. Versiunile sunt datate, deci selectați cea mai recentă versiune, apoi faceți clic pe butonul săgeată înainte pentru a trece la următorul meniu.

Osmc Installer Selectați meniul versiune

Selectați unde doriți să instalați OSMC. Cea mai probabilă opțiune pentru Raspberry Pi este să rulați OSMC de pe cardul dvs. SD, deci asigurați-vă că este selectat „de pe un card SD”. Faceți clic pe săgeata înainte pentru a continua.

Meniul destinație de instalare Osmc Installer

Următorul meniu vă va permite să configurați setările de rețea ale Raspberry Pi în avans. Dacă intenționați să utilizați o conexiune Ethernet, prin cablu, selectați „conexiune prin cablu”. Dacă vă conectați Raspberry Pi la o rețea Wi-Fi, alegeți „conexiune wireless”.

Apăsați săgeata înainte pentru a trece la următorul meniu.

Opțiuni de rețea pentru instalatorul Osmc

Dacă selectați „conexiune wireless”, va trebui să furnizați SSID-ul rețelei Wi-Fi (numele Wi-Fi la care vă conectați). De asemenea, va trebui să furnizați tipul de criptare, precum și parola („cheie”).

Tastați aceste detalii, verificați dacă sunt corecte, apoi faceți clic pe săgeata înainte pentru a continua.

Opțiuni de rețea fără fir Osmc Installer

Confirmați locația exactă în care doriți să instalați OSMC în meniul următor, apoi faceți clic pe săgeata înainte.

Meniul de selecție media Osmc Installer

În cele din urmă, confirmați că sunteți de acord cu acordul de licență OSMC dând clic pe caseta de selectare. Faceți clic pe săgeata înainte pentru a începe să clipească OSMC pe cardul SD ales.

Acordul de licență pentru instalatorul Osmc

Odată ce instalatorul OSMC all-in-one este complet, scoateți în siguranță cardul SD și plasați-l în Raspberry Pi.

Porniți Raspberry Pi, iar OSMC ar trebui să fie gata de utilizare.

Intermitent OSMC pe un card SD folosind Linux

Dacă sunteți pe Linux, cel mai rapid și mai simplu mod de a vă bloca imaginea de pe discul OSMC este să utilizați dd comanda. Mai întâi, determinați numele unității Linux pentru cardul dvs. SD (de exemplu, „/ dev / sdb /”).

Pentru a găsi numele unității Linux a cardului SD, tastați:

După ce aveți unitatea, tastați următoarele pentru a începe să clipiți OSMC pe cardul SD:

Asteapta pentru dd pentru a finaliza intermitentul fișierului dvs. imagine OSMC pe cardul SD. După finalizare, scoateți-l din computer și plasați-l în Raspberry Pi. OSMC va fi gata pentru configurare și utilizare.

Bucurați-vă de experiența pe ecran mare cu OSMC

OSMC vă oferă experiența Kodi pe Pi, fără a fi nevoie să porniți mai întâi într-un sistem de operare separat. Odată ce OSMC este instalat, îl puteți configura în continuare cu suplimente și teme personalizate.

Există și alte modalități prin care puteți folosi Raspberry Pi la o utilizare bună. Dacă doriți să utilizați Raspberry Pi ca o mașină de jocuri retro, instalați Kodi pe RetroPie.

Credit de imagine: Imagine prezentată prin intermediul site-ului web OSMC

Scroll to Top