Acum câteva luni, când am învățat Ruby-on-Rails pentru prima dată, a trebuit să lucrez la un proiect de colaborare cu un partener de codificare. Ne-am confruntat cu probleme, deoarece el avea o versiune diferită de configurare Rails și Buby pentru proiect. Nu mi-am putut înfășura capul cum să instalez versiunile de care avea nevoie proiectul.

Iată ghidul pe care mi-aș dori să-l am. De asemenea, vă arată cum să schimbați versiunea Ruby sau Rails pe care o utilizați, în funcție de proiectele la care lucrați.

În primul rând, să instalăm cea mai recentă versiune de Ruby. Pentru a face acest lucru, trebuie să instalăm un pachet numit RVM – manager de versiuni Ruby. Acest pachet ne permite să instalăm ORICE versiune de Ruby pe computerul nostru Ubuntu și ne permite să trecem între versiuni.

Tot codul de aici va fi rulat folosind CLI / terminalul Ubuntu.

Instalarea RVM

  1. În primul rând, trebuie să instalăm o cerință prealabilă. Deschideți terminalul Ubuntu și tastați comanda:
sudo apt-get install software-properties-common

Apoi, trebuie să adăugăm PPA (arhiva pachetului personal). Un PPA este modul în care obținem fișiere distribuite de dezvoltatori care încă nu au ajuns în magazinul oficial de pachete / aplicații Ubuntu.

Este, de asemenea, o modalitate prin care dezvoltatorii pot distribui cele mai recente versiuni ale software-ului lor în timp ce așteaptă ca Ubuntu să testeze și să publice acel software în magazinul oficial.

ad-banner
sudo apt-add-repository -y ppa:rael-gc/rvm

Comanda de mai sus adaugă PPA la lista de locații din care putem descărca pachete de pe mașina noastră Ubuntu.

În continuare, să reîmprospătăm lista de pachete rulând:

sudo apt-get update

În cele din urmă, să instalăm RVM în sine.

sudo apt-get install rvm

Acum reporniți terminalul pentru ca modificările dvs. să aibă efect. Apoi, tastați rvm version și a lovit enter pentru a verifica dacă rvm este instalat. Ar trebui să primiți un răspuns ca acesta:

rvm 1.29.10 (manual) by Michal Papis, Piotr Kuczynski, Wayne E. Seguin [https://rvm.io]

Instalarea Ruby

Acum putem instala cea mai recentă versiune Ruby, care este 2.7.1. Rulați comanda rvm install 2.7.1. Alternativ, puteți rula rvm install ruby care va instala cea mai recentă versiune stabilă (aceasta va instala v2.7.0).

Pentru a vedea ce versiuni Ruby ați instalat, rulați rvm ls. Pentru a comuta între versiunile Ruby, rulați rvm use <version_number> (de exemplu, rvm use 2.7.1).

Instalarea Ruby-on-Rails

Cea mai recentă versiune Rails este la 6.03. Rails este pur și simplu o bijuterie Ruby, iar cu Ruby instalat putem instala Rails! Alerga gem install rails pentru a instala cea mai recentă versiune de Rails.

În cele din urmă, pentru a verifica dacă totul a mers bine, fugiți rails -v. Ar trebui să iei Rails 6.0.3.2 înapoi, deoarece aceasta este cea mai recentă versiune în momentul publicării acestui articol.

Acum puteți începe primul dvs. proiect Rails tastând rails new myapp.

Hei, acum ești pe Rails!