React este una dintre cele mai populare biblioteci JavaScript din domeniul dezvoltării web de astăzi.

Ca dezvoltator Frontend, am lucrat personal cu React în proiectele mele și probabil voi continua să lucrez cu acesta în viitor. Unul dintre pașii cu care se luptă mulți oameni este procesul de instalare / configurare a React.

Deci, să începem cu elementele de bază. În acest post, veți învăța cum să instalați și să rulați o aplicație React într-un mod ușor.

Deoarece interesul pentru învățarea React crește, de asemenea, rapid zi de zi, am decis, de asemenea, să creez tutoriale video despre React on canalul meu YouTube. Iată o versiune video a acestui tutorial:

Cum se descarcă și se instalează Node.js

În primul rând, veți avea nevoie de NPM (sau Yarn, alternativ). Să folosim NPM pentru acest exemplu.

Dacă nu îl aveți instalat pe sistemul dvs., trebuie să vă îndreptați către site-ul oficial Node.js pentru a descărca și instala Node, care include și NPM (Node Package Manager).

Cum se instaleaza Reactjs cu create react app
Site-ul oficial al Node.js

Selectați butonul „Recomandat pentru majoritatea utilizatorilor” și descărcați versiunea curentă pentru sistemul dvs. de operare.

După ce descărcați și instalați Node, porniți terminalul / promptul de comandă și rulați node -v și npm -v pentru a vedea ce versiuni aveți.

1611713405 502 Cum se instaleaza Reactjs cu create react app

Versiunea dvs. de NPM ar trebui să fie cel puțin 5.2.0 sau mai recentă, deoarece create-react-app necesită să avem NPX instalat. Dacă aveți o versiune mai veche de NPM, rulați această comandă pentru a o actualiza:

npm install -g npm

Ce este create-react-app?

Deoarece este complicat și durează mult, nu vrem să configurăm React manual. create-react-app este o modalitate mult mai ușoară care face automat toate configurațiile și instalările de pachete necesare pentru noi și pornește o nouă aplicație React local, gata de dezvoltare.

Un alt avantaj al utilizării create-react-app este că nu trebuie să aveți de-a face cu configurațiile Babel sau Webpack. Toate configurațiile necesare vor fi făcute de create-react-app pentru dvs.

Conform documentului Reactacțiune, create-react-app este una dintre modalitățile acceptate oficial de a crea aplicații cu o singură pagină în React. Puteți găsi alte modalități aici.

Cum se instalează Create-React-App

Pentru a instala aplicația, mergeți mai întâi la spațiul de lucru (desktop sau dosar) și rulați următoarea comandă:

npx create-react-app my-app

Procesul de instalare poate dura câteva minute. După ce ați terminat, ar trebui să vedeți un folder care apare în spațiul de lucru cu numele pe care l-ați dat aplicației.

Notă: dacă sunteți pe Mac și primiți erori de permisiune, nu uitați să fiți super utilizator mai întâi cu comanda sudo.

Cum să rulați aplicația pe care ați creat-o cu Create-React-App

După finalizarea instalării, treceți la directorul în care a fost instalată aplicația:

cd my-app

și în cele din urmă aleargă npm start pentru a vedea aplicația dvs. live pe localhost:

npm start
1611713405 336 Cum se instaleaza Reactjs cu create react app

Dacă vedeți așa ceva în browserul dvs., sunteți gata să lucrați cu React. Felicitări! 🙂

Mulțumesc că ai citit!