Cum se instalează și se execută Pantheon Desktop pe Ubuntu

Cum se instalează și se execută Pantheon Desktop pe Ubuntu
⏱️ 4 min read

Ubuntu vine cu o mulțime de arome, toate bazate pe un mediu de desktop popular. Există însă câteva omisiuni notabile, iar acestea sunt de obicei rezultatul unei distribuții bazate pe Ubuntu care utilizează acel desktop. Linux Mint este un exemplu excelent, cu desktopul Cinnamon. Sistemul de operare elementar și mediul său popular de desktop Pantheon este un alt lucru.

Deoarece Elementary OS se bazează direct pe versiunile LTS de Ubuntu, nu este prea greu să obții Pantheon pe Ubuntu. De fapt, este disponibil într-un PPA menținut de dezvoltatorii Elementary. Dar trebuie să vă puneți o întrebare majoră.

Dacă intenționați să utilizați o versiune LTS de Ubuntu, vă recomandăm să utilizați Elementary OS în schimb. Elementary este în esență Ubuntu adaptat pentru a lucra în jurul Pantheonului cu alte îmbunătățiri frumoase ale calității vieții. Dacă preferați să utilizați cele mai recente versiuni de Ubuntu cu Pantheon, adăugarea PPA este cea mai bună opțiune. Fiți avertizat doar că pachetele sunt construite pentru cel mai recent LTS.

Adăugați PPA

Pentru a începe, adăugați PPA la sistemul Ubuntu. Dacă sunteți pe Bionic sau mai devreme, va fi mai ușor. Adăugați PPA cu Apt.

Dacă sunteți într-o versiune dincolo de Bionic, cum ar fi Cosmic, va trebui să faceți acest lucru manual. Deci, creați un fișier nou pentru configurația dvs.

Acum, adăugați următoarele linii în fișier.

Odată ce aveți acest lucru, importați cheia pentru depozit.

Indiferent de modul în care ați ajuns, actualizați Apt și pregătiți-vă să instalați Pantheon.

Instalați Pantheon

Cu acel PPA, aveți capacitatea de a trage aproape orice de la Elementary OS la sistemul dvs. Ubuntu. Ca urmare, există câteva modalități prin care puteți aborda acest lucru. În primul rând, puteți instala totul într-o singură fotografie.

Selectați LightDM

În timpul procesului de instalare, Apt se va opri pentru a vă întreba ce manager de conectare doriți să utilizați. Selectați LightDM. Este același lucru pe care Ubuntu îl folosea cu Unity și funcționează bine atunci când doriți să reveniți la GNOME.

Apoi, puteți trage doar configurarea desktopului.

Dacă doriți toate temele și pictogramele elementare, puteți să atrageți și ceea ce doriți acolo.

Puteți instala oricare dintre celelalte pachete de la Pantheon cu PPA. Puteți găsi întreaga listă pe pagina Launchpad.

Când ați terminat, ar fi o idee bună să actualizați Ubuntu pentru a vedea dacă alte pachete ar trebui actualizate pentru a se potrivi cu versiunile din PPA.

Reporniți în Pantheon

Delect Pantheon Pentru a vă conecta

Când ați terminat instalarea Pantheon și actualizarea Ubuntu, puteți reporni Ubuntu. Când Ubuntu termină boot-ul, trebuie să ajungeți în LightDM în loc de GDM, care era implicit. Acesta este un semn bun că totul a funcționat corect. Faceți clic pe pictograma desktop pentru a schimba mediul la care doriți să vă conectați. Panteonul ar trebui să fie listat acolo ca opțiune disponibilă și ar trebui să o alegeți.

Panteonul pe Ubuntu

Când vă conectați la noul desktop Pantheon, veți fi întâmpinat cu ceva care pare a fi o încrucișare între Ubuntu și sistemul de operare Elementary. Puteți utiliza setările pentru a schimba tema oricum doriți. Pantheon este un desktop GTK bazat pe GNOME, deci majoritatea temelor compatibile vor funcționa cu Pantheon.

Deoarece acest lucru se realizează printr-un PPA care este întreținut în mod activ de dezvoltatorii sistemului de operare Elementary pentru Elementary, nu există niciun risc real ca desktopul Pantheon să cadă vreodată prea depășit sau să fie abandonat. În schimb, veți putea menține Pantheon actualizat alături de Ubuntu și veți primi cele mai recente beneficii direct de la Elementary OS. Este posibil să fie necesar să vă schimbați fișierul din depozit pentru a reflecta noile versiuni la sosire, dar cam atât.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x