Cum se instalează și se joacă World of Warcraft pe Ubuntu

Cum se instalează și se joacă World of Warcraft pe Ubuntu
⏱️ 6 min read

Pe măsură ce se apropie cea de-a șaptea expansiune a World of Warcraft, interesul pentru venerabilul MMO este din nou apoge. De mult timp, WoW a fost un joc cunoscut pentru a funcționa bine prin stratul de compatibilitate Wine pe Linux, chiar dacă nu a fost niciodată acceptat oficial. A existat chiar un moment în care zvonurile spun că dezvoltatorii Blizzard au testat compatibilitatea WoW pentru Wine.

De când World of Warcraft a renunțat la suportul OpenGL și a trecut la DirectX 11, lucrurile nu au fost atât de simple. Au existat o mulțime de defecțiuni și erori grafice ciudate, iar acest lucru nu ia în considerare aplicația problematică Battle.net sau scăderea frecvențelor. Dar poate fi totuși la fel de ușor ca înainte.

Lutris și instalările sale cu scripturi fac ca jocul World of Warcraft pe Ubuntu să fie la fel de ușor ca și Windows, iar performanța este excelentă, chiar și pe sistemele cu putere redusă.

Asigurați-vă că driverele dvs. sunt instalate

Înainte de a merge mai departe, asigurați-vă că aveți cele mai recente drivere instalate pentru placa grafică. Consultați ghidul Steam. Face o treabă grozavă acoperind destul instalarea driverului. După ce ați instalat driverele, reporniți computerul pentru a vă asigura că le utilizați.

Instalați Lutris

Lutris nu se află în depozitele implicite Ubuntu, dar dezvoltatorii Lutris păstrează un depozit convenabil. Înainte de a începe configurarea, totuși, va trebui să creați un cont Lutris, dacă nu aveți deja unul.

Creați-vă contul Lutris

Mergeți la Pagina de înregistrare Lutris și creați-vă contul. Lutris folosește contul numai pentru a urmări descărcările și biblioteca dvs. Nu vă vând nimic și nu încearcă să vă urmărească. Trebuie doar să îi oferiți un nume de utilizator, un e-mail și o parolă.

Adăugați depozitul Lutris

Adăugați depozitul Lutris

Aceste instrucțiuni din depozit sunt în formă dreaptă Lutris. Mai întâi caută ce versiune de Ubuntu rulezi, apoi creează un fișier în directorul surselor Apt care indică depozitul pentru versiunea ta de Ubuntu. În cele din urmă, importă cheia de semnare GPG pentru depozit.

După ce ați executat toate cele trei comenzi, sunteți gata să actualizați Apt și să instalați Lutris. De acum înainte, veți primi actualizări regulate pentru Lutris pe sistemul dvs.

Instalați Lutris

Actualizați Apt și instalați Lutris așa cum ați face în mod normal.

Rulați programul de instalare WoW

Porniți scriptul de instalare WoW

Lutris are o pagină pe site-ul său web pentru fiecare joc pe care îl acceptă. WoW nu face excepție. Du-te la Pagina lui Lutris WoW, și faceți clic pe butonul „Instalare” de sub imaginea principală. Browserul dvs. vă va întreba dacă doriți să deschideți scriptul cu Lutris. Dați clic pe „De acord”.

Se va deschide o fereastră nouă. Va începe prin a vă întreba dacă doriți, de fapt, să începeți instalarea WoW. Faceți clic pentru a confirma. Scriptul de instalare Lutris va începe și va începe configurarea prefixului Wine pentru WoW. În acest proces, va descărca câteva componente și fonturi Windows pentru ca totul să meargă fără probleme.

Apoi, programul de instalare va porni programul obișnuit de instalare Battle.net. Urmați pașii pentru Battle.net. Cand e gata, nu conectați-vă. În schimb, închideți fereastra Battle.net pentru a permite instalatorului să termine. După câteva secunde, Lutris vă va arăta un mesaj de succes. Închideți fereastra de mesaje. Mai trebuie să faci ceva.

Căutați actualizări de vin

Actualizările vinului frecvent și acele actualizări aduc de obicei îmbunătățiri ale performanței. Înainte de a începe jocul, cel mai bine este să vă asigurați că utilizați cea mai recentă versiune de Wine.

Lutris Runners

Faceți clic pe pictograma „Runners” din partea de sus a ferestrei principale Lutris. Este a doua pictogramă din stânga și arată ca unelte în mod implicit.

Obțineți ultimul vin PBA

Se va deschide o nouă fereastră, afișând o listă cu alergătorii disponibili. Lista este alfabetică, deci Wine se află în partea de jos. Derulați în jos și faceți clic pe Wine. Se va deschide o fereastră nouă care conține versiunile disponibile pentru Wine. Există o mulțime. Căutați cea mai recentă versiune cu patch-urile PBA. Va avea „pba” în nume. Faceți clic pe caseta de selectare de lângă nume pentru a începe descărcarea acestuia. Dacă este deja bifat, aveți cel mai recent. Închideți ambele ferestre de rulare și reveniți la ecranul principal Lutris.

Configurați WoW pentru ultimul vin

Faceți clic dreapta pe imaginea bannerului WoW și selectați „Configurare” din meniul care apare deschis. Se va deschide o altă fereastră cu toate opțiunile disponibile pentru instalarea WoW. Faceți clic pe „Opțiuni Runner” și căutați opțiunea Wine. Selectați versiunea Wine și alegeți cea mai recentă versiune Wine-PBA.

Reveniți la fereastra principală Lutris.

Joacă World of Warcraft

Battle.net Prin Vin

Faceți clic pe imaginea bannerului WoW pentru a lansa jocul. De fapt, nu este jocul. Programul de instalare Lutris poate merge atât de departe și nu poate scripta clientul Battle.net. Va trebui să vă conectați la contul dvs. Battle.net și să faceți clic pe butonul „Instalați” pentru WoW. Totuși, nu ai nimic special de care ai nevoie. Aceasta este doar procedura standard, ca pe Windows.

Jocul va dura ceva timp pentru descărcare. World of Warcraft cântărește aproximativ 50 GB. După ce îl ai, lansează jocul cu „Joacă”.

Este întotdeauna un pariu sigur să renunțați la setări la început pentru a vă asigura că totul funcționează corect. Apoi, formați-l încet pentru a vedea ce se poate ocupa computerul dvs. Încercați să explorați o capitală în joc pentru a o testa.

Redarea WoW pe Linux

Cel mai recent patch pentru expansiune abia lansat. Nu vă așteptați la perfecțiune. La testarea acestui lucru, a existat o eroare ciudată în care texturile nu s-au încărcat. Pare a fi o chestie de cache, deoarece s-a oprit, ci doar să fie pregătită. Asta înseamnă, de asemenea, că nu ar trebui să aveți probleme noi când se lansează Battle for Azeroth.

Pentru Hoardă!

Acestea fiind spuse, nu există niciun motiv pentru care să nu te poți bucura din plin de joc. Și, desigur, PENTRU HORDE!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x