Cum se instalează și se utilizează sistemul de comentarii Disqus pe WordPress

Cum se instalează și se utilizează sistemul de comentarii Disqus pe WordPress
⏱️ 5 min read

Un sistem de comentarii este o caracteristică foarte importantă pentru un site web interactiv. De asemenea, este necesar să creați trafic către un site web. Atunci când utilizați un site web WordPress, sistemul de comentarii Disqus este unul dintre cele mai bune sisteme de comentarii pentru a îmbunătăți comentariile și discuțiile.

Vine cu câteva funcții, printre care următoarele:

  • Permiterea vizitatorilor site-ului web să se conecteze utilizând conturile lor de socializare precum Twitter, Facebook și Google+, printre altele.
  • Este compatibil cu multe sisteme de gestionare a conținutului, ceea ce înseamnă că comentariile pot fi mutate cu ușurință atunci când mutați un blog pe o altă platformă.
  • Securitatea are prioritate în Disqus. Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la spam, deoarece vine cu un sistem încorporat de protecție împotriva spamului.
  • Google indexează comentariile privind sistemul de comentarii, ridicând astfel clasamentul pe motoarele de căutare.
  • Nu este nevoie să creați o bază de date diferită pentru comentarii, deoarece acestea sunt stocate pe același sistem de baze de date.

În acest articol discutăm despre modul de instalare și configurare a sistemului de comentarii pe un site web WordPress.

Crearea unui cont Disqus

Primul pas este crearea unui cont Disqus. După crearea cu succes a contului, conectați-vă folosind acreditările dvs. Veți fi direcționat către un ecran similar cu următoarea imagine.

Vom alege a doua opțiune de mai sus, care ne va permite să instalăm Disqus pe site-ul nostru. Selectarea celei de-a doua opțiuni vă duce la ecranul de mai jos. Aici trebuie să introduceți numele site-ului dvs. web și să alegeți o categorie.

disqus-înregistrare-site

După completarea numelui site-ului web și alegerea categoriei, veți fi condus la un alt ecran unde ar trebui să alegeți un plan. În acest caz, alegem planul de bază, care este gratuit. Aceasta vă duce la un alt ecran în care alegeți platforma pe care rulează site-ul dvs. În acest caz, alegem WordPress.

disqus-platform

Apoi sunteți condus la un ecran unde există instrucțiuni despre cum să procedați. Instrucțiunile depind de dacă rulați un WordPress auto-găzduit sau nu.

disqus-install-instructions

Instalarea pluginului

Următorul pas este să vă conectați la tabloul de bord WordPress ca administrator și să treceți la butonul „Plugins”, apoi să faceți clic pe „Adăugați un nou”. Aceasta ne duce la pagina de pluginuri. Căutați „Disqus” și faceți clic pe butonul „Instalați acum” așa cum se arată mai jos.

disqus-plugin-install

După instalare, faceți clic pe butonul „Activare plugin”. Ați instalat și activat pluginul cu succes. Următorul pas este să-l configurăm astfel încât să-l putem folosi. Pentru a activa pluginul, faceți clic din nou pe „Plugins” din partea stângă a ecranului tabloului de bord WordPress, apoi localizați „Disqus Comment System”. Sub plugin există un link „Configurare”, așa cum se arată mai jos. Apasa pe link.

discus-conf1

Aceasta vă duce la un alt ecran care vă cere să actualizați baza de date WordPress. Faceți clic pe butonul „Upgrade”.

disqus-database-upgrade

Veți fi apoi condus la un ecran „Instalare Comentarii Disqus”, unde vi se solicită să introduceți datele de conectare Disqus. Acestea sunt acreditările pe care le-ați folosit pentru a vă crea contul mai devreme. După ce introduceți acreditările, faceți clic pe butonul Următor.

disqus-login-credentials

Toate site-urile pe care le-ați adăugat anterior managerului de cont Disqus vor apărea acum. Alegeți site-ul cu instalarea actuală a WordPress. Sistemul de comentarii Disqus se va instala acum și veți fi condus la ecranul de mai jos.

disqus-instalare-finalizată

Nu avem încă comentarii; prin urmare, făcând clic pe linkul tabloului de bord pentru moderare ne duce la ecranul de mai jos.

disqus-moderare

Dacă aveți comentarii pe site-ul dvs., acestea vor fi acum exportate din sistemul de comentarii WordPress în Disqus.

Importul și exportul comentariilor

Acum putem exporta comentarii de la WordPress la Disqus dacă există comentarii. Pe tabloul de bord, faceți clic pe Comentarii din partea stângă, care vă duce la ecranul „Instalare Comentarii Disqus”. Faceți clic pe „Setări plugin” în colțul din dreapta sus al ecranului. Accesați secțiunea „Import și export” care afișează ecranul din imaginea de mai jos:

disqus-import-export

Dacă faceți clic pe butonul „Exportați comentarii”, veți exporta toate comentariile pe care le aveți asupra sistemului WordPress în Disqus. Acest lucru poate dura mult, în funcție de numărul de comentarii pe care le aveți în sistem. După finalizarea procesării, sunteți condus la un ecran care arată ca următoarea imagine.

procesare de disqus

Puteți face clic pe linkul „Vedeți starea importului” adiacent bifării verzi pentru a vedea dacă procesul este finalizat. După finalizarea procesului, accesați tabloul de bord Disqus. Ar trebui să vedeți un ecran similar cu următoarea imagine.

disqus-with-comments

Pe acest ecran primiți file pentru a vedea Toate comentariile, Șters, Spam, În așteptare și Comentarii aprobate. Acesta este ecranul pe care îl veți folosi acum pentru a modera comentariile. Puteți șterge, trece la spam și aproba comentarii.

Frontendul

Pe frontend, utilizatorii pot vedea, scrie, răspunde la comentarii și partaja comentariile pe social media. După cum se arată în imaginea de mai jos, aceștia pot folosi Facebook, Google+, Twitter sau conturile lor Disqus pentru a se conecta și a crea comentarii.

disqus-frontend

Concluzie

Disqus creează posibilități de discuții care ajută foarte mult la aducerea traficului și la creșterea volumului de activități pe un site web. Este foarte ușor de instalat și de utilizat, permițându-i să moderezi ușor comentariile pe site-ul lor web.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x