Cum se instalează Skype în Ubuntu

Cum se instalează Skype în Ubuntu
⏱️ 3 min read

Există de fapt câteva modalități de a instala Skype și de a rula pe sistemul dvs. Ubuntu. Ambele sunt destul de ușoare. Este probabil mai convenabil să folosiți un pachet Snap, dar puteți descărca și instala Skype direct de pe site-ul Microsoft.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Cu o clipă

Snaps-urile sunt un format de ambalare universal relativ nou pentru Linux. Asta înseamnă că pachetele Snap vor funcționa pe toate distribuțiile Linux, făcându-l un format ideal pentru aplicații precum Skype.

Abia recent, Skype a început să împacheteze într-un format Snap, ceea ce este mare lucru, deoarece Skype a fost, din punct de vedere istoric, unul dintre pachetele mai problematice de gestionat pe Linux. Sperăm că acest pas înainte va face Skype mai fiabil pentru utilizatorii Linux.

Verificați Snapd

Canonical, compania mamă Ubuntu, este responsabilă pentru crearea formatului Snap. Așadar, asistența pe Ubuntu este cam la fel de bună. Doar verificați dacă instalarea Ubuntu rulează snapd serviciu, dar probabil că este.

Dacă nu este, instalați pachetul.

Instalați Skype

Instalați Skype Snap

Acum puteți instala Skype. Snaps-urile sunt ca orice alte pachete Linux, deci puteți spune managerului de pachete să îl instaleze.

--classic flag este necesar pentru partajarea de fișiere prin Skype.

Calea clasică

Dacă nu doriți să vă implicați în Snap, puteți descărca și instala un pachet clasic „.deb” direct de la Microsoft.

Obțineți pachetul

Descărcare Skype

Mergeți la Microsoft Pagina de descărcare Skypeși selectați „Skype pentru Linux DEB”. Salvați pachetul când vi se cere.

Instalați cu DPKG

Deschideți un terminal și schimbați-vă în directorul de descărcare.

Apoi, utilizați dpkg pentru a instala Skype.

Cel mai ușor mod: faceți dublu clic

O modalitate mai ușoară (sau poate cea mai ușoară) de a instala un fișier .deb în Ubuntu este să faceți dublu clic pe el, cum ar fi modul în care faceți dublu clic pe un fișier .exe în Windows. În fereastra care se deschide, faceți clic pe „Instalați”.

ubuntu-install-skype-deb

Folosind Skype

Lansator Skype

Skype pentru Linux seamănă foarte mult cu versiunea aplicației web a Skype. Asta pentru că practic este versiunea aplicației web. Microsoft a devenit cam leneș cu asta. Totuși, este mai bun decât vechea versiune buggy a Skype care nu a primit niciodată actualizări.

Skype rulează pe Ubuntu

După ce porniți Skype, conectați-vă la contul dvs. sau creați unul. Veți fi lăsat în aceeași interfață pe care v-ați aștepta, cu contactele dvs. în stânga și un spațiu de chat / stare în dreapta. Din nou, este aproape identic cu interfața web.

De aici, puteți utiliza Skype așa cum sunteți obișnuiți. Skype va rula la pornire în mod implicit și se va muta pe fundal când este închis. Asigurați-vă că modificați acest comportament dacă nu este ceea ce doriți.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x