Cum se instalează TWRP Recovery pe Android fără Root

Cum se instalează TWRP Recovery pe Android fără Root
⏱️ 5 min read

TWRP înseamnă Team Win Recovery Project și este un software open-source de recuperare pentru dispozitive și telefoane Android. TWRP permite utilizatorului să salveze, să instaleze, să facă backup și să restaureze firmware-ul de pe un dispozitiv fără a fi nevoie să vă faceți griji cu privire la stricarea stării dispozitivului atunci când înrădăcinați, blocați sau instalați un firmware nou pe un dispozitiv Android. Aici vă vom arăta cum să instalați TWRP pe telefonul dvs. Android fără rădăcină.

Notă: nu trebuie să vă rădăcinați dispozitivul pentru a instala TWRP, dar va trebui să deblocați bootloader-ul, care va șterge tot conținutul de pe dispozitiv. De asemenea, metoda de deblocare a bootloaderului este diferită pentru fiecare dispozitiv, astfel încât kilometrajul dvs. va varia.

1. Descărcați și extrageți instrumentele SDK Android

Înainte de a instala TWRP, va trebui să instalați fișierul Instrumentele SDK Android. Puteți descărca pachetul care corespunde sistemului dvs. de operare din secțiunea „Numai instrumente pentru linia de comandă” de pe site-ul dezvoltatorului Android.

După descărcare, extrageți instrumentele din linia de comandă într-o locație la alegere.

2. Descărcați imaginea TWRP care corespunde dispozitivului dvs.

Instalați descărcarea Twrp

Va trebui să descărcați imaginea TWRP care se potrivește cu dispozitivul dvs. Puteți găsi un lista completă a fișierelor imagine disponibile pe site-ul web TWRP.

3. Deblocați opțiunile dezvoltatorului, activați depanarea USB și activați deblocarea OEM

Va trebui să deblocați opțiunile pentru dezvoltatori de pe telefon. Pentru aceasta, accesați „Despre” telefonul din aplicația Setări a telefonului. Va trebui să atingeți „Build number” de șapte ori înainte de a vi se acorda acces la opțiunile pentru dezvoltatori.

Instalați opțiunile Twrp Dev

Apăsați butonul Înapoi și selectați „Depanare USB”. Apăsați OK.

Instalați Twrp Usb Debugging

Apoi, căutați „Activați deblocarea OEM” în meniul Opțiuni dezvoltator și selectați această opțiune.

Instalați Twrp Enable Oem Unlock

Dispozitivul vă va solicita să introduceți codul de securitate și va declara că deblocarea bootloaderului va dezactiva caracteristica de protecție a dispozitivului. Acest lucru vă permite să deblocați bootloader-ul la începutul pornirii dispozitivului. Deblocarea încărcătorului de boot va șterge datele de pe dispozitiv. Asigurați-vă că faceți backup pentru toate fișierele, imaginile, datele și setările pe care doriți să le păstrați.

4. Conectați dispozitivul la computer

Conectați dispozitivul la computer prin USB-C sau micro USB. Când vă conectați dispozitivul la computer, vi se poate solicita un mesaj care să solicite permisiunea depanării USB, dacă da, atingeți „Permiteți întotdeauna de la acest computer” și atingeți butonul OK

5. Instalați TWRP prin promptul de comandă

Acest lucru va varia în funcție de sistemul dvs. de operare, dar va trebui să lansați un prompt de comandă în folderul în care ați instalat / extras instrumentele SDK Android. De asemenea, va trebui să plasați fișierul dvs. imagine TWRP în acest folder.

În fereastra de comandă, tastați:

apoi apăsați Enter. Dispozitivul dvs. va fi listat.

twrp-command-window

Apoi, tastați următoarea comandă pentru a reporni dispozitivul în modul bootlader / fastboot:

Apoi, executați:

Va trebui să vă asigurați că înlocuiți versiunea TWRP din această linie de cod pentru cea care corespunde celei pe care trebuie să o încărcați pe dispozitiv.

În cele din urmă, rulați următoarea linie de cod:

După finalizarea acestui pas, veți putea porni dispozitivul utilizând recuperarea personalizată TWRP și puteți utiliza caracteristicile acestuia.

Pornirea în TWRP Recovery

Acesta este un alt lucru care va varia de la un dispozitiv la altul, dar de obicei există o combinație de chei care trebuie efectuată de utilizatori pentru a plasa dispozitivele în modul de recuperare. De exemplu, unele dispozitive necesită să apăsați butoanele de alimentare și de creștere a volumului în timp ce acestea sunt oprite pentru a porni în recuperarea TWRP.

Poate doriți să faceți un pas mai departe și să vă rădăcinați dispozitivul Android? Te-am acoperit. Ca urmare a acestui fapt, iată cum puteți verifica dacă telefonul dvs. Android este înrădăcinat.

Legate de:

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x