Cum se instalează Ubuntu cu hard disk separat și acasă

Cum se instalează Ubuntu cu hard disk separat și acasă
⏱️ 6 min read

Când construiți o instalare Linux, există două opțiuni. Prima opțiune este de a găsi o unitate SSD ultrarapidă. Acest lucru va asigura durate de pornire foarte rapide și viteză generală la accesarea datelor. A doua opțiune este să alegeți o unitate de disc rotativă mai lentă, dar mai puternică – una cu RPM rapide și o cantitate mare de stocare. Acest lucru asigură o cantitate masivă de stocare pentru aplicații și date.

Cu toate acestea, după cum știu unii utilizatori de Linux, unitățile cu stare solidă sunt frumoase, dar scumpe, iar unitățile de disc rotative au mult spațiu de stocare, dar tind să fie lente. Dacă ți-aș spune că este posibil să le ai pe amândouă? O unitate de stat solidă super-rapidă și modernă care alimentează nucleul Linux și o unitate de disc mare rotativă pentru toate datele.

În acest articol vom trece în revistă modul de instalare a Ubuntu Linux cu unități de rădăcină separate și de acasă – cu folderul rădăcină în SSD și folderul de acasă pe discul rotativ.

Nu aveți hard disk-uri suplimentare? Încercați carduri SD!

Configurarea unei instalări Linux pe mai multe unități este excelentă și ceva ce ar trebui să aibă utilizatorii avansați. Cu toate acestea, există un alt motiv pentru care utilizatorii pot face o astfel de configurare – laptopuri cu capacitate redusă de stocare. Poate aveți un laptop ieftin care nu a costat mult, iar Linux a fost instalat pe el. Nu este mult, dar laptopul are un slot pentru card SD.

Acest ghid este destinat și pentru acele tipuri de computere. Urmați acest ghid și, în loc de un al doilea hard disk, poate ieșiți și cumpărați un card SD rapid și rapid pentru laptop și utilizați-l ca folder de acasă. Acest tutorial va funcționa și pentru acest caz de utilizare!

Realizarea discului USB

Începeți prin a vă îndrepta către acest site web pentru a descărca cea mai recentă versiune de Ubuntu Linux. Atunci Descarca instrumentul de imagine USB Etcher. Acesta este un instrument foarte ușor de utilizat și acceptă toate sistemele de operare majore. De asemenea, veți avea nevoie de o unitate USB de cel puțin 2 GB.

ubuntu-browse-for-ubuntu-iso

Instalați Etcher, apoi lansați-l. Faceți o imagine făcând clic pe butonul „Selectare imagine”. Acest lucru va determina utilizatorul să caute imaginea ISO. Găsiți fișierul ISO Ubuntu descărcat mai devreme și selectați-l. De aici, introduceți unitatea USB. Etcher ar trebui să îl selecteze automat. Apoi, faceți clic pe „Flash!” buton. Va începe procesul de creare a discului live Ubuntu.

Pentru a porni în Ubuntu, configurați BIOS-ul. Acest lucru este necesar, astfel încât computerul să poată porni noul USB creat USB live. Pentru a intra în BIOS, reporniți cu USB-ul și apăsați tasta corectă (Del, F2 sau orice altă cheie este pe aparatul dvs. particular). Găsiți unde este opțiunea de a activa pornirea de pe USB și activați-o.

Dacă PC-ul dvs. nu acceptă pornirea de pe USB, ardeți imaginea Ubuntu pe un DVD.

Instalare

Când Ubuntu se încarcă pentru prima dată, apare ecranul de întâmpinare cu două opțiuni. Selectați butonul „Instalare Ubuntu” pentru a continua. În pagina următoare, instrumentul de instalare Ubiquity cere utilizatorului să selecteze unele opțiuni. Aceste opțiuni nu sunt obligatorii și pot fi ignorate. Cu toate acestea, se recomandă ca ambele casete să fie bifate, deoarece economisesc timp după instalare, în special odată cu instalarea codecurilor MP3 și actualizarea sistemului.

ubuntu-pregătirea-instalării

După ce ați selectat ambele casete din pagina „Pregătirea instalării Ubuntu”, va fi timpul să selectați tipul de instalare. Sunt multi. Cu toate acestea, cu acest tutorial opțiunea necesară este cea personalizată. Pentru a ajunge la pagina de instalare personalizată, selectați caseta „altceva”, apoi faceți clic pe continuare.

Acest lucru dezvăluie instrumentul de partiționare a instalării personalizate Ubuntu. Va afișa toate discurile care pot instala Ubuntu. Dacă sunt disponibile două unități de hard disk, acestea vor apărea. Dacă un card SD este conectat, acesta va apărea.

Selectați unitatea de disc pe care intenționați să o utilizați pentru sistemul de fișiere rădăcină. Dacă există deja o tabelă de partiții pe ea, editorul va afișa partiții. Ștergeți-le pe toate, folosind instrumentul. Dacă unitatea nu este formatată și nu are partiții, selectați unitatea cu mouse-ul, apoi faceți clic pe „tabel de partiții nou”. Faceți acest lucru pentru toate unitățile, astfel încât ambele să aibă tabele de partiții.

ubuntu-create-mount-point

Acum că ambele unități au tabele de partiții (și partițiile șterse), configurarea poate începe. Selectați spațiul liber sub unitatea unu, apoi faceți clic pe butonul semnului plus pentru a crea o partiție nouă. Aceasta va afișa „Fereastra de partiție Creați”. Permiteți instrumentului să utilizeze întregul hard disk, apoi accesați meniul drop-down „Mount Point”. Selectați / ca punct de montare, apoi butonul OK pentru a confirma setările.

Faceți același lucru cu a doua unitate. De data aceasta selectați /home ca punct de montare. Cu ambele unități configurate, selectați unitatea corectă la care va merge încărcătorul de încărcare, apoi faceți clic pe butonul „instalați acum” pentru a începe procesul de instalare.

ubuntu-multi-drive-layout

Procesul de instalare de aici este instalarea standard. Creați un nume de utilizator, selectați fusul orar etc.

Note: Instalați în modul UEFI? O partiție FAT32 de 512 MB va trebui creată pentru boot. Faceți acest lucru înainte de a crea alte partiții. Asigurați-vă că selectați „/ boot” ca punct de montare și pentru această partiție.

Dacă aveți nevoie de Swap, creați o partiție pe prima unitate înainte de a face partiția folosită /. Acest lucru se poate face făcând clic pe butonul „+” (plus), introducând dimensiunea dorită și selectând „zona de schimb” în meniul derulant.

Concluzie

Cel mai bun lucru despre Linux este cât de configurabil este. Câte alte sisteme de operare vă permit să împărțiți sistemul de fișiere pe hard diskuri separate? Nu mulți, asta e sigur! Sper că prin acest ghid veți realiza adevărata putere pe care Ubuntu o poate oferi!

Ați folosi mai multe unități în instalarea Ubuntu? Spuneți-ne mai jos în comentarii.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x