Cum se instalează Ubuntu pe telefonul dvs. Android utilizând Linux Deploy

Cum se instalează Ubuntu pe telefonul dvs. Android utilizând Linux Deploy
⏱️ 2 min read

Este ușor să uiți că Android este uneori un sistem de operare bazat pe Linux. Dar este și păstrează o parte din deschiderea și flexibilitatea care îi atrage pe oameni către platforma Linux.

De exemplu, puteți instala de fapt o distribuție Linux completă pe dispozitivul dvs. Android. Vom demonstra cum să instalați Ubuntu pe Android utilizând o aplicație numită Linux Deploy, care va instala mediul desktop Linux, dar puteți utiliza aceeași metodă pentru a instala Debian sau alte distribuții Linux.

Notă: va trebui să vă rădăcinați dispozitivul Android înainte de a începe acest proces.

Instalați și implementați Linux pe Android

Mai întâi, instalați BusyBox. Acesta este un set de instrumente care vă deblochează telefonul Android pentru diferite comenzi Linux, care sunt esențiale pentru punerea în funcțiune a Ubuntu. Nu va trebui să utilizați activ acest lucru după instalare.

De asemenea, veți avea nevoie VNC Viewer, o aplicație desktop la distanță care creează fereastra în care Ubuntu va rula pe dispozitivul dvs. Android. Aceasta este ceea ce veți folosi în cele din urmă pentru a pune Linux în funcțiune.

În cele din urmă, trebuie să instalați Implementare Linux, pe care îl veți folosi pentru a instala Ubuntu (sau una dintre mai multe versiuni diferite de Linux, de altfel).

După instalarea Linux Deploy, deschideți-l și atingeți pictograma cu cele trei glisoare (colțul din dreapta jos).

Aici puteți selecta distribuția Linux pe care doriți să o instalați. (Doar atingeți „Distribuție”, apoi selectați numele distribuției – am mers cu Ubuntu.)

După aceea, derulați la secțiunea GUI din partea de jos, atingeți caseta „Activare” și asigurați-vă că „VNC” este selectat în „Subsistem grafic”.

install-linux-deploy-android-enable-gui

După ce ați făcut acest lucru, puteți accesa și „Setări GUI” pentru a seta rezoluția Linux după ce acesta rulează. Dacă nu aveți o tabletă, rezoluția implicită de 1920 x 1080 pe majoritatea smartphone-urilor este probabil prea mare pentru a utiliza practic Linux, așa că vă recomandăm să o reduceți la 1024 × 576 sau 1152 × 648.

instalare-Linux-implementare-rezoluție-Android

În cele din urmă, derulați înapoi până la jumătate până găsiți „Nume utilizator” și „Parolă utilizator”. Notează-le sau înlocuiește-le cu ale tale.

install-linux-deploy-android-user-name-password

Acestea sunt toate setările pe care trebuie să le modificați. Reveniți la ecranul de pornire Linux Deploy, atingeți pictograma meniului cu trei puncte din partea dreaptă sus și atingeți „Instalați”.

install-linux-deploy-android-install

Instalarea poate dura de la unul la câteva minute, în funcție de viteza smartphone-ului.

După ce ați terminat (notat cu mesajul „

Rulați Linux pe Android

Dar, pentru a vedea și utiliza Linux, trebuie să utilizați VNC Viewer. Deschideți VNC Viewer, atingeți pictograma verde „+” din partea dreaptă jos, apoi în caseta „Conexiune nouă” introduceți „localhost” ca adresă și dați conexiunii un nume la alegere. (Am mers cu „Linux”.) Faceți clic pe „Creați”.

install-linux-deploy-android-new-connection

Atingeți noua conexiune în VNC Viewer pentru a o deschide, iar versiunea dvs. Linux ar trebui să se deschidă!

install-linux-deploy-android-ubuntu-running

Nu va avea nimic instalat în mod implicit, dar puteți merge la Terminal și sudo apt-get install diferite programe software ca dvs. în mod normal în Linux.

Concluzie

Asta e. Acum aveți o distribuție Linux complet funcțională pe dispozitivul dvs. Android.

install-linux-deploy-android-root-browser

Dacă în orice moment decideți că nu mai doriți Linux, nu este cazul dezinstalării Linux Deploy. În schimb, va trebui să utilizați un explorator de fișiere cu acces root (am folosit Root Browser), găsiți directorul „/data/user/0/ru.meefik.linuxdeploy/env” și ștergeți-l. (Puteți schimba directorul implicit de instalare Linux în meniul de setări Linux Deploy).

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x