Cum se instalează versiunea GTK3 a MATE pe Arch Linux

Cum se instalează versiunea GTK3 a MATE pe Arch Linux

⌛ Reading Time: 3 minutes

Dacă ar fi să descriu una dintre tendințele Linux actuale până târziu, ar fi desktop-uri ușoare. A fost generat mult interes în jurul proiectelor care creează o experiență Linux desktop care are capacitatea de a rula mai ușor pe mașina dvs.

Poate că cel mai notabil este proiectul Mate. Dacă nu știți despre asta, iată o prezentare rapidă. Mate este succesorul spiritual al extrem de popular Gnome 2.x. Au luat codul sursă din vechiul proiect și l-au transformat în ceva mult mai modern.

Desktop-ul Mate este destul de grozav. Este ușor, eficient și oamenilor nu le este greu să-și dea seama. Există însă o problemă. Software-ul pe care este construit devine destul de datat și nu este la fel de bun pe cât ar putea fi. Cum rezolvăm această problemă? Simplu! Upgrade Mate la GTK3.

Notă: actualizarea Mate de la GTK2 la GTK3 este instabilă. Faceți acest lucru pe propriul risc.

Actualizarea Mate de la GTK2 la GTK3

Pentru a actualiza instalarea Mate, va trebui să adăugați un depozit la fișierul de configurare pacman. Puteți face acest lucru cu ușurință editând acest fișier (ca root) în editorul de text la alegere. Deschideți o fereastră de terminal și introduceți următoarele.

După ce ați deschis fișierul “pacman.conf”, lipiți codul de mai jos în el.

Când depozitul a fost adăugat la “pacman.conf”, salvați-l (Ctrl + o) și ieșiți dino (Ctrl + x). După aceea, va trebui să actualizați pacman pentru a reflecta modificările pe care le-ați făcut. Introduceți următoarele în fereastra terminalului.

Cum se instalează GTK3-Versiunea-MATE-on-Arch-Linux-sync-pacman

Acum că pacman este actualizat și vede noul depozit, puteți actualiza în cele din urmă Mate de la GTK2 la GTK3.

Cum se instalează GTK3-Version-of-MATE-on-Arch-Linux-install-mate

Când este introdusă comanda de mai sus, pacman vă va solicita să înlocuiți o mulțime de componente Mate GTK2 cu unele GTK3. Spune da tuturor.

Cum se instalează-GTK3-Versiunea-MATE-pe-Arch-Linux-mate-gtk3-desktop

Când toate componentele sunt înlocuite, veți avea versiunea GTK3 a desktopului Mate în loc de versiunea GTK2.

Reveniți la Mate înapoi la GTK2

Revenirea de la GTK3 la 2 este destul de ușoară. Doar introduceți această comandă într-un terminal pentru ao elimina complet.

După finalizarea acestei comenzi, veți elimina versiunea GTK3 a lui Mate.

Dacă doriți, puteți să reveniți în fișierul “pacman.conf” și să eliminați depozitul. A face acest lucru este considerat opțional, deoarece ambele versiuni ale Mate sunt marcate ca pachete diferite.

Notă: poate fi necesar să reinstalați versiunea GTK2 a lui Mate după ce ați eliminat-o pe cea actualizată.

Concluzie

Mate este un software uimitor dacă ceea ce căutați este o experiență ușoară. E minunat. Are tot ce ai putea cere când vine vorba de un desktop funcțional. Singura problemă reală este că GTK2 începe să-și arate vârsta. Acesta este motivul pentru care mă bucur cu adevărat că există o versiune care rulează cu ceva mai modern.

Ce versiune de Mate preferați? Spuneți-ne ce părere aveți în secțiunea de comentarii de mai jos!

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.