Cum se instalează Windows 10 pe Raspberry Pi

Cum se instalează Windows 10 pe Raspberry Pi
⏱️ 5 min read

Deși Raspberry Pi există de câțiva ani, ați reușit să instalați Linux, BSD și alte sisteme de operare bazate pe ARM, niciodată Microsoft Windows. Acest lucru s-a schimbat odată cu lansarea Windows 10. Microsoft a intensificat și a creat o ediție pentru oasele goale doar pentru Pi.

Utilizatori Mac și Linux: Deși este posibil să intermitem o imagine a cardului SD cu aceste sisteme de operare, Windows 10 IoT core necesită un fișier specific care poate fi găsit doar pe Windows.

Notă: deși Raspberry Pi 3 este acum disponibil și suportul pentru Windows 10 vine, nu există nicio opțiune de a-l instala încă prin tabloul de bord IoT. Acest ghid va fi actualizat pentru a include instrucțiuni pentru Pi 3 când va veni momentul.

Instalați Windows 10 pe computerul dvs. principal

Asigurați-vă că rulați cea mai recentă versiune de Windows 10 pe computerul pe care îl utilizați pentru a realiza cardul SD. Această metodă nu va funcționa dacă rulați Windows 7, 8 sau chiar Windows 8.1. Puteți descărca rapid un ISO din Pagina oficială de descărcare Windows 10 a Microsoft.

După ce îl descărcați, fie puneți un DVD în unitatea optică și faceți dublu clic pe fișierul ISO pentru a-l arde, fie urmați aceste instrucțiuni pentru a crea un disc de instalare USB (urmați aceste linkuri pentru tutorialele Mac și Linux). În acest tutorial, îl folosim Rufus pentru a crea programul de instalare USB.

windows10iot-rufus-pagina web

Du-te la Rufus pe site și, când sunteți pe pagină, derulați în jos. Ar trebui să vedeți un buton de descărcare. Faceți clic pe acesta și obțineți programul. După ce ați descărcat programul, lansați-l. Conectați o unitate USB (nu mai puțin de 4 gigaocteți) și faceți clic pe pictograma discului. Aceasta va deschide un dialog de fișiere și vă va solicita să furnizați un ISO. Folosind acest dialog de fișiere deschise, navigați la locul unde se află fișierul ISO Windows 10 în sistemul dvs. și faceți clic pe Deschidere.

Faceți clic pe butonul Start pentru a crea stick-ul USB de instalare. Când este creat stick-ul USB, configurați-vă BIOS-ul pentru a porni de pe acesta și treceți prin procesul standard de configurare Windows. Asigurați-vă că urmați cu atenție toate instrucțiunile pe care le oferă Microsoft.

Instalați tabloul de bord IoT Windows 10

După instalarea Windows 10 pe computerul dvs., este timpul să instalați tabloul de bord IoT pentru Windows 10. Acesta este programul necesar pentru a crea cardul SD pentru Raspberry Pi 2. În prezent, nu există altă modalitate de a instala Windows pe acest dispozitiv. Obțineți tabloul de bord urmând acest lucru legătură. Pe pagină, faceți clic pe butonul „Obțineți tabloul de bord de bază IoT”Pentru a-l descărca. Programul de instalare pentru acest program va avea instrucțiuni. Asigurați-vă că le urmați cu atenție.

windows10iot-tablou de bord

Microsoft are o mulțime de informații cu privire la tabloul de bord IoT Windows 10 și ce poate face pentru Raspberry Pi. Dacă doriți să utilizați Pi pentru dezvoltare în Windows 10, accesați această pagină pentru a afla tot ce are de spus Microsoft despre nucleul IoT și dezvoltarea Raspberry Pi.

Instalarea Windows 10 IoT pe Raspberry Pi 2

Acum că toate programele necesare sunt instalate pe sistemul dvs., cardul SD poate fi realizat în cele din urmă. Scoateți cardul SD pe care intenționați să îl instalați pe Windows 10 și introduceți-l în cititorul de card SD de pe desktopul Windows 10. Rețineți că cardul SD trebuie să aibă dimensiunea de cel puțin 8 gigaocteți și să aibă clasa 10 sau mai bună.

windows10lot-setup-new-device

Lansați tabloul de bord de bază IoT. Odată lansat, veți vedea câteva lucruri pe ecran sub forma a trei meniuri derulante. Selectați Raspberry Pi 2 în primul meniu derulant, Windows 10 IoT core pentru Raspberry Pi 2 în al doilea și cardul SD pe care intenționați să îl utilizați în al treilea.

După ce totul a fost selectat, faceți clic pe casetă spunând că acceptați termenii și condițiile Microsoft și selectați butonul de descărcare și instalare.

Ceea ce urmează este procesul de intermitent. Veți vedea o bară de progres care va apărea pe ecran și vă va spune că cardul SD este flash. Acest lucru poate dura puțin. Fii răbdător.

Windows10lot-flashing-sd-card

Odată ce clipirea a fost finalizată, se va deschide o altă fereastră. Această fereastră va partiționa cardul SD în mod corect.

windows10lot-dism

După finalizarea procesului de partiționare, tabloul de bord IoT vă va anunța că cardul SD este gata.

Windows10lot-sd-card-ready

În cele din urmă, doar introduceți cardul SD în raspberry Pi, conectați-vă perifericele, cablul de rețea, afișajul și porniți-l. Asta e! Acum rulați Windows 10 IoT pe Pi!

Concluzie

Windows 10 IoT Core pentru Raspberry Pi este un bun început pentru o piață dominată aproape exclusiv de Linux. Deoarece acesta este Windows 10, nu are aceeași cantitate de comunitate care îl înconjoară și, prin urmare, are mai puțin entuziasm pentru implementarea sa pe aceste tipuri de plăci hobby.

Nu putem decât să sperăm că pe măsură ce Windows 10 IoT va fi adoptat mai mult, comunitatea Pi va veni împreună și va realiza ce instrument util este și are potențialul de a deveni.

Ați folosi Windows 10 pe Pi 2? Spuneți-ne de ce sau de ce nu mai jos!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x