de Ryan Gordon

Cum se integrează Google Login într-o aplicație Ionic cu Firebase

Cum se integreaza Google Login intr o aplicatie Ionic cu Firebase

Multe aplicații în aceste zile trebuie să mențină o formă de autentificare a utilizatorului. Acest lucru îi ajută pe utilizatori să își gestioneze conturile și să-și stocheze informațiile în siguranță. Dar crearea contului poate fi o experiență proastă pentru unii utilizatori. Unii nu vor să aibă un alt cont pe un site web unde trebuie să-și amintească încă o altă parolă, deoarece unchiul lor Mick a recomandat să nu folosească niciodată aceeași parolă.

În scopul îmbunătățirii UX pentru acești utilizatori, este util să implementați o modalitate de a vă conecta cu conturi pe care le au deja, cum ar fi Google, Facebook sau Github.

OAuth este modul în care putem realiza acest lucru. Fiecare dintre acești furnizori și mulți alții oferă autentificare OAuth pe care o putem folosi pentru a conecta acești utilizatori cu informațiile lor existente. În plus, dacă unui utilizator îi place să se conecteze cu mai mulți furnizori, putem conecta un cont de utilizator la unul sau mai mulți furnizori. Aceasta înseamnă că un utilizator se poate conecta fie cu Google, fie cu Facebook și totuși să acceseze același cont din sistemul nostru.

Doriți doar codul în loc să urmați postarea? Verificați repo (și dă-i o stea în tine, ți se pare de ajutor)!

Pentru a urma împreună cu acest tutorial, veți avea nevoie de Node.js și Ionic instalate.

Noțiuni de bază

Pentru a instala Ionic și Cordova (care pentru moment este necesar pentru pluginuri), rulați următoarele în terminal după instalarea Node:

npm install -g ionic cordova

Dacă primiți EACCES: permisiunea refuzată, poate fi necesar să executați comanda cu sudo?

1611502507 620 Cum sa dezvolti un flux excelent de conectare pe Facebook

Pentru a crea o aplicație cu Ionic, porniți