Cum se introduce simbolul de grad ° în macOS – Ghid pas cu pas

how to type degree symbol in mac featured
⏱️ 7 min read

Simbolul gradului ° este folosit într-o gamă largă de contexte, cum ar fi în medicină, fizică, construcții și multe altele. Pentru cei care folosesc macOS, scrierea acestuia poate părea o sarcină dificilă, mai ales dacă nu sunt obișnuiți cu sistemul de operare. Însă, există o metodă simplă pentru a scrie simbolul gradului ° în macOS.

Pentru a scrie simbolul gradului ° în macOS, există două metode principale. Prima metodă presupune folosirea tastelor de comandă, opțiune și T. Acestea trebuie ținute apăsat în același timp, apoi se apasă butonul de spațiu pentru a introduce simbolul.

Cea de-a doua metodă implică utilizarea meniului caracterelor speciale. Acesta poate fi găsit în meniul Editare a programelor care acceptă introducerea de text. De asemenea, se poate apăsa combinația de taste Control+Comandă+Spațiu pentru a deschide meniul caracterelor speciale. Căutând simbolul gradului ° în meniu se pot selecta caracterele dorite și se pot adăuga în document.

În concluzie, scrierea simbolului gradului ° este o sarcină simplă în macOS și poate fi realizată prin două metode: prin tastarea combinației de taste sau utilizând meniul caracterelor speciale. Cu aceste trucuri simple, folosirea simbolului gradului ° devine mult mai ușoară pentru cei ce nu sunt familiarizați cu macOS.

Spre deosebire de majoritatea simbolurilor comune pe care le puteți găsi cu ușurință pe tastatura Mac, simbolul ° nu are o tastă specifică pentru el. Asta înseamnă că ori de câte ori doriți să introduceți simbolul gradului pe Mac, probabil îl veți căuta pe Google și îl veți copia și lipi în documentul la care lucrați. Cu toate acestea, există o modalitate mult mai ușoară de a scrie simbolul gradului (°) în macOS și exact asta vom învăța în acest articol.

Cum să inserați un simbol de grad pe Mac

Există mai multe moduri de a scrie simbolul gradului ° pe Mac. Vom discuta toate aceste metode în acest articol și puteți folosi oricare dintre acestea pentru a scrie cu ușurință simbolul gradului. Ca întotdeauna, puteți utiliza cuprinsul de mai jos pentru a verifica metoda care funcționează cel mai bine pentru dvs.

1. Utilizați comanda rapidă de la tastatură Grad (°) pe Mac

De departe, cel mai simplu mod de a introduce simbolul gradului în macOS este utilizarea comenzilor rapide de la tastatură dedicate. Iată care sunt aceste comenzi rapide.

 • Opțiune+Shift+8: Aceasta este comanda rapidă de la tastatură reală pentru introducerea simbolului gradului pe Mac (°)
 • Opțiune+K: Aceasta este comanda rapidă de la tastatură pentru introducerea diacriticului (˚), care arată similar cu simbolul gradului, dar este mai mică și are o utilizare diferită. Deși îl puteți folosi pentru a implica grade în documentele dvs., vă recomandăm să rămâneți cu opțiunea + shift + comanda rapidă K.
 • Opțiune + 0 (zero): Acesta este un alt semn care, deși este similar ca aspect cu simbolul gradului, are de fapt o utilizare foarte diferită. Acesta este indicatorul ordinal masculin (º). Puteți citi mai multe despre el în Aici.

Aceste comenzi rapide funcționează pe macOS, indiferent de aplicația pe care o introduceți. Deci, indiferent dacă scrieți un articol online (ca mine) sau editați un document în Word, Libre Office sau orice alt editor de text Mac, puteți utiliza aceste comenzi rapide pentru a tasta grade (°), diacritice (˚) sau indicator ordinal masculin (º).

2. Introduceți simbolul gradului pe Mac folosind tastatura Emoji

Alternativ, puteți utiliza și tastatura Emoji și simboluri pentru a introduce simbolul de temperatură grad pe dispozitivul dvs. macOS. Iată cum să-l folosești.

 • Presa ‘control + comandă + spațiu‘ când editați text în orice software de pe Mac. Aceasta va deschide tastatura emoji.

Notă: De asemenea, puteți deschide tastatura emoji mergând la „Editare -> Emoji și simboluri” din bara de meniu.

 • Aici, căutați „notă” în caseta de căutare și alegeți pictograma notă. De asemenea, puteți alege °F și °C direct de aici, dacă este necesar.
simbolul gradului pe tastatura emoji mac

3. Introduceți simbolul gradului pe noile MacBook-uri cu o cheie glob

Noile MacBook-uri, precum și noile tastaturi Apple, au o tastă Globe împreună cu tasta Fn (funcție). Puteți folosi acest lucru pentru a deschide rapid tastatura Emoji și simboluri și pentru a introduce simbolul gradului.

 • Când tastați, trebuie doar să apăsați tasta glob de pe tastatură și va apărea tastatura emoji. Acum, puteți căuta „grad” și puteți introduce cu ușurință simbolul gradului (°).
tastatură emoji și simboluri macos

4. Utilizați înlocuirea textului pentru a scrie simbolul gradului în macOS

Deși comanda rapidă de la tastatură modificare + opțiune + 8 Este o modalitate destul de ușoară de a tasta simbolul gradului pe un Mac, dacă sunteți în căutarea unei metode și mai ușoare de a face același lucru, puteți utiliza înlocuirea textului pentru a realiza acest lucru. Iată cum să utilizați înlocuirea textului pentru a tasta simbolul gradului pe Mac.

 • Deschideți Preferințe de sistem și accesați „Tastatură”.
preferințele tastaturii în aplicația de setări mac
 • În bara de navigare de sus, faceți clic pe „Text”.
opțiuni din setările tastaturii macos
 • Aici puteți crea înlocuiri personalizate de text. Faceți clic pe pictograma „+”.
creați noi mac-uri de înlocuire a textului
 • Introduceți textul personalizat pe care doriți să îl utilizați. De exemplu, vreau să folosesc „:degree” pentru a scrie simbolul °, așa că scriu „:degree” în coloana „Înlocuire”.
creați o nouă înlocuire a textului pentru a scrie simbolul gradului pe Mac
 • În coloana „Cu”, tastați simbolul gradului utilizând comanda rapidă de la tastatură Shift + comanda + 8.
simbolul gradului de înlocuire a textului macos

Gata, acum ori de câte ori tastați „:degree” și apăsați spațiu, macOS îl va înlocui automat cu simbolul gradului (°).

Introduceți cu ușurință semnul gradului pe dispozitivul dvs. macOS

Ei bine, acestea au fost diferitele metode pe care le puteți folosi pentru a tasta simbolul gradului (°) în macOS. După cum puteți vedea, există comenzi rapide de la tastatură pe care le puteți utiliza, o tastatură dedicată emoji și simboluri și puteți chiar să folosiți înlocuirea textului pe Mac pentru a tasta rapid simbolul gradului atunci când aveți nevoie. Deci, ce metodă de tastare ° pe Mac vei folosi? Spune-ne în comentarii.

În concluzie, introducerea simbolului gradului (°) pe Mac poate fi o sarcină dificilă, deoarece tastatura nu are o tastă dedicată pentru acesta. Cu toate acestea, există mai multe modalități de a introduce simbolul, inclusiv prin comenzi rapide de la tastatură, tastatura emoji și simboluri, utilizarea tastelor globe sau prin înlocuirea textului. Fiecare dintre aceste metode este eficientă, iar utilizatorii pot decide care se potrivește cel mai bine nevoilor lor.
Cu asta ne luăm rămas bun, dragele noastre roboțele și roboți. Ne vedem în curând, când vom descoperi împreună noi inovații și tehnologii care ne vor transforma viețile. Până atunci, să fim conectați și să ne păstrăm curiozitatea vie!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x