Cum se joacă Cubul Rubik în Terminalul Linux cu nrubik

Cum se joacă Cubul Rubik în Terminalul Linux cu nrubik
⏱️ 3 min read

În ultimul deceniu, jocuri inventive precum Portal și Camera au depășit limitele a ceea ce este posibil pentru puzzle-uri în PC, consolă și mobil. Chiar și cu acele și alte evoluții excelente, totuși, a rămas o prăpastie flagrantă: nu a existat cub Rubik’s Cube bazat pe n-cursuri pentru consola Unix.

Dezvoltatorul Github calebabutler a umplut acest gol. Al lor nrubik proiectul a oferit lumii o opțiune pentru nevoia sa de puzzle-uri digitale, colorate de 3x3x3.

În acest articol vom discuta pe scurt instalarea și mecanica de joc a acestei regândiri a clasicului mindbender cu cuburi.

Casa din lemn de la Sibiel
Casa din lemn de la Sibiel

Instalare

Primul pas în instalare este preluarea codului sursă din depozitul git al calebabutler:

Din directorul în care executați această comandă, git va construi un folder „nrubik” cu codul sursă necesar.

Mutați în acel director:

și faceți din binarul nrubik un fișier executabil cu

Acum puteți rula programul din acel folder – ./nrubik – sau instalați pachetul în sistemul dvs. Veți avea nevoie de un interpret Python2 sau Python3 acceptat de curses pe sistemul dvs. pentru a rula codul.

Instalați global cu

sau local cu

Comenzi

Când porniți nrubik pentru prima dată, terminalul dvs. va afișa un aspect aleatoriu al unui nou cub Rubik digital.

Puteți vedea comenzile disponibile în partea stângă a ecranului. Cubul în sine stă pe dreapta.

Folosiți tastele w, X, A, d, s, și e pentru a deplasa cubul în sensul acelor de ceasornic de-a lungul axelor sale.

Fețele cubului afișate pe ecran sunt afișate într-o ordine logică.

Miscând de sus în jos, vedeți fața „din spate” chiar deasupra feței „de sus”. Rândul de trei blocuri arată, de la stânga la dreapta, fețele „stânga”, „dreapta” și „frontală”. Fața „de jos” se află în partea de jos a colecției.

Dacă terminați un puzzle sau doriți doar să încercați un cub nou, loviți m a amesteca cubul.

Puteți oricând să activați și să dezactivați lista de comenzi cu h cheie.

Culori

Culorile cubului în sine pot oferi, de asemenea, o provocare. Pentru a găzdui terminale cu opt culori, nrubik înlocuiește culoarea portocalie originală cu magenta. Totuși, programul îl listează ca „Portocaliu” și reprezintă fața cubului cu „O.”

Este posibil să vedeți și unele diferențe atunci când vine vorba de tipul de culori terminale pe care le utilizați. Eu prefer Solarizat , astfel încât terminalul său implicit afișează nrubik ca următoarea imagine:

ecranul de pornire nrubiks Solarizat

Aceste culori diferă și mai mult în ceea ce privește faptul că „Alb” este afișat ca fiind aproape de negru în terminal. De asemenea, experiența dvs. se poate modifica ușor, dar reprezentările alfabetice – „W”, „Y”, „O”, „R”, „G” și „B” – nu se vor schimba de la utilizator la utilizator.

Rezolvarea

Rezolvarea cubului digital nrubik este posibilă, chiar dacă nu am nicio șansă pentru o astfel de victorie. Aruncați o privire la captura de ecran a lui calebabutler despre victoria lor.

nrubik rezolvat

Concluzie

Dacă sunteți în căutarea unei noi provocări de puzzle în terminal, nrubik ar putea oferi o soluție minunată. Încercați să nu judecați interfața prea aspru înainte de a-i acorda câteva minute din timpul dvs.

Cu doar zece minute de antrenament, mișcarea în interfața ncurses va deveni mult mai ușoară, permițându-vă să vă concentrați asupra rezolvării cubului. Mult noroc.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x