Dacă ați încercat să aflați cum să deschideți editorul de text Sublim din Git bash, atunci aveți noroc. Acest articol vă va ghida prin procesul cu stres redus sau deloc.

Mi-a luat ceva timp să-mi dau seama cum se face, dar acum pot să vă împărtășesc aceste cunoștințe cu toții în această scriere. Până la sfârșit, veți putea lansa Sublime Text din bash.

Condiții preliminare:

Noțiuni de bază

Text sublim este un editor de cod sursă care ajută dezvoltatorii de software să codeze și să editeze text sau markup.

Are caracteristici uimitoare precum evidențierea sintaxei, indentare, pluginuri și pachete. Toate aceste funcții vă ajută să lucrați mai ușor și mai confortabil și contribuie la o mare varietate de baze de coduri de limbaj de programare.

După ce ați descărcat și instalat Sublime, acesta va fi localizat în fișierele programului, după cum se arată mai jos:

Cum se lanseaza textul sublim pe Windows de la Git

Ceea ce vrem să facem este să creăm un alias pentru sublime_text.exe găsit în folderul Sublime Text 3. Apoi, când introducem aliasul în Git bash, lansează automat editorul de text.

Cum se configurează Git Bash cu Sublime Alias

Pentru a începe configurarea Git bash, trebuie mai întâi să deschidem terminalul bash. Apoi putem continua să explorăm diferite comenzi Linux pentru a finaliza procesul de configurare.

Mai întâi, trebuie să creăm un fișier .bashrc folosind atinge comanda. Este important ca fișierul să fie creat în C: Utilizatori nume de utilizator director – în caz contrar veți primi o eroare de refuz a permisiunii.

Am creat fișierul bash în directorul specificat, așa că al meu arată C: Users larry .bashrc.

1612111085 789 Cum se lanseaza textul sublim pe Windows de la Git

Apoi trebuie să edităm fișierul fișier .bashrc pentru a include aliasul va trebui să lansăm textul Sublim:

1612111085 351 Cum se lanseaza textul sublim pe Windows de la Git

Când facem clic pe Enter vom vedea o interfață care seamănă oarecum cu ceea ce avem mai jos. Apoi trebuie să apăsați i pentru a intra în modul inserare.

1612111085 460 Cum se lanseaza textul sublim pe Windows de la Git

Acum aveți acces și puteți tasta în prompt. Deci, putem adăuga aliasul nostru acolo acum, astfel:

alias subl="C:/Program Files/Sublime Text 3/sublime_text.exe"
1612111085 490 Cum se lanseaza textul sublim pe Windows de la Git

Odată ce am inclus asta, putem apăsa esc pentru a ieși din modul de inserare și apoi :wq pentru a salva și a ieși.

Odată ce am terminat cu asta, ne putem întoarce la bash-ul nostru pentru a verifica dacă configurația noastră a funcționat subl așa cum se arată mai jos:

1612111085 996 Cum se lanseaza textul sublim pe Windows de la Git

Da, functioneaza! Și puteți vedea Sublime Text lansându-se.

De asemenea, mi-am dat seama că, dacă aveți un director de lucru, puteți forța Sublime să deschidă acel director. Voi naviga într-o bază de cod acum și voi arăta diferența în următoarea captură de ecran:

1612111085 199 Cum se lanseaza textul sublim pe Windows de la Git

Din captura de ecran de mai sus, Sublime nu lansează doar un spațiu de lucru gol – se lansează cu toate folderele de proiect asociate cu acel proiect. Asta pentru că am adăugat un wildcard la comandă.

Sper că cu acest hack veți putea configura un alias pentru Sublime Text. Apreciez foarte mult răspunsurile la această revărsare a stivei fir. M-a ajutat să-mi formez cunoștințele pe care le-am putut împărtăși în acest articol.