de Daniel Simmons

Cum să lansați un site pe AWS gratuit în 15 minute

Cum se lanseaza un site pe AWS gratuit in 15

Dacă sunteți complet nou în Amazon Web Services (AWS), acesta poate fi complicat.

Nu numai că se pare că există o mie de servicii diferite din care să alegeți, fiecare dintre acestea având un nume la fel de criptic (cum ar fi S3, Lambda, EC2 sau Athena), dar există și asa de mult pentru a configura.

Trebuie să decideți câtă memorie să alocați funcțiilor dvs., din ce regiune geografică a lumii doriți să fie difuzat codul dvs. și trebuie să creați un obiect JSON ciudat pentru a acorda permisiunile? Este cu adevărat ușor să vă scufundați degetele de la picioare și să decideți că este prea confuz pentru a începe.

Dacă acest lucru descrie experiența dvs. de până acum, atunci bine – acest articol este pentru dvs.

Am fost exact în aceeași barcă mai mult decât aș vrea să recunosc.

Dar, în ciuda complexității sale descurajante, există ceva despre AWS care continuă să vă strige.

Există viteza, fiabilitatea, chiar și puterea profesională de a putea spune că aveți experiență cu AWS.

Dar, ca și în orice altceva, dacă vrei să începi, atunci trebuie să faci primul pas. Așadar, scopul meu din acest articol este să îl fac ușor. Vreau să vă duc la punctul în care puteți spune „Am implementat un proiect pe AWS”.

Va fi mult mai ușor decât credeți și vă va oferi un punct din care să începeți explorarea celorlalte servicii ale AWS.

Pasul 0: Ce va trebui să urmați

Lista este scurtă, dar m-am gândit că aș pune-o în față și în centru pentru a mă asigura că este clară de la început.

 1. Un card de credit / debit funcțional (nu vă faceți griji, totul este gratuit, așa cum spune titlul. Dar va trebui să introduceți informațiile despre cardul de credit pentru a crea un cont AWS)
 2. Cod front-end pe care îl puteți încărca și găzdui pe AWS. Acest lucru poate fi la fel de simplu ca un document HTML cu <p>Hello World

  în corp.

Pasul 1: Creați un cont AWS

Cum se lanseaza un site pe AWS gratuit in 15

Pentru a fi sincer, m-am oprit în acest moment de mai multe ori pur și simplu pentru că a fost una dintre acele situații de „încercare gratuită, dar îți cer informații despre cardul tău de credit”, la care tind să rezist din principiu.

Dar nivelul gratuit de 12 luni este destul de uimitor. Un an întreg este mult timp pentru a putea experimenta pe AWS înainte de a decide dacă merită să îl folosiți în continuare. (Nu sunt în niciun fel afiliat la AWS, doar pentru înregistrare).

Deci, urmați acest link și creați-vă contul: Nivelul gratuit AWS.

Știu că unii oameni ar putea avea unele îngrijorări cu privire la limitările planului gratuit. De exemplu, există o limită lunară pentru solicitările GET și PUT (20.000 și, respectiv, 2.000), după care începeți să fiți taxat.

Dar atâta timp cât folosiți acest lucru doar pentru a experimenta și învăța deocamdată, nu există aproape nicio șansă de a depăși limitele.

Și chiar dacă o faceți, prețul pentru depășirea plafoanelor este de obicei fracțiuni de penny la 1.000 de cereri.

Pasul 2: Creați o bucket S3 pentru proiectul / site-ul dvs.

Pentru a menține lucrurile cât mai simple posibil, singurul serviciu AWS pe care îl vom folosi pentru acest proiect va fi Simple Storage Service (sau S3), unul dintre serviciile de stocare cloud Amazon.

S3 se comportă puțin ca Google Drive sau Dropbox. Dar poate fi configurat și pentru a servi fișiere, mai degrabă decât pentru a le stoca, ceea ce vom face.

Deoarece vom servi doar fișiere găzduite pe S3, acesta va fi un site static, fără backend sau conexiuni la o bază de date.

Acum că aveți un cont AWS, conectați-vă la Management Console (legat aici) și faceți clic pe „Servicii” în partea stângă sus a meniului principal.

Veți vedea acea listă mare de opțiuni de servicii pe care am menționat-o la început. Nu vă faceți griji pentru toate acestea, trebuie doar să faceți clic pe „S3” sub secțiunea „Depozitare”.

1612031227 679 Cum se lanseaza un site pe AWS gratuit in 15

Acest lucru vă va duce la pagina S3, unde puteți crea diferite „găleți” pentru a stoca diferite proiecte.

Găleatele sunt ca dosarele de pe desktop. Dar sistemul de stocare a documentelor de pe S3 nu respectă structura tradițională a folderelor (mai multe despre asta dacă vă interesează). Deci, în schimb, „găleată” pare să fie cuvântul potrivit de utilizat.

Faceți clic pe butonul albastru mare din stânga sus numit „Creați bucket” pentru a crea un bucket care va conține fișierele de proiect.

1612031228 297 Cum se lanseaza un site pe AWS gratuit in 15
1612031228 59 Cum se lanseaza un site pe AWS gratuit in 15
1) Selectați regiunea cea mai apropiată de dvs. 2) „Etichetele” sunt utilizate doar pentru urmărirea costurilor. Nu trebuie să completați această parte, dar este o practică bună
1612031228 8 Cum se lanseaza un site pe AWS gratuit in 15
1612031228 861 Cum se lanseaza un site pe AWS gratuit in 15

Principalul lucru pe care trebuie să-l faceți aici este să vă asigurați că permisiunile publice sunt setate la „Acordați acces public de citire la acest compartiment”.

Veți primi un avertisment de la AWS, dar nu vă faceți griji. Vor doar să se asigure că nimeni nu ar putea face acest lucru din întâmplare. Dar exact asta vrei să faci.

După ce ați terminat, veți vedea cupa în listă pe consola S3.

Pasul 3: Adăugați fișiere și configurați setările de pe bucket

Faceți clic pe cupa nou creată din listă. Aceasta vă va duce la o pagină în care puteți adăuga conținut în cupă și configura setările acestuia.

Mai întâi, veți dori să adăugați fișierele de proiect (menționate la început) în fila „Prezentare generală”. Amintiți-vă, acestea pot fi fișierele pentru orice proiect front-end funcțional.

Nu veți putea încărca niciun folder (din nou, deoarece S3 nu are de fapt o structură de dosare). În schimb, va trebui să creați manual toate folderele pe care le aveți în proiectul dvs. în S3 și să încărcați fișierele în ele.

1612031229 196 Cum se lanseaza un site pe AWS gratuit in 15

Apoi, faceți clic pe fila „Proprietăți”.

Aici îi veți spune lui S3 că doriți să utilizați această bucket pentru a vă găzdui fișierele.

Doar faceți clic pe țiglă pe care scrie „Gazduire site-uri statice” și introduceți numele indexului (obligatoriu) și documentelor de eroare (nu obligatorii) și ați terminat.

1612031229 876 Cum se lanseaza un site pe AWS gratuit in 15
1612031229 696 Cum se lanseaza un site pe AWS gratuit in 15

Apoi, faceți clic pe fila „Permisiuni”.

Veți vedea chiar sub filele principale pe care le începeți într-o subsecțiune numită „Lista de control acces”. Acest lucru este deja configurat corect, deoarece ați spus deja că oricine ar trebui să poată citi fișierele găzduite în acest bucket.

Acum va trebui să faceți clic pe subsecțiunea „Politica bucket”. Aici vi se va solicita să creați un obiect JSON care să conțină detaliile politicii de permisiune de acces a cupei.

1612031229 685 Cum se lanseaza un site pe AWS gratuit in 15

Această parte poate fi confuză. Deocamdată, vă voi oferi JSON care va acorda acces public complet la fișierele din bucket. Acest lucru va face site-ul web accesibil publicului.

Lipiți acest lucru în editorul de politici de bucket prezentat mai sus:

{  "Version": "2012-10-17",  "Statement": [    {      "Sid": "PublicReadForGetBucketObjects",      "Effect": "Allow",      "Principal": "*",      "Action": "s3:GetObject",      "Resource": "arn:aws:s3:::YOUR-BUCKET-NAME/*"    }  ]}

Nu uitați să înlocuiți „DUMNEAVOASTRUL-VASĂ” cu … numele găleții dvs.

Ai terminat!

Asta este! Acum ați implementat un site static foarte simplu pe AWS S3.

Pentru a accesa site-ul dvs., reveniți la fila „Prezentare generală” de pe S3 și faceți clic pe documentul dvs. index (faceți clic pe o zonă goală din elementul listei, nu pe linkul către documentul în sine). Veți primi un meniu slide-in în dreapta cu un link către site-ul dvs.!

1612031230 753 Cum se lanseaza un site pe AWS gratuit in 15
1612031230 466 Cum se lanseaza un site pe AWS gratuit in 15